Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Ekim 2021, 14:10
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 199

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 47-48. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 47-48. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 47 ve 48’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 47-48. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi konusunda Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları’nı cevaplandırdık.

4. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 47-48. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Kur’an-ı Kerim’in gönderiliş amacı nedir? Açıklayınız.
Cevap: Kur’an-ı Kerim’in gönderilme amacı insanlara doğru yolu göstermek, ibadetleri anlatıp öğretmek ve hayatımızı kolaylaştırmak için gönderilmiştir.


2. İslam’ın inanç esaslarından biri olan, Allah’a (c.c.) iman hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Allah’a iman; Allah’ın birliğine inanma, meleklerine inanma, peygamberlerine inanma, kitaplarına inanma, ahirete ve kadere inanma olarak açıklayabiliriz.


3. Meleklerin özellikleri nelerdir? Kısaca bilgi veriniz.
Cevap: Melekler nurdan yaratılmışlardır. İnsanlar gibi yeme, içme, çoğalma gibi özellikleri yoktur. Cinsiyetleri yoktur. Sürekli olarak Allah’ın emirleri ve ibadetleri ile meşgullerdir. 


4. Kelime-i şehadetin okunuşunu ve anlamını yazınız.
Cevap:

Kelime-i Şehadet ve Anlamı


5. Oruç ibadeti hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Oruç Sabah ezanı ile başlayıp akşam ezanı ile biter. Tüm gün yeme ve içme olmaz. Farz bir ibadettir. 


B. Aşağıdaki kutularda yer alan ilahi kitapları, indirildiği peygamberlerle doğru bir şekilde eşleştiriniz.

Cevap:

Kur’an = Hz. Muhammed (s.a.v)

İncil= Hz. İsa (a.s)

Tevrat= Hz. Musa ( a.s)

Zebur= Hz. Davut (a.s)


C. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği bularak işaretleyiniz.

1. Kur’an-ı Kerim’in ilk suresi, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Fâtiha


2. Aşağıdakilerden hangisi, İslam’ın inanç esaslarından biri değildir?
Cevap: C) Hacca gitmek

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları

3. Hatim nedir?
Cevap: A) Kur’an’ı baştan sona okuyup bitirmektir.


4. Zengin Müslümanların, sahip oldukları mal veya paralarının belli bir bölümünü
ibadet niyetiyle her yıl fakir ve muhtaçlara vermelerine …………………. denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan bölüme hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B) Zekât


Ç. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

1. ( Y ) Allah’ın (c.c.) gönderdiği peygamberlerin hepsine inanmaya ahirete iman denir.
2. ( D ) Kur’an’ın her yirmi sayfasına cüz denir.
3. ( D ) Kur’an-ı Kerim’de 114 sure vardır.
4. ( D ) Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır.
5. ( D ) “Lâ ilâhe illallah Muhammedün resulullah” sözüne Kelime-i tevhid denir.
6. ( D ) Âmentü duası, İslam’ın şartlarının neler olduğunu açıklar.
7. ( Y ) Kur’an-ı Kerim’de yaklaşık olarak 166 ayet yer almaktadır.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 47-48. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.