Cevap Yaz
26 Aralık 2023, 14:06 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları ADA Yayıncılık

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları ADA Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Uzunluk Ölçme Birimleri Arasındaki İlişkiler konusunun yer aldığı 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204-205-206-207 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 204-205-206-207. Sayfa Cevapları ADA Yayıncılık

4.Sınıf Matematik Ders Kitabı ADA Yayıncılık 204-205-206-207. Sayfa Cevapları Uzunluk Ölçme Birimleri Arasındaki İlişkiler

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları ADA Yayıncılık

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları ADA YayıncılıkTürkyılmaz ailesi, yaz tatilinde ülkemizin en önemli güzelliklerinden biri olan Uzungöl’e gitmeye karar verdiler. Genel ağdan bir araştırma yaparak yaşadıkları yer ile Uzungöl arasındaki mesafenin
652 km olduğunu öğrendiler.
Türkyılmaz ailesinin yaşadığı yer ile Uzungöl arasındaki mesafe metre birimi ile nasıl ifade edilebilir? Tartışınız. Tartışırken arkadaşlarınızın sizden farklı olan düşüncelerine saygı gösteriniz.
Cevap: km’yi metreye çevirmek için sayıyı 1000 ile çarpmamız gerekir. 

652 km → 652 . 1000 = 652 000 m olur


Etkinlik

• Cetvelimizde 0 ile 2 cm arasındaki birimleri sayalım.
• Santimetre ile milimetre arasındaki ilişkiyi açıklayalım.
• 2 cm’nin kaç milimetre olduğunu belirtelim.
Cevap:
1cm → 10 mm denk gelmektedir.
2 cm  → 2 . 10 = 20 mm olur

• Yukarıda belirttiğimiz ilişkilere göre 5 cm’lik bir uzunluğu milimetreye dönüştürmek için hangi işlemin yapılacağını tartışalım.
Cevap: 5 cm’lik mm çevirmek için 10 ile çarparız.

5 cm → 5 . 10 = 50 mm

• Cetvelimizdeki sayıların kaça kadar olduğunu belirtelim.
Cevap: Cetvelimizdeki sayı 100’e kadardır. 

• Cetvelimizin 1 metrelik olduğunu dikkate alarak metre ile santimetre arasındaki ilişkiyi açıklayalım.
Cevap: 1 metre 100 cm’e denk gelmektedir. 

• Belirttiğimiz ilişkiye göre 3 metrelik bir uzunluğu santimetreye dönüştürmek için hangi işlemin yapılacağını tartışalım.
Cevap:
1 m = 100 cm ise
3 m = 3 . 100 = 300 cm

• Üçüncü sınıfta öğrendiğimiz bilgilerimizi hatırlayarak kilometre ile metre arasındaki ilişkiyi açıklayalım.
Cevap:
1 km = 1000 metreye

• Belirttiğimiz ilişkiye göre 6 kilometrelik bir uzunluğu metreye dönüştürmek için hangi işlemin yapılacağını tartışalım.
Cevap:

1 km = 1000 m
6 km = 6 . 1000 = 6000 m


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları ADA Yayıncılık

Birlikte Yapalım

5 cm’nin kaç milimetre olduğunu hesaplayınız
Cevap: 5 . 10 = 50 mm


Birlikte Yapalım

70 mm’nin kaç santimetre olduğunu hesaplayınız.
Cevap: 70 ÷ 10 = 7 cm


Birlikte Yapalım

6 m’nin kaç santimetre olduğunu hesaplayınız.
Cevap:
1 m = 100 cm
6 m = 6 . 100 = 600 cm


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları ADA Yayıncılık

Birlikte Yapalım

900 cm’nin kaç metre olduğunu hesaplayınız.
Cevap: 

1 m = 100 cm
900 cm = 900 ÷ 100 = 9 m


Birlikte Yapalım

12 km’nin kaç metre olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

1 m = 1000 km
12 km = 12 . 1000 = 12 000 m


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları ADA Yayıncılık

ALIŞTIRMALAR

1. Milimetre ile santimetre arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: 1 cm = 10 mm’ye denk gelmektedir.


2. Aşağıda verilen uzunlukları milimetre birimi ile ifade ediniz
Cevap:

• 4 cm = ..4 . 10 = 40.. mm
• 9 cm = .9 . 10 = 90 .. mm
• 15 cm = ..15 . 10 = 150… mm


3. Aşağıda verilen uzunlukları santimetre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 50 mm = 50 ÷ 10 = 5… cm
• 80 mm = ..80 ÷ 10 = 8.. cm
• 140 mm = ..140 ÷ 10 = 14.. cm


4. Santimetre ile metre arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: 1cm = 100 metreye eşittir. 


5. Aşağıda verilen uzunlukları santimetre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 3 m = ..3 . 100 = 300.. cm
• 7 m = ..7 . 100 = 700.. cm
• 23 m = .23 . 100 = 2300.. cm


6. Aşağıda verilen uzunlukları metre birimi ile ifade ediniz
Cevap:

• 600 cm = ..600 ÷ 100 = 6… m
• 800 cm = ..800 ÷ 100 = 8… m
• 1000 cm = ..1000 ÷ 100 = 10… m


7. Metre ile kilometre arasındaki ilişkiyi yazınız.
Cevap: 1 m= 1000 km’ye denk gelmektedir. 


8. Aşağıda verilen uzunlukları metre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 4 km = ..4 . 1000 = 4000.. m
• 1 km = ..1 . 1000 = 1000.. m
• 34 km = ..34 . 1000 = 34000… m


9. Aşağıda verilen uzunlukları kilometre birimi ile ifade ediniz.
Cevap:

• 5000 m = ..5000 ÷ 1000 = 5… km
• 9000 m = .9000 ÷ 1000 = 9.. km
• 16 000 m = ..16 000 ÷ 1000 = 16.. km

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.