Cevap Yaz
15 Eylül 2022, 16:11 - Betül Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 107-108-109. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

7-4.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 107-108-109. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5.Değerlendirme Çalışmaları konularının da içerisinde bulunduğu 4. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 107-108-109 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 107-108-109. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 107-108-109. Sayfa Cevapları 5.Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 107 Anka Yayınevi

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. İslamiyetin temizliğe verdiği önemi anlatınız.
Cevap: İslamiyet için  hem maddi hem manevi  olarak temizliğe önem verirler. 

2. İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: İbadet edilmeden önce abdest alınır ve tüm vücut temizlenir.

3. Temizliğin sağlık açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Temiz olan ortamda mikroplar bulunmaz. Kirli bir ortamda insanların mikrop kapma olasılığı yüksektir.

4. Çevreyi temiz tutmak için bireylere ne gibi görevler düşmektedir? Söyleyiniz.
Cevap: Çevreyi temiz tutmak için kendimizde dahil etrafa çöp gibi pislikleri atmamalı, atılanları da temizlemeliyiz.

5. Evimizin temiz olması için neler yapabiliriz? Söyleyiniz.
Cevap: Evimizin temiz olması için  kirletmemeli, kirlenen yerleri de düzenli olarak temizlemeliyiz.


B. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği bularak işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi, doğrudan beden temizliğiyle ilgili bir durumdur?
Cevap: C) El ve yüzün sık sık yıkanması

2. Aşağıdakilerden hangisi, maddi temizlik kapsamında değerlendirilir?
Cevap:B) Tırnak kesmek

3. “İslam dininde temizlik için …………………. kavramı kullanılır . …………………… kavramı bedenin, elbiselerin, çevrenin temiz olmasını; abdest almayı ve manevi temizliği kapsar.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan bölümlere hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B) Taharet

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Anka Yayınevi

C. Aşağıdaki hadislerde boş bırakılan yerlere, kutucuklardaki kelimeleri uygun şekilde yerleştiriniz.
Cevap:

“Doğruluğa yapışın, ondan ayrılmayın. Çünkü doğruluk iyiliğe, iyilik de cennete iletir. Yalandan kaçının. Çünkü yalan kötülüğe götürür, kötülük de cehenneme iletir…” (Müslim, Birr, 102.)

“Münafığın alameti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, vadederse (söz verirse) sözünü yerine getirmez, kendisine bir şey emanet edildiği zaman ona hiyanet eder.” (Buhârî, İman, 25.)


Ç. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, “maddi, eller, kul, sabun, temizliği, misvak, abdest, ellerimi, ayaklar, manevi” kelimelerini uygun şekilde yerleştiriniz.
Cevap: 

1. Yemekten önce ve sonra, tuvaletten çıkınca __ellerimi__ mutlaka __sabun__ ve suyla temizlerim.

2. Namazdan önce __abdest__ almak şarttır.

3. Beden, elbise ve çevre temizliği __maddi__ temizlik; duygu ve düşüncelerin temiz olması da __manevi__ temizlik olarak adlandırılır.

4. İslamiyet, __temizliği__ bazı ibadetlerin ön şartı saymıştır.

5. Abdest alırken ilk önce __eller__, en son da __ayaklar__ yıkanır.

6. Çevrenin kirletilmesi dinimize göre __kul__ hakkı yemektir ve günahtır.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 Anka Yayınevi

D. Okulumuzun temiz ve düzenli olması için neler yapabiliriz? Aşağıdaki şemaya yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 Anka Yayınevi


4.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 107-108-109. Sayfa, 5. Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.