Cevap Yaz
13 Aralık 2023, 10:04 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182-183-185-186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182-183-185-186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Doğru, Doğru Parçası ve Işın konusunun yer aldığı 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-185-186-187 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182-183-185-186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 182-183-185-186-187. Sayfa Cevapları Doğru, Doğru Parçası ve Işın

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları

Üniteye Hazırlık Soruları

1) Aşağıdaki açıların çeşitlerini altındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları


2) Sınıfınızda gördüğünüz farklı geometrik şekillerin isimlerini yazınız.
Cevap: Yazı tahtası dikdörtgendir. Sıra ve öğretmen masası dikdörtgendir. 


3) Aşağıdaki KLMN dikdörtgeni ile ABC üçgeninin köşelerini ve kenarlarını yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları


4) Kareli zemin üzerindeki şekillerden kare olanların altında bulunan kutulara “✓” işareti koyunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

Üniteye Hazırlık Soruları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

Sizce “V” şekli ile uçan göçmen kuşların tamamı aynı doğrultuda mı uçuyor? Açıklayınız.
Cevap: Göçmen kuşlar aynı doğrultuda uçmaktadırlar. Bazıları geride olsa aynı yönde ilerledikleri söylenebilir. 

Göçmen kuşların uçuş şekilleri ile açılar arasında nasıl bir ilişki kurabilirsiniz?
Cevap: Kuşların uçuş şekilleri dar açıyı simgelemektedir. 


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1) Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

 


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1) Kareli kâğıtta verilen doğruların birbirine göre durumlarını noktalı yerlere yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1) Noktalı kâğıtta doğrular verilmiştir. Buna göre aşağıdaki istenilenleri noktalı yerlere yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

a) CE doğrusu ile dik kesişen doğrunun ismini yazınız: …CA doğrusu…..
b) FD doğrusu ile paralel olan ve BF doğrusu ile kesişen doğrunun ismini yazınız: …..CE doğrusu….
c) Dik kesişen doğruları sembolle gösteriniz: …CA ile CE doğruları, BC ile BA doğruları….


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

2) Aynı düzlem üzerinde verilen yandaki doğruları inceleyiniz. Bu doğruların birbirine göre durumlarını yazınız.
Cevap: ↔

BK // DL
AB ile BK kesişen doğrular
CD ile DL kesişen doğrular


3) Aşağıdaki modellerin isimlerini ve sembolle gösterimlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları


 

4) Kareli kâğıtta A ile B, C ile D noktalarından geçen doğrular çizilecektir. Buna göre oluşturulan bu doğruların KL doğrusuna göre durumlarını yazınız.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

DC // KL
KL ⊥ AB


5) Noktalı kâğıtta A noktasından geçen ve CD ’na paralel olan bir doğru çizilecektir. Bu doğrunun K, L ve M noktalarının hangisinden geçeceğini bulunuz.
Cevap: L noktasından geçer

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.