Forum Sınıf Cevap Yaz
27 Aralık 2021, 3:01 - Betül Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 32-33-34. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 32-33-34. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 7. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 32-33-34 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf GÜN Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 32-33-34. Sayfa Cevapları Ünitemizi Değerlendirelim

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. Varlıklar âlemini nasıl sınıflandırabiliriz? Örnekler veriniz.
Cevap:  Varlıklar alemini maddi ve manevi olarak sınıflandırabiliriz. Hayvanlar, insanlar maddi, şeytan, cin  ve melekler manevi.


2. Meleklerin özellikleri nedir? Bilgi veriniz.
Cevap: Meleklerin özellikleri  nurdan yaratılmışlardır, dişilik erkeklik kavramları yoktur, sürekli ibadet ederler ve Allah’ın emirlerinden çıkmazlar.


3. Meleklere imanın davranışlarımız üzerinde ne gibi olumlu etkileri vardır? Açıklayınız.
Cevap: Meleklere imanın davranışlarımızda  her yaptığımız şeyin onlar tarafından yazıldığını bildiğimiz için  yaptığımız her şeyde onlar aklımıza gelir ve yapacağımız kötülükten vazgeçer iyiliğe yöneliriz.


5. Ahiret ve kıyamet ne demektir? Açıklayınız.
Cevap:

Ahiret: Ölümden sonraki hayat.
Kıyamet: Dinimize göre evrendeki tüm canlıların yok olması.


6. Ahiret hayatının aşamaları hakkında bilgi veriniz.
Cevap:

  • Diriliş
  • Havz
  • Haşr ve mahşer
  • Efendimizin şefaati
  • Sema ehlinin yeryüzüne inmesi
  • Allah’ın tecelli etmesi
  • Hesap vermeden direkt olarak Cennete gidecekler
  • Hesap vermeden Cehenneme gidecekler
  • Amel defterlerinin intikali
  • Hesap verme
  • Mizan
  • Sırat köprüsü

7. Hz. İsa’nın (a.s.) doğumu ve çocukluğu hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Hz.İsa babasız olan mücize bir bebektir. Bebekken annesinin iffetine laf edenler  olunca Allah tarafından konuşturulmuş ve insanlara gerçeği söylemiştir. İncil kitabı bu peygambere indirilmiştir. Annesi Hz. Meryem’dir.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi hatalıdır?
Cevap: B) Azrail Ölenleri sorguya çekmekle görevlidir.

2. Kıyamet koptuktan sonra bütün insanların dirilip Allah’ın (c.c.) huzurunda, dünyada yaptıkları davranışların hesabını vermek üzere toplanacakları yere ne ad verilir?
Cevap: D) Mahşer 

3. Aşağıdakilerden hangisi sûra üflemekle ve kıyametin kopuşunu ve yeniden dirilişi başlatmakla görevli melektir?
Cevap: C) İsrafil (a.s.)

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

4. Ahirette insanların günah ve sevaplarının, iyilik ve kötülüklerinin tartılacağı manevi teraziye ne ad verilir?
Cevap: D) Mizan 

5. Aşağıdakilerden hangisi, Hz. İsa (a.s.) zamanında yaşamamıştır?
Cevap: C) Hz. Yusuf (a.s.

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) Var olan bir şeyi mutlaka görmemiz gerekir, görmediğimiz şeyler yoktur.

(D) Melekler çok uzun mesafelere kısa sürede gidebilirler.

(Y) Yüce Allah (c.c.), melekleri irade sahibi varlıklar olarak yaratmıştır.

(Y) Kıyamet, Cebrail (a.s.) adlı meleğin sûra üflemesiyle kopacaktır.

(D) İnancımıza göre yaptığımız her iş ve davranış melekler tarafından yazılmaktadır.

(Y) Kiramen kâtibîn adlı melekler insanları kabirde sorguya çekecektir.

(Y) Ahiret hayatı sınırlı bir süre devam edecektir.


Ç. Aşağıda verilen Nâs suresinde boş bırakılan bölümleri doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:

Bismillâhirrahmânirrahîm.
Kul eûzü birabbinnâs Melikinnâs İlâhinnâs Min şerril vesvâsil hannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâs Minel cinneti vennâs.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları


7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 32-33-34. Sayfa, Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan bu sayfa içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.