19 Ekim 2021, 15:17
Binnur Yönetici

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 62-63. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 62-63. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 62 ve 63’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 62-63. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Kendimi Değerlendiriyorum isimli konuyu cevapladık.

5. Sınıf MEB Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 62-63. Sayfa Cevapları KENDİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

( Y ) 1. Anadolu’daki en eski yazı örnekleri Babillere aittir.
Sümerlilere aittir

( Y ) 2. Dünya üzerindeki ilk şehirlerden birisi Mezopotamya’daki Çatalhöyük’tür.
Cevap: Dünya üzerindeki ilk şehirlerden birisi Çatalhöyük’tür ancak Çatalhöyük Mezopotamya’da değil, İç Anadolu’da bulunmaktadır.

( Y ) 3. Frigler Doğu Anadolu’da güçlü bir devlet kurdular.
Frigler Batı Anadolu’da kurulmuştur.

( D ) 4. İyonlar şehirlerine büyük tiyatrolar inşa ettiler.

( D ) 5. Çevremizde yer alan dağ, deniz, ırmak, orman doğal varlıklara örnektir.

( D ) 6. El sanatlarımız ülkemizin çeşitli yerlerinde benzerlik ve farklılıklar gösterir.

( D ) 7. Halıların motifleri farklı anlamlara gelmektedir.

( Y ) 8. Halk oyunları ülkemizin her yerinde aynı özellikleri taşır.
Her yörenin kendine özgü halk oyunları vardır.

( Y ) 9. Günlük yaşamdaki kültürel unsurlar hiçbir zaman değişmez.
Değişimlere tabiidir.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

1. Ticaretin artmasıyla ………Lidyalılar……………. parayı kullanmaya başladılar.

2. Düşünce özgürlüğüne önem veren ………İyonlar……………. döneminde önemli düşünürler yetişti.

3. Arkeoloji müzelerinde Anadolu medeniyetlerine ait …tarihi eserler………. bulunmaktadır.

4. Ülkemizde bulunan ……Doğal varlıklar…………. arasında milli parklar da yer alır.

5. Halk oyunlarında oyuncular ………geleneksel……………. giysiler giyerler.

6. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren ………bayram……………. günlerinde büyüklerimizi ziyaret ederiz.

7. Kahve kadar çok tükettiğimiz …………çay…………………. günün her saati içilebilir.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki tabloda numaralanmış tarihî eser, mekân ve nesneler ile doğal varlıkların numarasını ilgili oldukları yerin başındaki parantezin içine yazınız.
Cevap: (3,4,6 ) tarihî eser, mekân ve nesneler (1,2,5 ) doğal varlıklar


D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiğini söyleyen bir turist müzede aşağıdaki medeniyetlerden hangisine ait bir eser görmüş olamaz?
Cevap: B


2. Sümerler Ziggurat adı verilen çok katlı tapınaklar inşa etmişler. Bu yapıları aynı zamanda tahıl ürünleri için depo ve gök cisimlerini gözlemlemek için kullanmışlardır. Buna göre Sümerlerle ilgili aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D


3. Yukarıdaki kültürel ögeler sırasıyla aşağıdakilerden hangilerine örnektir?
Cevap: B


4. Tatilde çok sayıda tarihî eser gördüğünü söyleyen biri aşağıdakilerden hangisini örnek verebilir?
Cevap: D


5. Yukarıdakilerden hangisi kültürümüzün ögelerinden değildir?
Cevap: C


6. Yukarıda özellikleri verilen kültürel öge aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Mezopotamya ve Anadolu medeniyetlerinin insanlığa katkılarına örnekler veriniz.
Cevap:

– Sümerlerin yazıyı bulması,
– Lidyalıların parayı bulması,
– Friglerin çengelli iğneyi bulması,

– İyonların Artemis Tapınağını keşfetmesi,
– Urartuların su kanallarını bulması,

gibi birçok örnekler verebiliriz. Ayrıca Mezopotamya ve Anadolu medeniyetlerinin insanlığa katkıları çoktur. Mesela Bilim, felsefe, sanat, tarih ve matematik gibi birçok katkıları da vardır.


2. Çevrenizdeki doğal varlık, tarihî eser ve yapıtlara örnekler veriniz.
Cevap:

Doğal varlıklar: Asi nehri, damlataş mağarası, Samandağ sahili..
Tarihi eserler: Beşikli mağara, Titus tünelleri, Aziz Simon Manastırı..
Yapıtları: Payas kalesi, Bakras kalesi, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi..


3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevrenizin kültürel özellikleri arasında neden benzerlikler ve farklılıklar vardır?
Cevap: Benzerliklerin olmasının nedeni aynı ülkede olması, farlılıkları ise o yörenin kendine özgü inanışları olmasından kaynaklıdır.


4. Bizi bir araya getiren kültürel ögelere örnekler veriniz.
Cevap: Dini ve milli bayramlar 


5. Kültürel unsurlardan bazıları zaman içinde neden değişim gösterir?
Cevap: Çünkü gezip gördüğümüz farklı ülkelerdeki kültürlerden etkilenebilir ve bunu kendi kültürümüzde yansıtabiliriz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 62-63. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

3.8/5 - (42 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Forum Sınıf AramaaDers ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
Forum Sınıf Copyright © 2018-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S