Cevap Yaz
14 Ağustos 2023, 15:00 - Furkan Yazdı

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 112-113-114-115 ve 116’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık konusunda Dünya’da İklim ve Yaşam başlıklı konuları işledik.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6.Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Dünya’da İklim ve Yaşam

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 112 Ders Kitabı Cevapları

DÜNYA’DA İKLİM VE YAŞAM

Hazırlık Çalışması

İklim, insanların yaşamını nasıl etkilemektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İklim çoğu zaman insanların yaşamını olumlu etkilemektedir. Nadirende iklim insanları olumsuz etkileyebilir. Bazı olaylarda iklim olayları insanlara ölümcül sonuçlar doğruabilir. Örneğin yazları serin, kışları ılıman olan bir iklim insanlar için idealdir, olumlu etkiler. Ancak yazları kavurucu sıcaklık ve kuraklık, kışları dondurucu soğukluk olan bir iklimde yaşamak insanların hayatını tabi ki olumsuz etkileyebilir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 113 Ders Kitabı Cevapları

Düşünelim Tartışalım

Adelina’nın yaşadığı doğal ortamda görülen Akdeniz ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Adelina’nın yaşadığı iklimde sanayi ve turizm faaliyetleri gelişmiştir. Deniz turizmi yoğun olarak yapılmaktadır. Yazları sıcak, kışları normal sıcaklıklarda geçer ve kar yağmaz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

Düşünelim Tartışalım

Nukilik’in yaşadığı doğal ortamda görülen kutup ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Nuklik’in yaşadığı kutup ikliminde tüm mevsimler dondurucu soğukla geçmektedir. Toprak buzla kaplı olduğu için bitki örtüsü yoktur. Ticari faaliyetler çok kısıtlıdır. Temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar avcılık yapılır. Nüfus yoğunluğu yok denilebilecek kadar azdır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 115 Ders Kitabı Cevapları

Düşünelim Tartışalım

Dong Jian’ın yaşadığı doğal ortamda görülen muson ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Dong Jian’ın yaşadığı bölgede yağış olayları sık sık yaşandığı için tarımsal faaliyetler çok yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Nüfus yoğnuluğunun çok sık olduğu söylenebilir. Ayrıca ülkede mevsimler genel olarak sıcak geçmektedir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 116 Ders Kitabı Cevapları

Düşünelim Tartışalım

John’un yaşadığı doğal ortamda görülen ekvatoral ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: John’un yaşadığı ekvotaral iklimde yılın büyük bir ksımında yağış olur. Havalar yıl boyunca sıcak olduğu için ince kıyafetlerle dolaşılmaktadır. Bu bölgede yağışın yoğun olması sebebiyle ormanlar çok sıktır. Buna bağlı olarak ormancılık faaliyetleride vardır.


Sıra Sizde

Öğrendiklerinizden yararlanarak Akdeniz iklimi, kutup iklimi, muson iklimi ve ekvatoral iklimin özelliklerini tablo hâlinde defterinize yazarak sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Akdeniz iklimi, kutup iklimi, muson iklimi ve ekvatoral iklimin özellikleri tablo halinde

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevapları

ŞİFREYİ BULALIM

Aşağıdaki bulmacada kutucuk içerisindeki kavramlar (aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı, sağdan sola, soldan sağa yazılarak) gizlenmiştir. Bu kavramları bularak üzerini çizdiğinizde geriye kalan harflerden bir şifre oluşacaktır. Bu şifreyi bulunuz.

(ASYA kelimesi bulmacada geçmediği için işaretlenmemiştir. ASYA kelimesini bulursanız bizlere Yorumlar bölümünden yazarak ekletebilirsiniz.)

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 117 Ders Kitabı Cevapları

ŞİFRE: DOĞAL ÇEVREYE DUYARLILIK

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık 2023-2024

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.