7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 130-131-132-133-134. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 130-131-132-133-134 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Sizce sofralarda kullanılan deniz tuzu deniz suyundan nasıl elde edilir?
Cevap: Deniz suyu kaynatılarak buharlaşması sağlanır ve deniz tuzu elde edilir.
Karışımların çalkalama, karıştırma, çözünme gibi basit fiziksel yöntemlerle oluştuğunu öğrendiniz. Karışımları ayırmak için karışımı oluşturan maddelerin benzer özelliklerinden mi yoksa farklı özelliklerinden mi yararlanmak gerekir? Tahminlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Karışımları ayırmak için farklı özelliklerinden yararlanılır.
– Boyutlarının farklılığı; süzme, eleme, ayıklama
– Manyetik özelliklerinin farklılığı; mıknatıs ile ayırma
– Yoğunluk özelliklerinin farklılığı; yüzdürme, çöktürme
– Kaynama noktalarının farklılığı; buharlaştırma, destilasyon
Su tamamen buharlaştıktan sonra beherglasın tabanını inceleyiniz. Beherglasın tabanında kalan madde ne olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Beherglasın tabanında tuz kalmıştır.
Hazırladığınız karışımları ayırmak için maddelerin hangi özelliklerinden yararlandığınızı listeleyiniz.
Cevap:
1- Aşağıdaki karışımları, verilen ayırma yöntemlerinden uygun olanlarla eşleştiriniz.
Cevap:
1. Şeker-su→ a. Buharlaştırma
2. Alkol-su→ b. Damıtma
3. Kum-saman→ c. Yoğunluk farkı
4. Petrol→ b. Damıtma
5. Zeytinyağı-su→ c. Yoğunluk farkı
2- Bir kabın içinde kum-saman-tuz ve su karışımı bulunmaktadır. Bu karışımı oluşturan maddeleri birbirinden ayırmak için sırasıyla hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğini tahmin etmeye çalışınız. Tahminlerinizi alttaki boşluğa yazınız.
Cevap: İlk önce yüzdürme işlemi yapılarak samanları ayırırız. Daha sonra buharlaştırma yöntemini kullanırız.
3- Okuma parçasını okuyunuz ve ilgili soruları yanıtlayınız.
a) Buğdayın ayıklanmasında maddelerin hangi özelliklerinden yararlanılmıştır?
Cevap: Buğdayın ayıklanmasında maddelerin yoğunluk farkından yararlanılmıştır.
b) Buğdayı ayıklamak için başka hangi yöntemler kullanılabilir?
Cevap: Yüzdürme yöntemi de kullanılabilir. Sap kısmı yüzeyde kalırken buğday taneleri de dibe çökerdi.
7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 130-131-132-133-134. Sayfa, Karışımların Ayrılması etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
İyiki yapmışsınız bu uygulamayı Harika olmuş… Çok güzel olmuş ellerinize sağlık olsun çukalata gibi eridim ??
Bence güzel uygulama
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.