7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21-23-24-25-26. Cevapları Özgün Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çizgi Film Nasıl Yapılır? konusunun bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21-23-24-25-26 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirmeyi unutmayın.
“Jenerik, efekt, 3D tekniği, 2D tekniği, Cut Out tekniği, storyboard, sinopsis” kelimelerinin anlamları hakkında edindiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. Bu kelimelerin yerine Türkçe hangi kelimelerin kullanılabileceği yönünde fikir alışverişinde bulununuz.
Cevap: Jenerik, efekt, 3D tekniği, 2DK tekniği, Cut Out tekniği, storyboard ve sinopsis gibi kelimeler bilgisayar ortamında hazırlanan ve filmlerde kullanılan çeşitli görüntülere denir.
Bu kelimeler yerine giriş videosu, kestik, hikaye tahtası ve bakış açısı gibi türkçe kelimeler kullanılabilir.
Aşağıda anlamları verilen kelimeleri metinden bularak bulmacaya yerleştiriniz. Öğrendiğiniz yeni kelime ve kelime gruplarını sözlüğünüze eklemeyi unutmayınız.
Okuduğunuz metne göre aşağıda verilen çizgi film yapım aşamalarını sıralayınız.
[4] Karakterlere uygun seslendirme yapılır.
[5] Karakterler bilgisayar ortamında hareketlendirilir.
[1] Çizgi film hikâyesinin senaryosu yazılır.
[7] Böylelikle çizgi film izlenmeye hazır hâle gelir.
[2] Senaryodaki karakterler çizilir.
[6] Tamamlanan tüm parçalar birleştirilip kurgulanır.
[3] Storyboard (çekim planı) hazırlanır.
Aşağıdaki görsellerden hangileri 3D, hangileri 2D çizim tekniği ile çizilmiştir? Altlarına yazınız.
Metinde bazı kelimeler italik yazılmıştır. Bunun neden yapıldığını ve metnin okunuşunu etkileyip etkilemediğini açıklayınız.
Cevap: Metinde italik yazılan yazılar okunuşu etkilemez. Bu kelimelerin italik yazılmasının sebebi okuyucuya bu kelimeleri vurgulamak ve dikkat çekmek içindir.
Bir çizgi film kahramanı tasarlayınız. Sınıfta beşer kişilik gruplar oluşturarak tasarladığınız beş kahramana uygun bir senaryo yazınız. Daha sonra bu senaryoları sınıf arkadaşlarınıza okuyunuz. Tasarladığınız kahramanları ve senaryoları sınıf panosunda sergileyiniz.
Aşağıdaki tabloda bazı fillerin anlam özellikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerin doğru olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap:
Aşağıdaki cümlelerde geçen çekimli fiillerin altını çizip aldıkları kişi eklerini örnekteki gibi gösteriniz.
Cevap:
Teknolojinin sosyalleşme ve toplumsal ilişkiler üzerine etkilerini araştırınız. Araştırmanız sonucunda edindiğimiz bilgileri, görsel (resim, fotoğraf, grafik, tablo vb.) ve işitsel (video, belgesel vb.) materyallerle destekleyerek bir sunu hazırlayınız.
Cevap: Teknoloji insanlık varolduğundan beri hızla gelişmesini sürdüren ve asla bitmeyecek bir serüvene sahiptir. Ateşin bulunmasından akıllı telefonların icadına kadar durdurak bilmeyen bir süreçtir teknoloji.
100 yıl kadar önce insalar yalnızca yüz yüze görüşebiliyorken artık günümüzde dünyanın öbür ucundaki kişilerle görüntülü konuşma imkanımız var. Bu durum sosyalleşmenin iyileştirilmesi ve toplumsal birlikteliği kuvvetlendirmesi için güzel gelişmelerdir ancak teknoloji bazende kötü etkiler bırakabilir.
Teknolojinin gelişmesiyle telefondan oynayabileceğimiz bir çok uygulama gelişti. Bu yüzden eskisi gibi dışarıda insanlar vakit geçirmiyor veya oyun oynamıyorlar. Bu yüzden teknoloji, kimi zamanda sosyalleşmeye, toplumsal birlikteliğe zarar verebiliyor.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.