7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 135-138-140-143. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılları içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 7. sınıf fen bilimleri ders kitabı 135-138-140-143 Cevapları konusunu paylaştık. Bu sayfalar içerisinde ise Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm başlıklı konuların cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Evinizde bir günde ne kadar çöp birikir? Çöpe attığınız maddeler, sonrasında hangi aşamalardan geçer?
Cevap: 6 kişilik bir aile olduğumuzdan günde 1 çöp poşeti kadar çöp birikir. Çöpe attığımız maddeler ilk önce özelliklerine göre kağıt, cam, demir, plastik diye ayrıştırılır daha sonra fabrikalara gönderilir. Evsel atıklarda gübre yapımında kullanılır.
Çöpe attığınız maddelerden hangileri yeniden değerlendirilebilir?
Cevap: Çöpe atılan atıkların hemen hemen hepsi değerlendirilebilir. Plastik şişeler, camlar, kağıtlar, piller, demir vb.
Kaynakların etkili kullanımı bakımından geri dönüşümün önemini araştırınız. Geri dönüşümün geleceğe ve ekonomiye katkıları konularında arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Geri dönüşüm geleceğe, ekonomiye, doğaya bir çok yarar sağlar. Atık çöp miktarını azaltır. Kaynakları daha az kullanılır daha az zarar verilir. Ülke ve aile ekonomisini güçlendirir.
Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemleri hakkında bir araştırma yapınız ve araştırma sonuçlarınıza dayanarak geri dönüşüm tesislerinin ekonomiye katkısını arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Çevreci yaklaşım ile kurulan ticari alanda değer kazanmış bir işlemdir. Geri dönüşüm tesisleri çevreyi doğayı temiz tutup korumakla beraber kaynakların daha az kullanılması ile ekonomiyi güçlendirerek büyük yarar sağlamaktadır.
1- Aşağıdaki maddelerden hangileri geri dönüştürülebilir? Bu maddeleri örnekteki gibi okla gösteriniz.
Cevap:
2- Aşağıdaki okuma parçasını okuyunuz ve ilgili soruları yanıtlayınız.
a) Geri dönüşüm yapılmasının kanuni yaptırımlara bağlanmasının geri dönüşüme katkıları neler olabilir?
Cevap: Kanuni yaptırımlara bağlanması olumlu sonuçlar vererek geri dönüşümü arttırır.
b) Sizce ülkemizde de bu şekilde yasal uygulamalar olmalı mıdır?
Cevap: Bence ülkemizde de bu şekilde yasalar uygulanmalıdır. Çünkü bu sayede geri dönüşüm gücü artar ve ekonomide ve çevre korumasında kalkınma gerçekleşebilir.
c) Yaşadığınız şehirde belediye başkanı olduğunuzu düşününüz. Şehrinizde geri dönüşümü artırmak için hangi uygulamaları yapardınız?
Cevap: Yaşadığım şehirde belediye başkanı olsaydım Amerika Birleşik Devletleri’nin Cleveland şehrinde yapılan uygulamaları yapardım. Geri dönüşümde yardımcı olan bireyleri ödüllendirerek teşvik ederdim.
7.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 135-138-139-140-141. Sayfa, Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Şu anlarda plastik geri dönüşümü ile ilgili sürekli paylaşımlar ve reklamlar yapılıyor. Doğayı ne derece kirlettiği hakkında birçok bilgi sahibi olduk. Bizde bu konuya önem verelim.Ama hala mahallelerde plastik geri dönüşümü için çöp kutuları mevcut değil
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.