Cevap Yaz
13 Mayıs 2022, 14:17 - Binnur Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 56 ve 57’deki Ders Kitabı cevaplarını öğrencilerimiz için hazırladık. Eksik yada hatalı olduğunu düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5.Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Yukarıdaki paragrafta Friglerin hangi yönüne ait bir bilgi verilmemiştir?
Cevap:B) Sanat

2. Buna göre, Ahmet Bey rehberliğini yaptığı turist gruplarını aşağıdaki yerlerden hangisine götürüyor olamaz?
Cevap: D) Selimiye Camii 

3. Buna göre, Selim’in ulaştığı aşağıdaki kültürel unsurlardan hangisi “Benzerlikler” başlığı altında yer alır?
Cevap: C) Dinî bayramlar 

4.

Ekran-Alintisi 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık
Görselde verilenler üzerinden aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D) Kültürel değerler geçmişten günümüze aynı kalmıştır

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

5. Dinî bayramlarımızdaki;
I. küçüklerin, büyükleri ziyaret etmesi,
II. küskünlerin barışması,
III. bayrama özel yemek ve tatlıların yapılması
uygulamalarından hangileri birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde olumlu bir etkiye sahiptir?
Cevap: A) I ve II


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen kavramlardan uygun olanı ile tamamlayınız.

1. Türk kültürü tarih boyunca değişim ile birlikte Süreklilik… göstermiştir.

2. Doğal Varlıklar… insan müdahalesi olmadan kendiliğinden oluşur.

3. Sümer şehir devletlerinin ortasında Ziggurat… adı verilen çok katlı binalar bulunurdu.

4. Çinicilik… İznik ile özdeşleşen geleneksel bir el sanatımızdır.

5. Pazırık… Halısı, Türk dokuma sanatının en eski örneğidir.

6. Geleneksel tatlılarımızdan biri de …lokum… dur.


C. Aşağıdaki tabloyu örnekteki gibi tamamlayınız
trh 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yazının icadı insanların yaşamına hangi alanlarda katkı sağlamıştır?
Cevap: Yazının icadı sayesinde bilgiler daha kolay aktarıldı ve iletişim kolaylaştı.

2. Şehrinizde bulunan tarihî eser ve doğal varlıklara örnekler veriniz.
Cevap:

Doğal Varlıklar; Asi Nehri, Musa Ağacı, Damlataş Mağarası
Tarihi Eserleri; St. Pierre Kilisesi, Bakras Kalesi, İssos Antik Kenti

3. Ülkemizdeki kültürel çeşitliliğin zengin olmasında etkili olan unsurlar nelerdir?
Cevap: Coğrafi şartlar, farklı dil, din ve ulusların bir arada olması

4. Dinî ve millî bayramların sosyal yaşam üzerindeki etkileri nelerdir?
Cevap: Dini ve milli bayramlar sayesinde insanlar birbirleriyle daha çok sosyalleşip yardımseverlik duygusunu pekiştiriyor.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2022-2023

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.