Cevap Yaz
7 Eylül 2022, 21:57 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 236-237-238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 236-237-238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları içeriğinin bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 236-237-238-239 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Değerlendirme konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 236-237-238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 236-237-238-239. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki tabloda verilen yer ve nesnelerin uzunluklarını belirlenen ölçme araçları ile ölçünüz. Sonuçlarını yanındaki boşluğa yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki uzunluk ölçme birimlerini istenen birime çeviriniz
Cevap:

4 m 14 cm : 414 cm
575 cm : 5 m 75 cm
6 m 79 cm : 679 cm
808 cm : 8 cm
7 m 66 cm : 766 cm
940 cm : 9 m 40 cm

3. Aşağıdaki boşluğa cetvelinizle uzunlukları 6 cm, 11 cm ve 15 cm olan doğru parçaları çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

4. . Eskişehir-Ankara hızlı tren hattının uzunluğu hangi ölçme aracıyla ölçülür?
Cevap: A) Kilometre

5. Karışınızın genişliği hangi ölçme aracı ile ölçülür?
Cevap: C) Santimetre

6. Aşağıdakilerden hangisi kilometre ile ölçülür?
Cevap: B) Ordu-Giresun arası uzaklık


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

7. Zeynep, Aslı ve Ayşe yan yana bir sıra hâlinde duruyorlar. Zeynep ile Aslı’nın arasındaki mesafe 385 cm’dir. Aslı ile Ayşe’nin arasındaki mesafe, Zeynep ile Aslı’nın arasındaki mesafeden 47 cm daha azdır.

 Aslı ile Ayşe’nin arasındaki mesafe kaç cm’dir?
Cevap: 385 – 47 = 338 cm

Zeynep ile Ayşe’nin arasındaki mesafe kaç cm’dir?
Cevap:  385 + 338 = 723 cm


8. Öğretmen masasının çevresini önce kaleminiz ile sonra cetvel kullanarak ölçünüz. Aşağıdaki noktalı yerlere ölçüm sonuçlarınızı yazınız.
Cevap:

• Öğretmen masasının uzunluğu 10 kalemdir.
• Öğretmen masasının uzunluğu 50 cm’dir

9. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını cetvelinizle ölçünüz. Sonuçları şekillerin altındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

10. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını hesaplayarak altlarına yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları


11. Hüseyin’in kare ve dikdörtgen şeklinde iki ayrı tarlası var. Kare şeklindeki tarlasının bir kenarı 78 metredir. Dikdörtgen şeklindeki tarlasının kısa kenarı 63 metre, uzun kenarı 97 metredir.

Hüseyin’in kare şeklindeki tarlasının çevresi toplam kaç metredir?
Cevap: 78 x 4 = 312 m

Hüseyin’in dikdörtgen şeklindeki tarlasının çevresi toplam kaç metredir?
Cevap:

63 + 97 = 160
160 x 2 = 320 m

Hüseyin’in her iki tarlasının çevrelerinin toplamı kaç metredir?
Cevap: 312 + 320 = 632 m


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

12. Aşağıdaki şekillerin kapladığı alanları inceleyiniz. Bu alanları birim kare cinsinden ölçerek tablodaki ilgili yerlere yazınız. Elde ettiğiniz sonuçları karşılaştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

13. Hakan aşağıdaki gibi araba etiketleri kullanarak defterinin üzerini boşluk kalmayacak şekilde kaplamak istiyor. Bunun için Hakan’ın kaç etikete ihtiyacı vardır? Tahmin ediniz
Cevap:  12 adet.

14. Marketten aldığınız 5 litrelik sıvı yağ kaç yarım litre ile ölçülür?
Cevap: B) 10 yarım litre

15. Musa, ineklerinden her biri 6 litre olan 2 kova süt sağmıştır. Musa, sütleri 1 litrelik şişelere koyarak satmak istiyor. Buna göre Musa’ya kaç tane 1 litrelik şişe lazımdır?
Cevap: A) 12 şişe

16. Aşağıdaki tabloda verilen kapların alabileceği sıvı miktarlarını yarım litre ve litre cinsinden tahmin ediniz. Tahmininizi ilgili alana yazınız. Kapların alacağı sıvı miktarını yarım litre ve litre ölçme araçlarını kullanarak ölçünüz. Ölçüm sonucunu ilgili alana yazınız. Tahmininiz ile ölçüm sonucunu karşılaştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

17. Ezgi Hanım bahçesindeki armutlardan 1 kazan pekmez yapıyor. Bu pekmezleri yarım litrelik ve 1 litrelik kaplara koyuyor. Ezgi Hanım bu şekilde 38 adet yarım litrelik ve 27 adet 1 litrelik kabı dolduruyor. Ezgi Hanım toplam kaç litre armut pekmezi yapmıştır?
Cevap:
C) 46 litre

38 ÷ 2 = 19 L
27 + 19 = 46 L


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 239 Ders Kitabı Cevapları

BULMACA

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 239 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.