Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 16:10 - Betül Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 35-36-38-39-43-45. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 35-36-38-39-43-45. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ayrıca içerisinde Hac ve Kurban konularının da bulunduğu 7. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 35-36-38-39-43-45 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 35-36-38-39-43-45. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf GÜN Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları Hac Ve Kurban

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTEYE HAZIRLIK

1. Hac ve umre kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.
Cevap:
Hac:  İslamın 5 şartından biridir. Zilhicce ayında yapılır. Müslümanlara farzdır.
Umre:  İmkanı olan kişilerin belli bir aya bağlı kalmadan her zaman yapabilecekleri ibadettir. Umre sünnettir.

2. Haccın kimlere farz olduğunu ilmihâl kitaplarından araştırınız.
Cevap: 
a. Hac müslüman kimseye, aklı yerinde olan kimseye, ergenlik çağına ulaşan kimseye, hür olan ve beden sağlığı yerinde olan, bulaşıcı hastalık olmayan ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere geldikten sonra bakabilecek kadar zengin olan kişilere farzdır.

3. Kurban ibadetinin önemiyle ilgili bir hadis araştırınız ve bu hadisi defterinize yazınız.
Cevap: ” Hz. Muhammed (S.A.V) baş kısmı karalı bir alaca ve iki tane de koç kurban etti. Onları kendi eliyle kurban etti. Kurban etmeden önce de besmele çekti ve tekbir getirdi.” -Müslim

4. Genel Ağ, İslam ansiklopedisi vb. kaynaklardan Kâbe hakkında bir araştırma yapınız. Edindiğiniz bilgileri sunu hâline getiriniz. Hazırladığınız sunuyu sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Yeryüzünde yapılan ilk mabed’tir. Allah’ın evi olarak kabul edilir. İslam’ın şartı olan hac ibadeti burada yapılır.

5. Saffât suresinin, 99-110. ayetlerini okuyunuz. Bu ayetlerde ne anlatıldığını defterinize not ediniz.
Cevap:  Hz. İbrahim ona yol gösterici olarak Allah’a sığınmıştır ve iyiliklerin mutlaka ödüllendirileceğinden bahsediliyor.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

1. İSLAM’DA HAC İBADETİ VE ÖNEMİ

Çevrenizde hacca giden kimseleri uğurlarken neler yapılmaktadır? Gözlem ve izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Hacca giden kimseler uğurlanırken törenlerde sadece tekbir getirilir. 15 gün önceden başlayarak gidecek olan kişilere hediyeler alınır. 

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

2. HACCIN YAPILIŞI

Hac denilince aklınıza hangi kavramlar ve mekânlar gelmektedir?
Cevap:  Hac denilince aklıma Mekke, Medine ve Arafat geliyor.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

(Vedat Sağlam, M. Nuri Yıldırım, Seçme İlahiler, s. 188.)

Yukarıdaki dörtlükte ne anlatılmak isteniyor? Arafat’a gitme imkânınız olsaydı siz orada neler için dua ederdiniz? Belirtiniz.
Cevap:  Hz. Muhammed’in  müslümanlar için önemini ve yattığı yerinde önemli olduğunu anlatmıştır.  İyi bir okul, iyi bir gelecek için dua ederdim.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları

3. UMRE VE ÖNEMİ

Müslümanlar Kâbe’yi, Mekke ve Medine’yi görmeyi, buraları ziyaret etmeyi çok arzulamaktadırlar? Sizce bunun sebepleri neler olabilir?
Cevap: Müslümanlar Kabe’yi, Mekke ve Medine’yi görmeyi arzulamaktadırlar çünkü Peygamber efendimizin hayatı Mekke ve Medine’de geçmiştir. Kabe ise  Müslümanlar için kutsal bir yerdir.


7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 35-36-38-39-43-45. Sayfa, Hac ve Kurban İbadeti konuları içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.