Cevap Yaz
29 Kasım 2022, 13:33 - Sena Yazdı

6. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

6. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Tema Değerlendirme Soruları konusuna ait çeşitli çalışmaların bulunduğu 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

6. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 188-189-190. Cevapları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

A. 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Sağlık size hangi kelimeleri çağrıştırıyor?
Cevap: Sağlık bana mutluluğu ve iyi hissetmeyi çağrıştırıyor.


2. Sağlıklı olmak demek sadece bedenimizin mi sağlıklı olmasıdır? Açıklayınız.
Cevap: Sağlıklı olmak demek sadece bedenimizin mi sağlıklı olması değildir. Sosyal ve ruhsal olarak ta iyi olmamız demektir.


3. Yazara göre sağlıklı kişilerde hangi özellikler vardır?
Cevap: Yazara göre sağlıklı kişiler; uyumlu, pozitif ve enerjisi yüksek olurlar.


4. Sağlıklı insan gerçekten yaratıcı olur mu?
Cevap: Sağlıklı insanlar genelde yaratıcıdır.


5. Siz, sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz?
Cevap: Sağlıklı olmak için spor yapıyorum, sağlıklı ve dengeli besleniyorum.


6. “Sağlık” kelimesini metindeki anlamıyla bir cümlede kullanınız.
Cevap: Ruhen de sağlıklı bir insandı.


B. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları doldurunuz.
Cevap:

• “Bir hafta sonra İstanbul’a veda edeceğim.” cümlesinde “edeceğim” kelimesi ünsüz yumuşamasına uğramıştır.

• “Sınıf panosunda, yazdığımız şiirleri sergiliyoruz.” cümlesindeki “sergiliyoruz” kelimesinde ünlü daralması vardır.

• “Bir zamanlar ekmeğimizi bölüşürdük.” cümlesinde ses olaylarından ünsüz yumuşaması vardır.

• “Bahçedeki gülleri martta buduyoruz.” cümlesindeki “buduyoruz” kelimesinde ünlü daralması olmuştur.

• “Onlar; o akşam komşumuzun hasta olan oğlunu ziyaret etmek için gittiler.” cümlesinde noktalama yanlışına sebep olan noktalama işareti noktalı virgüldür.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

C. Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

1. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) “Memleketimi ne çok özledim.” cümlesi duygu bildirir.

(D) “Yıllar sonra kavuşmuştuk ama çok uzun vakit geçiremedik.” cümlesinde altı çizili kelime cümlenin anlam bütünlüğüne uygun kullanılmıştır.

(Y) “Dağlar dile gelip konuştu.” cümlesinde ünsüz yumuşaması vardır.

(D) “Ufuk, o gün erkenden uyandı, odasının penceresinden köyünün yaylalarına baktı. Güneş çoktan doğmuş, hava ısınmaya başlamıştı.” cümlesi bir olay yazısından alınmıştır.


2. Aşağıdaki yay ayraç işaretinin yanlış kullanıldığı cümlenin başına “X” koyunuz.
Cevap:

( ) Şair (1340 – 1380) şiirlerinde insan sevgisi, yurt özlemi gibi konuları dile getirmiştir.

(X) Önce (öğrencim) diyen öğretmenleri olmalı milletlerin.

( ) (Hacivat gazel okuyarak içeri girer.)
Hacivat: Yâr bana bir eğlence medet!

( ) Moliere (Molyer) adını duyunca “Cimri” gelir aklıma.


Ç. 1, 2 ve 3. soruları paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın ana fikri aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Uyku temel ihtiyaçtır. 


2. Paragrafta aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yoktur?
Cevap: D) Uykuya en çok ihtiyacı olan yaş grubu hangisidir? 


3. Paragraf için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: A) Olay yazısından alınmıştır. 


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

4. (..)‘’Büyümek’’ kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde metindeki anlamıyla kullanılmıştır?
Cevap: C) Kardeşim biraz daha büyüdü. 


5. Bu bilgilerden hareketle hangi kişi yazar hakkında kişisel görüş bildirmiştir?
Cevap: D) 4


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “el” kelimesi deyim içinde kullanılmamıştır?
Cevap: C) Çocuk elini kapıya sıkıştırmış. 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı vardır?
Cevap: D) Çürük meyveleri hangi kasaya doldurdu bilmiyorum? 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü daralması vardır?
Cevap: C) Onun bizimle geleceğini sanmıyorum. 


9. Numaralanmış cümlelerle anlamlı bir paragraf oluşturulmak istense sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap: C) III- II-IV- I 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.