Cevap Yaz
27 Nisan 2024, 12:21 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 165-166-172-173-177. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 165-166-172-173-177. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çember ve Daire bölümüne ait cevapların yer aldığı 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165-166-172-173-177 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 165-166-172-173-177. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 165-166-172-173-177. Sayfa Cevapları Çember ve Daire

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları

1. Çokgen ne demektir? Aşağıya bir çokgen çiziniz
Cevap: En 3 doğrunun açı olacak şekilde birleştirilerek oluşturduğu şekle çokgen denir. 

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları


2. Sınıfınızda gösterebileceğiniz çokgen var mıdır? Örnek veriniz
Cevap: Tahta, sıra, pencere birer çokgen örneğidir. 


3. Üçgen bir çokgen midir? Neden?
Cevap: Üçgen bir çokgendir. Çünkü doğrudan oluşan ve açısı olan bir çokgendir. 


4. Kenar, köşegen, köşe kavramlarını açıklayınız.
Cevap:

Kenar → Bir şeklin sınırlarını belirleyen ışın
Köşegen → Komşu olmayan köşelerin birleştirilmesi ile oluşan doğruya denir. 
Köşe → İki ışının birleştiği noktaya denir. 


5. Aşağıdaki şekilleri inceleyiniz. Çokgen olan şekillerin altındaki kutuları işaretleyiniz
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 Cevapları MEB Yayınları


Çokgenler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları MEB Yayınları

➢ Planı verilen evin çiziminde kaç farklı geometrik şekil kullanılmıştır?
Cevap: 2 farklı geometrik şekil kullanılmıştır. Üçgen ve dörtgen. 

➢ Planda gördüğünüz çokgenleri aşağıya yazınız.
Cevap: Üçgen ve dörtgen. 

➢ Evin yerleşim planı hangi çokgene benzemektedir?
Cevap: yedigene benzemektedir. 

➢ Planı verilen evin bölümlerinin iç açıları toplamını bulunuz.
Cevap: (7 – 2) . 180 = 900°dir.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. ABCDE çokgeninde a + b toplamını bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları


2. Yanda verilen çokgene göre x değerinin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları


3. Yanda verilenlere göre x değerinin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları


4. Yanda verilen ABCDEF çokgeninde a değerinin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları MEB Yayınları


5. Bir sekizgenin iç açılarının ölçüleri toplamını bulunuz
Cevap:

n = kenar sayısı
Formül → (n – 2) . 180°
n = 8 
(8 – 2) . 180 = 1080°dir. 


6. Bir çokgenin iç açılarının ölçülerinin toplamı, dış açılarının ölçülerinin toplamının 6 katı ise bu çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:

(n – 2) . 180 = 360 . 6
(n – 2) = 2 . 6 
(n – 2) = 12
n = 14


7. İç açılarının ölçüleri toplamı 2340° olan çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:

(n – 2) . 180 = 2340
(n – 2) = 13
n = 15


Düzgün Çokgenler

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları MEB Yayınları

➢ Petekteki şekillerden birinin iç açıları toplamı kaç derecedir?
Cevap: Petekteki şekil altıgendir. Altıgenin iç açıları toplamı;

(n – 2) . 180 = 
(6 – 2) . 180 = 720°

➢ Petekteki şekillerden birinin dış açıları toplamı kaç derecedir?
Cevap: Dış açıları toplamı her bir çokgen için 360°dir. 

➢ Arıların bal petekleri niçin altıgendir?
Cevap: Altıgenin diğerlerine göre daha dirençli olmasından dolayı altıgendir. Bu sayede balları daha rahat taşıyabileceğinden dolayı altıgen kullanılmıştır. Eğer beşgen, sekizgen veya başka bir cisim olsaydı kör noktalar olacak dayanıksız olacaktır. 


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. Bir iç açısının ölçüsü 160° olan düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap: 

((n – 2) . 180)/n = 160
(n – 2) . 180 = 160 n
180 n – 360 = 160 n
20n = 360
n = 18


2. Bir dış açısının ölçüsünün bir iç açısının ölçüsüne oranı 2/7 olan düzgün çokgen kaç kenarlıdır?
Cevap:

360/ ((n-2) .180) = 2/7
2/(n-2) = 2/7 → içler dışlar çarpımı yaparız
14 = 2n – 4
2n = 18
  n = 9


3. Yanda verilen ABCDE ve KLMNPC düzgün çokgenler olduğuna göre m(BCK) kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177  Cevapları MEB Yayınları


4. Yanda verilen düzgün sekizgende x değerinin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177  Cevapları MEB Yayınları


5. Yanda verilen ABCDE düzgün beşgen, BCF ise eşkenar üçgendir. Buna göre x değeri kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 177  Cevapları MEB Yayınları


6. Bir dış açısının ölçüsü 15° olan düzgün çokgenin bir kenar uzunluğu 15 cm ise bu düzgün çokgenin çevre uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:

360 ÷ n = 15
n = 360 ÷ 15 = 24
24 . 15 = 360 cm

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.