Cevap Yaz
9 Mayıs 2023, 22:23 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim konusunun bulunduğu 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182-183-184-185-186 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf ÖZGÜN Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 182-183-184-185-186. Sayfa Cevapları 4. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Özgün Yayınları

A. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Yandaki geometrik şeklin sembolle gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. [KL


2. [MN] aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Özgün Yayınları


3.Yandaki noktalı kâğıtta işaretli C noktasının D noktasına göre konumu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. C noktası, D noktasının 3 birim solunda ve 5 birim yukarısındadır.


4. Aşağıdaki açılardan hangisi dar açıdır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Özgün Yayınları1


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Özgün Yayınları

5. Yandaki çokgen hangi seçenekte doğru olarak adlandırılmıştır?
Cevap: A. KLMN paralelkenarı


6. Aşağıdaki özelliklerden hangisi paralelkenara ait değildir?
Cevap: B. Köşegenleri eşit uzunluktadır


7. Yandaki ABC üçgeninde verilen ölçülere göre C açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C. 53

73 + 54 = 127°
180 – 127 = 53°


8. Yandaki KLMN dörtgeninde verilen ölçülere göre L açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: A. 76

90 + 90 + 104 = 284°
360 – 284 = 76°


9. Yandaki ABC üçgeninde m(Â) = 68° ve m(C) = 56° olduğuna göre, B’nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: B. 56

68 + 56 = 124°
180 – 124 = 56°


10. Yandaki ABCD dörtgeninde m(A) = 62° m(B) = 70° ve m(D) = 118° olduğuna göre, C’nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C. 110

118 + 70 + 62 = 250°
360 – 250 = 110°


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki çalışmaları yapınız.

1. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:

a. Aynı düzlemde bulunan ve bir ortak noktası olan doğrulara …kesişen doğrular… denir.
b. Kesiştiğinde 90°lik açılar oluşturan doğrular …..dik doğrular…. olarak adlandırılır.
c. Ölçüsü 90° ile 180° arasında olan açılara ……geniş açı….. denir.
ç. Paralelkenarın karşılıklı kenarları birbirine ……paraleldir……..
d. Bir üçgende yalnızca ….1….. tane geniş açı olabilir.


2. Aşağıdaki noktalı kâğıda, yandaki doğru parçası ile eşit uzunlukta olan bir doğru parçası çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Özgün Yayınları


3. Aşağıdaki çokgene göre noktalı yerlere “köşe”, “kenar”, “açı” ve “köşegen” ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Özgün Yayınları1


4. Aşağıdaki üçgenlerin açılarına göre türlerini altlarına yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Özgün Yayınları2


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Özgün Yayınları

5. Aşağıdaki üçgenlerin kenarlarına göre türlerini altlarına yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Özgün Yayınları


6. Aşağıdaki izometrik kâğıda bir paralelkenar çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Özgün Yayınları1


7. Aşağıdaki doğruya üzerindeki bir noktadan dikme çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Özgün Yayınları2


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Özgün Yayınları

8. Aşağıdaki y doğrusuna dışındaki A noktasından bir dikme çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Özgün Yayınları


9. Aşağıdaki noktalı kâğıda birer tane dar, dik ve geniş açı çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Özgün Yayınları1


10. Aşağıdaki doğrulardan paralel olanları işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Özgün Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.