Cevap Yaz
15 Eylül 2022, 16:11 - Betül Yazdı

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 95-96-97-99. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 95-96-97-99. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İslam Dini ve Temizlik konusunun da bulunduğu 4. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 95-96-97-99 cevapları konusunu paylaştık. Konu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 95-96-97-99-102. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 95-96-97-99-102. Sayfa Cevapları İslam Dini Ve Temizlik

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 95 Anka Yayınevi

1. İslam dininin temizliğe verdiği önemi ilmihâl kitapları, Genel Ağ gibi kaynaklardan araştırınız.
Cevap: İslam dininde gusül ve abdest almanın temizliğe ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Peygamber efendimizin “Temizlik imanın yarısıdır”sözü temizliğin İslam dini için ne kadar önemli olduğunu gösterir.

2. Taharet, abdest ve manevi temizlik kavramlarının anlamlarını araştırınız.
Cevap:

Taharet: Temizlik, temiz olma.

Abdest: Temizlik ve güzellik.

Manevi: Ruh temizliği.


3. Temizlikle ilgili bir hadis öğreniniz. Öğrendiğiniz hadisi ve bu hadisten ne anladığınızı defterinize yazınız.
Cevap:Temizliğin beyazlıkla örtüştüğünü, beyazın temiz olacağını ve ölen kişilerinde temiz bir şekilde gömülmesi gerektiğini anlatmak istemiştir.

“Beyaz renk elbise giyiniz. Çünkü beyaz daha temiz ve daha hoş görünümlüdür. Ölülerinizi de beyaz kefene sarınız.” (Nesâî, Cenâiz 38, Zînet 97; Hâkim, Müstedrek IV,185.)


4. Temizliğe neden önem vermemiz gerektiğini aile büyüklerinizle konuşunuz.
Cevap:Temizliğe önem vermeliyiz çünkü kirli bir ortamda hasta olma ihtimali artar. Bu yüzden temizlik önemlidir.


5. Çevrenin temiz olması için neler yapabiliriz? Bu konudaki düşüncelerinizi defterinize yazınız.
Cevap: Çevrenin temiz olması için temizlik çalışmaları yapılabilir, çevreyi kirletenlere daha caydırıcı cezalar verilebilir. 

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 Anka Yayınevi

Düşünelim

“Temizlik imandan gelir.” sözünü daha önce duydunuz mu? Bu sözün ne anlama geldiğini düşününüz.
Cevap:  “Temizlik imandan gelir”  sözünü daha önce duydum. Bu sözle İslam dininin temizliğe önem verdiğini bu yüzdende temizliğin imandan geldiğini anlıyoruz.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 Anka Yayınevi

Etkinlik

Günde beş vakit namaz kılan bir Müslüman, temizlikle ilgili ne gibi alışkanlıklar kazanır? Namaz için gerekli olan diğer temizlik şartlarını düşünerek arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap:  Gusül abdesti, abdest alındığı için vücut temizliği sağlanmış olur. Bu şekilde sürekli vücut temizliği yapılır ve alışkanlık haline gelir.

Yorumlayalım

“Bir kimse abdest alır ve güzelce abdest almaya özen gösterir, ardından da namaz kılarsa, bu abdestle namaz arasında işlediği (günahlar), o namazı kılıncaya kadar mutlaka bağışlanır.”
Cevap: Temizlik İslam dini için çok önemlidir. Allah’ın karşısına çıkarken  temiz bir şekilde çıkmamıza özen göstermemiz gerektiğini söylemiştir.

4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 Anka Yayınevi

Düşünelim

Beden temizliği neleri kapsar? Düşününüz.
Cevap: Beden temizliği el, ayak, yüz kısacası tüm vücudun temizliği anlamına gelir. Dinimizde bu temizlik abdestlerle sağlanmaktadır.


4.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 95-96-97-99. Sayfa, İslam Dini ve Temizlik 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.