Cevap Yaz
13 Mayıs 2024, 21:24 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220-221-222. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220-221-222. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin ne çok ihtiyaç duyabileceği konular arasınd abulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme Soruları konusuna ait çalışmaların yer aldığı 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220-221-222 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220-221-222. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

6.Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 220-221-222. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları ATA Yayıncılık

Açının köşesi, ……………………… modelidir.
1. İfadedeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Cevap:  B) nokta


2. Aşağıdaki Δ ile belirtilen açı ölçülerinden hangisi yanlış hesaplanmıştır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları ATA Yayıncılık


3. Noktalı kâğıtta verilen A açısına eş olan bir açıyı, sağ taraftaki noktalı kâğıda çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları ATA Yayıncılık


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları ATA Yayıncılık

4. Bir dik açının bütünleri olan açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: D) 90

Dik açı → 90° 
Bütünler açı ile diğer açının ölçüsü toplamı 180° olması gerekir.
Buna göre; 180 – 90 = 90°dir. 


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları ATA Yayıncılık
5. Yandaki şekilde verilen k, m ve n doğrularına göre aşağıdaki açılardan hangi ikisi ters açı değildir?

Cevap:  A) FOE ile DOC


6. Bütünlerinin ölçüsü 130° olan açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C) 50

180 – 130 = 50°dir.


7. Yukarıda verilen üçgen ve paralelkenarlardan, bir kenarına ait yüksekliği yanlış çizilenleri belirleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları ATA Yayıncılık


8. 4,5 daa’lık arazinin 27,5 arlık kısmına kültür merkezi yapılırken kalan arazinin 3/5’lük kısmına otopark yapılmıştır. Buna göre otopark yapılan alan kaç m²dir?
Cevap: C) 1050 

4,5 daa → 4,5 x 1000 = 4500 m²
27,5 ar → 27,5 x 100 = 2750 m² 

4500 – 2750 = 1750 m²
1750 x 3/5 = 1050 m² otopark alanı


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ATA Yayıncılık

9. Paralelkenar ve üçgenler ile bu paralelkenar ve üçgenlerin alanları eşleştirildiğinde hangi alan ölçüsü açıkta kalır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ATA Yayıncılık


10. Nevzat Bey’in dikdörtgen şeklindeki tarlasına ektiği ürünler ve tarlanın bazı ölçüleri yukarıda verilmiştir. Tarla planında domates, fasulye, biber, kabak ve salatalık ekili alanlar dikdörtgen olduğuna göre tarlada ekili olmayan alan kaç m² dir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ATA Yayıncılık


11. Aşağıdaki dönüştürmelerde verilen noktalı yerlere, uygun sayıları yazınız.
Cevap:

a) 5 000 000 m² = ..5 000 000 ÷ 1 000 000 = 5..km²
b) 0,3 m² = ..0,3 x 1 000 000…mm²
c) 8 m² = .8 x 10000 = 80 000…cm²
ç) 2600 mm² = …2600 ÷ 100 = 26…cm²
d) 62 000 cm² = …62 000 ÷ 10000 = 6,2..
e) 53 daa = ..53 x 10 = 530.. a
f) 80,4 ha = …80,4 x 10 000 = 804 000…
g) 0,01 daa =..0,01 x 1000 = 10 m² = 10 x 10000 = 100 000..cm²
ğ) 0,03 a = .0,03 x 100 = 3 m² = 3 x 1 000 000 = 3 000 000.. mm²

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.