Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 12:01 - Gülsüm Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 146-147-148. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 146-147-148. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 146-147-148. Sayfa Cevapları Oran

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 148 Ders Kitabı Cevapları

Çözüm Sende

1) Bir sınıftaki kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilerin sayısına oranı 4/5 ’tir. Bu sınıfta 15 erkek öğrenci olduğuna göre sınıf mevcudu kaçtır?
Cevap: K/E = 4/5 => K/15 = 4/5 => K= 12 tane kız öğrenci bulunmaktadır.


2) Aşağıdaki eşitliklerde bilinmeyenleri bulunuz.
a)8/5 = 40/A
Cevap: A = (40 x 5)/8 = 25


b) 12/15 = 4/B
Cevap: B = (15 x 4)/ 12 = 5


c) 3/4 = (x+4)/36
Cevap: x+4 = (36 x 3)/4 = 27 => x = 23 


3) 4 litre benzin 25 TL olduğuna göre 16 litre benzinin fiyatını bulunuz.
Cevap: 4 litre benzin 25 TL ise 16 litre benzin 25 x 4 = 100 TL ‘dir.


4) Nesrin, bahçede arkadaşının boyunu 150 cm, gölgesini 40 cm olarak ölçüyor. Bahçedeki selvi ağacının uzunluğunu da merak eden Nesrin, boy ve gölge arasındaki ilişkiden yararlanarak selvinin uzunluğunu hesaplamak istemektedir. Selvinin gölgesini 160 cm olarak ölçen Nesrin, bu hesaplama için nasıl bir yol izlemelidir?
Cevap: Boy/ Gölge = 150/40 = 15/4 Buradan devam eder isek
Selvinin boyu/160 = 15/4 => Selvinin boyu= (160 x 15)/4 = 600 cm ‘dir.


5) A ve B şehirleri arası 250 km’dir. Bu iki şehir arası, haritada 2,5 cm olarak çizildiğine göre haritanın ölçeğini bulunuz.
Cevap: 2,5/ 25 000 000 = 1/ 10 000 000


6) A ve B şehirleri arasındaki uzaklık 60 km olup haritada 2,5 cm olarak ölçülmüştür. Buna göre aynı haritada aralarındaki uzunluk 4 cm olarak ölçülen C ve D şehirleri arasındaki gerçek uzaklık kaç km’dir?
Cevap: 2,5/ 6 000 000 = 4/ Gerçek uzaklık
C ve D şehirleri arasındaki gerçek uzaklık 96 km’ dir.


7) 1/1 000 000 ölçekli bir haritada iki şehir arası uzunluk 8 cm’dir. Bu iki şehir arasındaki gerçek uzaklık kaç km’dir?
Cevap: 1/1 000 000 = 8/ Gerçek uzaklık
İki şehir arasındaki gerçek uzaklık 80 km’ dir.


8) Okulun krokisini çizen Metin, krokide bahçe kapısı ile giriş kapısının arasını 6,5 cm olarak almıştır. Gerçekte bu mesafe 260 m olduğuna göre krokinin ölçeğini bulunuz.
Cevap: 6,5/26000 = 0,00025

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.