9.Sınıf Tarih Ders Kitabı 30-31-32-33-35. Sayfa Cevapları TUNA Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İnsanlığın İlk Dönemleri konusunun bulunduğu 9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 30-31-32-33-35 Cevapları konusunu paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili yaşayabileceğiniz sorunlarla ilgili görüş, öneri ve bildirilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Yazının icadından önceki dönemlerde yaşayan insanların hayat tarzları ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili bilgilere hangi kaynaklardan ulaşılmış olabilir?
Cevap: Yapılan arkeolojik kazılar ile o döneme ait bulunan eşyalar, yapılar ile o dönemde yaşayan insanların hayat tarzları hakkında bilgi edinmişlerdir.
İnsanların kesme, delme ve kazma amaçlı aletler yapmalarından yola çıkarak onların hayat tarzı ve beslenmeleriyle ilgili hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?
Cevap: Onların hayvancılık, avcılık, madencilik ve çiftçilik yaptıklarını söyleyebiliriz.
Eski Taş Çağı insanlarının yaşadıkları mağaralara ve bu mağaraların duvarlarına yaptıkları resimlere bakılarak o dönemle ilgili hangi bilgilere ulaşılabilir?
Cevap: Avcılık ile uğraştıklarını, kullandıkları aletleri, yaşam tarzlarını, ekonomik faaliyetleri hakkında bilgi edinebiliriz.
İnsanlar hangi özelliklerinden dolayı Çayönü’nü yerleşme yeri olarak seçmiş olabilirler?
Cevap: Hayvancılık yapılacak bir alanın olması, düz araziler olduğu için şehir kurulmanın daha kolay olması, tarıma elverişli toprakların olması yerleşim yeri olarak seçilmesinden etkili olan etkenler olduğunu düşünüyorum.
İnsanların yerleşmek için Çatalhöyük’ü seçmelerinin en önemli gerekçesi ne olabilir?
Neden?
Cevap: Irmağın olması hem yaşamak için hem de çiftçilik önemli bir etkiye sahip olması en önemli etkendir.
Göbeklitepe Höyüğü’ndeki kazılar alt katmanlara doğru ilerledikçe mevcut tarihî bilgilerde başka hangi değişiklikler meydana gelebilir? Neden?
Cevap: Daha eski çağlara ait tarihi kalıntılar bulunabilir. Uğraşmış oldukları ekonomik faaliyetleri, yaşam tarzlarıı, sosyal hayatları, dini inançları, siyasi görüşleri gibi çeşitli farklılıklar ortaya çıkabilir.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun hazırladığı Dünya Miras Listesi’nde ülkemizden de tarihî ve doğal kültür varlıklarına yer verilmiştir. 2018 yılında Göbeklitepe’nin de dâhil edilmesiyle bu listedeki varlıklarımızın sayısı 18’e çıkmıştır. Bir Genel Ağ araştırması yaparak bu varlıklarımızın adlarını aşağıdaki tabloda boş bırakılan yerlere yazınız.
Cevap:
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.