Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
23 Kasım 2020, 17:16
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 41-42. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

2019-2020 7. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 41-42. sayfa cevapları 1.ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Tutku Yayıncılık Sayfa 41-42 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Peygamberimizin (s.a.v.) doğumunu ve çocukluğunu kısaca anlatınız.
Cevap: 20 nisan 571’de Medine’de dünyaya gelmiştir.Doğmadan babasını kaybetmş.Doğduktan sonra süt anneye verilmiştir.6 yaşında annesi vefat etmiş, dedesi bakmaya başlamıştır.8 yaşında dedesi vefat ettikten sonra amcası Ebu Talib bakmıştır.


2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) gençlik dönemi hakkında ana hatlarıyla bilgi veriniz.
Cevap: Gençlik zamanında Mekkeli insanların yaptıklarına dayanamadığı için Hira mağarasına giderdi.25 yaşında yanında çalıştığı Hz. Hatice ile evlenmiştir.Daha sonra onun evine yerleşmiştir.Gençlik çağında da kendisi gibi putlara tapmayan ve güvenilir insanlarla arkadaşlık yapmıştır.  


3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamber olarak görevlendirilmesi nasıl olmuştur? Allah Resulü (s.a.v.), kendisine peygamberlik verildiğinde ne yapmıştır? Anlatınız.
Cevap: 610 yılında Cebrail(a.s.)’ın Hira mağarasında ilk vahyi getirmesiyle başlamıştır.İlk emir “oku” olmuştur.Peygamberimiz okumayı bilmediğini söyleyince “Seni yaratan Rabbini adıyla oku!”dedi.Korkuya kapılan Peygamberimiz eve giderek Hz.Hatice’ye üstünü örtmesini istemiştir.


4. Hz. Muhammed (s.a.v.), peygamberliğinin başlangıcında İslam tebliğinde nasıl bir yol izlemiştir?Açıklayınız.
Cevap: Öncelikle kendi ailesinden başlayıp yakın dostlarına ve arkdaşlarına anlatmıştır.Gizli bir şekilde yayıldıktan bir süre sonra herkese açık bir şekilde islama davet etmiştir.Daha sonra tüm Mekke’ye anlatılmıştır.


5. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) İslam davetine Mekkeli müşrikler hangi tepkileri göstermişlerdir? Anlatınız.
Cevap: İlk zamanlar çok tepki göstermemişlerdir ama putlara hakaret edilince sinirlenip amcası Ebu Talibe şikayet etmişlerdir.Bundan sonra da Peygamber Efendimize tuzaklar kurmaya başlamış onu öldürme planları yapmışlardır.


6. Müslümanları, Mekke’den Medine’ye hicrete yönelten sebepler nelerdir? Belirtiniz.
Cevap: Müslümanlar Mekke’de güvenli değildi.Onlara zulüm ediliyordu.Peygamberimizin canına da kast edilince daha fazla dayanamayıp hicret etmişlerdir.


7. Hicret’in sonuçları neler olmuştur? Anlatınız.
Cevap: Hicret ile müslümanlar daha rahat bir hayata kavuşmuşlardır.Medine’de de islama davet devam etmiştir.İnandıkları dini daha rahat yaşamaya başlamışlardır.


Çoktan seçmeli sorular
Cevap:
8)A
9)B
10C
11)A
12)B
13)D


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
el-Emin Ravza-i Mutahhara Miraç Cebrail Kuba Suffe İsrâ Hz. Hatice Hz. Ali
Cevap: 

14. Peygamberimize (s.a.v.) ilk iman edenler ………Hz.Hatice…………….. (r.a.), …Hz.Ali…..(r.a.), Hz. Ebu Bekir (r.a.) ve Zeyd b. Hârise’dir (r.a.).
15. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) Hicret’ten yaklaşık bir buçuk sene evvel (620), Miraç Gecesi’nde Kâbe’den Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya Allah’ın (c.c.) izniyle götürülmesine …İsra………………….. denir.
16. Hz. Peygamber’in (s.a.v.), Recep ayının 27. gecesinde, Mekke’den Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya götürüldükten sonra göğe yükseltilerek kendisine, Allah’ın (c.c.) ayetlerinin ve olağanüstü nimetlerinin gösterilmesine ……miraç……………….. denir.
17. Mekkeliler, güvenilir ve dürüst bir insan olan Peygamberimize (s.a.v.) ……El Emin……………….. yani güvenilir insan diyorlardı.
18. Peygamberimize (s.a.v.) ilahi vahyi ileten melek, ………Cebrail’dir……………..
19. İslam tarihinde yapılan ilk mescit ………Kuba…………….. Mescidi’dir.
20. Mescid-i Nebi’nin bitişiğine kimsesiz ve yoksul Müslümanların barınması için yapılan üstü kapalı gölgeliğe ……Suffe……………….., burada kalan kişilere de Ashab-ı Suffe denir.
21. Peygamber Efendimizin (s.a.v.), Mescid-i Nebi’deki mübarek mezarının bulunduğu bölüm,
…Ravza-i Mutahhara………….. olarak isimlendirilir.

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 39-40. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.