Cevap Yaz
13 Mayıs 2022, 23:22 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 154-158-162-163. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7.Sınıf Matematik Ders Kitabı 154-158-162-163. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Düzgün Çokgenler ve Çokgenlerin Özellikleri konusunun da bulunduğu 7. sınıf matematik ders kitabı sayfa 154-158-162-163 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 154-158-162-163. Sayfa Cevapları Berkay Yayıncılık

7.Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 154-158-162-163. Sayfa Cevapları Düzgün Çokgenler ve Çokgenlerin Özellikleri

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Berkay Yayıncılık

Nevin, üçgenleri bir araya getirerek hangi çokgenleri oluşturabilir? Açıklayınız.
Cevap: Üçgen, eşkenar dörtgen, beşgen, altıgen. Bunların içinde eşkenar üçgenler kullanılır. 


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Berkay Yayıncılık

ETKİNLİK

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 158 Ders Kitabı Cevaplar


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları Berkay Yayıncılık

Alıştırmalar

1. Noktalı kâğıda bir dikdörtgen çiziniz. Dikdörtgenin düzgün çokgen olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap: Dikdörtgenin tüm kenarları birbirine eşit olmadığı için düzgün bir çokgen değildir.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevaplar


2. İzometrik kağıda çizilen şekillerin düzgün çokgen olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap: b ve c şıkkındaki çokgenlerin kenarları birbirine eşit olmadığı için düzgün bir çokgen değildir. Üçgenin ise bütün kenarları eşit olduğu için düzgün bir çokgendir.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Berkay Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevaplar (1)


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Berkay Yayıncılık

3. Yandaki düzgün sekizgende |EF|= 5 cm ve m(B) = 135°dir. Buna göre düzgün sekizgenin çevre uzunluğunu ve verilmeyen açı ölçülerini bulunuz.
Cevap: 

5 . 8 = 40 çevre uzunluğu
Bütün açıları eşit olduğu için 135°dir.


4. Bir dokuzgenin iç açılarının ölçüleri toplamı kaç derecedir?
Cevap: 

9 – 2 = 8
8 . 180 = 1260°dir.


5. Yandaki PRMU dörtgeninde m(MUP)=83°, m(RMU)=118°, m(prm)=111° ve m(UPR) =2x ise x kaç derecedir?
Cevap:

2x + 83 + 118 + 111 = 360 
2x +312 =360
2x = 360 – 312
2x = 48
x = 24°


6. Bir düzgün ongenin bir iç açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: 
((n-2).180)/n = (8.180)/10 = 144°


7. Bir yirmigenin dış açılarının ölçüleri toplamı kaç derecedir?
Cevap: Düzgün çokgenlerin dış açılarının toplamı 360°dir.


8. Yandaki KLM üçgeninde m(AKL) =x + 20°, m(BLM)= x + 40° ve m(KMC) = x + 30°dir. Buna göre x kaç derecedir?
Cevap: 

3x + 90 = 360 
3x = 360 – 90 
3x = 270
x = 90°


9. Yandaki HACEM beşgeninde, m(MHA) = M(HAC)=90°, m(MEC)=125° ve m(HME)=130° ise m(ACB)=x kaç derecedir?
Cevap:

125 + 130 + 90 + 90 + y = 540
y + 435 = 540
y = 540 – 435 
y =105°

x = 180 – 105 = 75°


10. İç açılarının ölçüleri toplamı 900° olan çokgenin kaç kenarı vardır?
Cevap:

(n-2) . 180 = 900
n – 2 = 5
n = 5 + 2 
n = 7 kenarı vardır.


11. Bir dış açısının ölçüsü 20° olan düzgün çokgenin kaç kenarı vardır?
Cevap:

360/n = 20
20n = 360
n = 18 kenarlıdır.


7.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 154-158-162-163. Sayfa, Düzgün Çokgenler ve Çokgenlerin Özellikleri 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.