7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 124-127-128-129. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 7.sınıf fen bilimleri sayfa 124-127-128-129 Cevapları konusunu paylaştık. Bu sayfalar içerisindeki Karışımlar konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Akşam yemeği için salata hazırladığınızı düşünün. Salata hazırlarken hangi malzemeden ne kadar kullanırsınız? Kullandığınız malzemelerin miktarını belirli bir orana göre mi yoksa damak tadınıza göre mi ayarlarsınız?
Cevap: Salata hazırlarken; havuç, marul, maydanoz, domates, salatalık, mor lahana, soğan, limon, tuz, nar ekşisi koyarım. Her malzemeden aynı miktarda ve damak tadıma göre kullanırım.
Salata hazırlarken kullandığınız malzemelerin içyapısında sizce bir değişiklik olur mu?
Cevap: İç yapılarında bir farklılık olmasa da tatları değişebiliyor.
Birinde şekerli su diğerinde su bulunan iki bardaktan hangisinde şekerli su hangisinde su bulunduğunu görünümlerine bakarak ayırt edebilir misiniz?
Cevap: Tadına bakmadan görünüşü ile ayırt edemeyiz.
Kahvaltıda çayınıza attığınız şekerin daha hızlı çözünmesi için neler yaparsınız?
Cevap: Çay kaşığı ile karıştırırım.
Çayınız sıcakken mi yoksa soğuk olduğunda mı içine attığınız şeker daha hızlı çözünür?
Cevap: Çay sıcakken içine attığımız şeker daha hızlı çözünür.
Çayınızı karıştırdığınızda mı yoksa karıştırmadığınızda mı şeker daha hızlı çözünür?
Cevap: Çayı karıştırdığımızda şeker daha hızlı erir.
I. aşamada hangi kaptaki şeker daha hızlı çözündü?
Cevap: Toz şeker daha hızlı çözündü.
II. aşamada hangi kaptaki şeker daha hızlı çözündü?
Cevap: 50 ºC olan suya konan şeker daha hızlı çözündü.
III. aşamada hangi kaptaki şeker daha hızlı çözündü?
Cevap: Kaşık yardımı ile karıştırılan sudaki şeker daha hızlı çözündü.
1- Aşağıdaki tabloda verilen karışımları homojen ve heterojen oluşlarına göre sınıflandırarak tablodaki uygun yerleri işaretleyiniz.
Cevap:
2- Aşağıdaki tuzlu su karışımlarındaki tuz ve su miktarları eşittir. Aynı anda ilave edilen tuzların farklı sürelerde çözünmesinin nedenleri neler olabilir? Cevabınızı alttaki boşluğa yazınız.
Cevap:
– Suların sıcaklıklarının farklı olması
– Karıştırılarak erime hızı arttırılmış olabilir.
7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 124-127-128-129. Sayfa, Karışımlar konusu etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Salata hazırlarken marul, salatalık, soğan, domates gibi sebzeler koyarım. Salataya koyacağım ürünlerin miktarını aile yapıma ve göz kararıma göre ayarlarım.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.