Cevap Yaz
4 Temmuz 2022, 14:07 - Zülal Güneş Yazdı

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı 86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Tarih Ders Kitabı 86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Ünite Ölçme ve Değerlendirme konusunun bulunduğu 9. sınıf tarih ders kitabı sayfa 86-87 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ile ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı 86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Tarih Ders Kitabı 86-87. Sayfa Cevapları 3. Ünite Ölçme ve Değerlendirme

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki terimleri birer cümleyle açıklayınız
Cevap:

Kavimler Göçü: Orta Asya Türklerinin Karadeniz’in kuzeyinden Avrupa’nın ortasına kadar önüne kattığı kavimler ile yaptığı devasa bir göç dalgası. 

Feodalite: Derebeylik

Dogmatizm: Var olan bir bilginin kayıtsız şartsız doğru olduğunu ve asla değiştirilemeyeceğine inanmaktır. 

Toplumsal Tabaka: Toplumsal sınıf içerisindeki güç ve refahın bölünmesindeki, bireylerin bu bölümlerindeki konumu.


B. Aşağıdaki soruları cevaplayınız

1.Orta Çağ’da Avrupa ordularının genel özellikleri nelerdir?
Cevap: Ağır zırhlı, at arabaları ve ağır teçhizatları olduğundan dolayı genel itibari ile çok aır birliklerdir. 

2.Ticari mekânların ticaretin gelişmesine etkileri nelerdir?
Cevap: Tüccarlar bu yerlerde güvenilir ticaret yapıldığı için buraları tercih eder. O çevrenin ekonomisi canlanır. Devletin desteği artar. O çevrede yaşayan, ticaret ile uğraşan ailelerin geliri artar.

3. İlk ve Orta Çağlarda üretimin yeterli aşamaya gelememesinin nedenleri nelerdir?
Cevap: İnsan gücü ve hayvan gücü olduğu için işler yavaş ilerlemektedir. Ürün kalitesinin düşük olması, ulaşımın yetersiz olması gibi nedenlerden dolayı üretim yeterli aşamaya gelememiştir. 


C. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Bir toplumsal tabakalaşma olan kast sistemi aşağıdaki medeniyetlerin hangisinde ortaya çıkmıştır?
Cevap: C) Hint

2. (…) ifadelerinden hangileri doğrudur?
Cevap: A) Yalnız I

3. (…) ifadelerinden hangilerine ulaşılabilir?
Cevap: C) I ve II

4. Aşağıdakilerden hangisi vakıflar sayesinde günümüze kadar gelen ve kamu yararına çalışan ticari yapılardır?
Cevap: B) Kervansaray


9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları MEB Yayınları

Ç. Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız.

1.Kültürlerin ve fikirlerin taşınmasında İpek Yolu’nun önemi nedir?
Cevap: Ulaşım olarak bağlanarak ülkeler arası ticaret olduğu için iletişim güçlenmiştir. Kültürel olarak birbirlerinden etkilenmelerini sağlamıştır. Ticaret güçlenerek halkın ticaret yapması sağlanmıştır. 

2.Ülkelerin Çin ile iş birliği yapmak istemesinin nedenleri nelerdir?
Cevap: Çin diğer ülkelere göre kendini daha çok geliştirmiş  ve teknoloji sanayi alanında daha ilerdedir. Bundan dolayı ülkeler bu açıdan kendilerine de pay çıkarmak istemektedirler. 

3.Modern İpek Yolu Projesi hangi alanlarda yatırım girişimlerini içermektedir?
Cevap: Asya, Afrika ve Avrupayı birbirine bağlamayı hedefleyen bir girişimdir. Kara ve demir yolları, limanlar ve enerji nakli hatlarını içeren bir yatırım projesidir. 

4.Entegrasyon ne demektir?
Cevap: Bir toplumda yaşayan farklı kültürden toplumun o topluma uyu sağlamasıdır. 

5.Modern İpek Yolu Projesi’nin günümüzde Türk ekonomisine etkileri neler olabilir?
Cevap: Ham madde daha ucuz olur. Daha uygun fiyata teknolojik ürünler alınabilir. Türk ekonomisi ekonomisi gelişimi daha da hızlanacaktır. 

6.Tarihî İpek Yolu ile Modern İpek Yolu arasındaki önemli farklılıklar nelerdir?
Cevap: Tarihi ipek yolu sadece kara yoldur. Modern ipek yolu ise Deniz, demir, hava olacaktır. Güzergahları farklı olacaktır. Modern İpek Yolu enerji nakillerini de içermektedir. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.