Forum Sınıf Cevap Yaz
27 Aralık 2021, 3:11 - Enes Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 65-66. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 65-66. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 4. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 65-66 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 65-66. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

Değerlendirme Çalışmaları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Dinin, güzel ahlaklı bir insan olmamızda nasıl bir etkisi vardır? Açıklayınız.
Cevap: Dinimiz insanlar üzerinde güzel ahlaklı olmamız yönünde Allah sevgisi doğurur.


2. “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.” (Muvatta, Hüsnü’l-Hulk, 8.) hadisini açıklayınız.
Cevap: Peygamberimiz Hz. Adem tarafından başlatılan bu dersin en iyi şekilde tamamlayanı olması için gönderildi. Hz. Muhammed yaşamı boyunca insanlara daima güzel ahlaklı olmaları konusunda ders vermiştir.


3. Dinimiz, anne ve babamıza nasıl davranmamızı ister? Anlatınız.
Cevap: Dinimizde anne ve babamıza saygılı ve güzel ahlaklı olarak davranmamızı ister.


4. Arkadaşlarımızla ilişkilerimizde nelere özen göstermeliyiz? Söyleyiniz.
Cevap: Arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde daima karşımızdaki kişiye saygılı olup onunla konuşurken daima empati kurarak o duruma göre davranmamız gerekmektedir.


5. Sevgi ve saygı, insan ilişkilerinde neden önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: Karşılıklı sevgi ve saygı insan ilişkilerinde doğru bir şekilde anlaşabilmek için çok önemlidir.


B. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği bularak işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi, insan ilişkilerine zarar veren bir davranıştır?
Cevap: D) Bencil olmak 


2. (Ebu Davud, Edeb, 66.)

Hadisteki boşluklara sırasıyla hangi sözcükler getirilmelidir?
Cevap: C) Merhamet-bizden 


3. “Fâtiha” kavramı ne anlama gelir?
Cevap: C) Açılış 


4. Fâtiha suresinde aşağıdakilerden hangisinden söz edilmez?
Cevap: B) Kur’an-ı Kerim’i, Allah’ın (c.c.) gönderdiğinden 

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki hadislerde ve cümlelerde boş bırakılan yerlere, “akraba, ahlak, komşuların, salih amel, dostların, iman, arkadaşların” kelimelerini uygun şekilde yerleştiriniz.

1. “Müminlerin __iman__ bakımından en mükemmeli, ahlakı en güzel olandır.”


2. “__İman__ ile ilişkisini kesen cennete giremez.”


3. “Allah katında __arkadaşların__ en hayırlısı, arkadaşına karşı hayırlı davranandır. Allah katında __komşuların__ en hayırlısı ise komşusuna karşı hayırlı davranandır.”


4. __Ahlak__ bir toplum içinde kişilerin benimsedikleri ve kendilerini uymakla yükümlü gördükleri davranış biçimleri ve kurallarına denir.


5. İslamiyette Allah’ın (c.c.) rızası gözetilerek yapılan, kişiye ve topluma faydalı olan her türlü güzel davranış, __salih amel__ olarak nitelendirilir.


Ç. İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.
Cevap: 

  1. Karşımızdaki kişiye saygılı olmaya
  2. Anlayışlı olmalıyız
  3. Hoşgörülü olmalıyız
  4. Değer vermeliyiz
  5. Empati kurmalıyız
  6. Güler yüzlü olmalıyız

4.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 65-66. Sayfa, Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.