7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 12-17. Sayfa Cevapları Aydın Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Uzay Araştırmaları konusunun bulunduğu 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 12-17 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Bulutsuz ve havanın açık olduğu bir gecede gökyüzüne baktığımızda yukarıdaki fotoğrafa benzer bir görüntü görebilirsiniz. Gökyüzünde gördüğünüz bu gök cisimlerine ne ad verilir? Bu gök cisimlerinin şekli nasıldır? Nasıl oluşmuşlardır?
Cevap: Gökyüzündeki bu cisimler yıldızlar, gezegenler ve galaksilerin uzaktan görünümleridir.
Küresel şekle sahip olan yıldızların oluşum süreci nasıl gerçekleşmektedir?
Cevap: Toz bulutlarıyla ışımanın bir araya gelip kütle çekimi etkisi altına girerek gerçekleşen büyük patlamalar sonucu bu küresel şekle sahip yıldızlar oluşur.
1. Aşağıda verilen gök adaları ve özelliklerini oklarla eşleştiriniz.
Cevap:
2. Yıldız, bulutsu, kara delik ve evren kavramlarını oklarla gösterilen yerlere açıklayınız.
Cevap:
Yıldız: Hidrojenin yavaş yavaş helyum, karbon, azot, oksijen ve demir gibi elementlere dönüştükten sonra yüksek sıcaklıklarla reaksiyonların gerçekleştiği bir gök cismidir.
Bulutsu: Uzayda kendi çevresinde usul usul dönen gaz ve tozlardan oluşma bir gök cismidir. Tüm yıldızların doğum yeridir.
Kara delik: Ölmüş veya ölmek üzere olan yıldızlar bir süre sonra kütlesiyle beraber içine çekilir. En sonunda çevresinde bulunan her şeyi içine alarak yutar.
Evren: Sonu bucağı olmayan veya bilinmeyen ve bütün uzay gök cisimlerinin bulunduğu yer.
3. Yıldız oluşum sürecini aşağıdaki noktalı yerlere açıklayınız.
Cevap: Yıldızlar moleküler bir bulutun içerisinde süpernova patlaması sonucu oluşan yada iki gök cisminin çarpışmasıyla oluşan şok dalgasının tetiklediği kütle çekimsel kararsızlığıyla başlamaktadır. Gaz ve toz bulutu kütle çekim ile beraber merkeze çöker ve merkez ısınarak küçük bulut parçalarına bölünür. Her bulut parçası kendi yıldızlarını oluşturur.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Çok güzel bı uygulamaa gerçekten bilmediklerimiz buradan bakabiliriz
Buradan ödev yaptım sayenizde artı alacağım teşekkür ederim elinize etmenize sağlık tamamı bb teşekkürler tekrardan
Çok güzel olmuş Çok iyi cevaplar 😍🤩
Çok güzel ödev yaptım teşekkürler
Çok iyi
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.