Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
5 Kasım 2019, 18:40
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 165

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 31-32-33-34-35-36-37. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 4. Sınıf MEB Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 31-32-33-34-35-36-37. sayfa cevapları Yapalım Öğrenelim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

YAPALIM ÖĞRENELİM
A – Aşağıdaki kavramlar ile görselleri eşleştiriniz.

Cevap:

4.sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

B – Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

1 –
2 –
3 –
4 –
5 –
6 –
7 –
8 –
9 –
10 –
11 –
12 – D
13 –
14 –
15 –
16 –
17 –
18 – Y

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 33 Ders Kitabı Cevapları

C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilen sözcük ya da sözcük gruplarından uygun olanı yazınız.
Cevap:

üçgen, suç, sağ, trafik kurallarına, zarar, park, takarak, ulaşım, güvenli, geçiş üstünlüğü, oyun, yarar, yaya, üstünlüğü, emin, kolaylaştırmak, banketten, orta

1. Can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafik kurallarına… uyulmalıdır.
2. Trafik işaretlerine ve işaret levhalarına zarar vermek ….suç…. ve yasaktır.
3. Kara yollarında yürüyen veya duran insanlara yaya… denir.
4. Yaya kaldırımında, alt ve üst geçitlerde, okul ve yaya geçitlerinde gidiş yönüne göre ….sağ… taraftan yürünmelidir.
5. Kara yollarının karşıya geçmek için güvenli olduğundan emin… olmadıkça taşıt yoluna inilmemelidir.
6 .Tehlike uyarı işaretleri genel olarak üçgen… şeklindedir.
7. Banketlerde yürüyen yayalar gidiş yönlerine göre sol taraftaki banketten… yürümelidir.
8. Trafik işaret ve levhalarına zarar… verenleri yetkililere bildirmek vatandaşlık görevidir.
9. Günlük yaşantımızda güvenli…. yollar tercih edilmelidir.
10. Ulaşım araçlarını tercih ederken ulaşım… ücreti de etkilidir.
11. Bisiklet, kaykay, kızak ve paten gibi motorsuz taşıtlar, taşıt trafiğine kapalı ….park… alanlarında kullanılmalıdır.
12. Bisiklet, kaykay, kızak ve paten gibi motorsuz taşıtları kullanmadan önce kask, dizlik ve dirseklik takarak… güvenlik önlemleri alınmalıdır.
13. Ambulans, itfaiye ve polis araçlarının geçiş üstünlüğü… vardır.
14. Geçiş üstünlüğü…. ancak görev hâlinde kullanılır.
15. Diğer sürücüler, geçiş üstünlüğü olan araçların geçişini kolaylaştırmak… zorundadır.

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

Ç – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

CEVAP ANAHTARI

1 – b
2 – c
3 – c
4 – b
5 – c
6 – a
7 – b
8 – c
9 – a
10 – a

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

CEVAP ANAHTARI

1 – b
2 – c
3 – c
4 – b
5 – c
6 – a
7 – b
8 – c
9 – a
10 – a

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

D – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. Günlük yaşantınızda uyduğunuz trafik kuralları nelerdir? Açıklayınız.
Cevap:Yaya geçidi olan yerlerde yaya geçidini kullanıyorum.Trafik ışıklarına uygun davranıyorum.Trafik levhalarına dikkat ediyorum.

2. Yaya kaldırımı olan ve olmayan kara yollarında doğru yaya davranışı nasıl olmalıdır?
Cevap:Yaya kaldırımı olan yerde gidiş yönüne göre sağ taraftan, yaya geçidi olmayan yerlerde gidiş yönüne göre sol taraftan yürünmelidir.

3. Güvenli geçiş yerleri olmayan kara yollarında karşıya geçmek için nelere dikkat edilmelidir?
Cevap:Yaya geçeceği yolu karşısına alıp önce sola sonra sağa bakmalıdır.Herhangi bir araç gelmiyorsa ilerlemelidir.Yolun ortasında tekrar sola bakarak yolun güvenliğinden emin olmalıdır.Bu şekilde karşıya geçişini tamamlar.

4. Trafik işaret levhaları verdiği mesaja göre nasıl sınıflandırılır?
Cevap: Yasaklama, uyarı ve bilgilendirme olarak üçe ayrılır.

5. Kara yollarının güvenli olması için sahip olması gereken özellikler nelerdir?
Cevap: Üst geçit, alt geçit, yaya geçidi, okul geçidi, trafik ışıkları bulunması gerekir. 

6. Bisiklet, kaykay ve paten sürücülerinin alması gereken güvenlik önlemleri nelerdir?
Cevap: Dizlik, dirseklik, eldiven ve kask takmalıdır. Ayrıca bu tür motorsuz araçları taşıt trafiğine kapalı park alanlarında kullanmalıdırlar.

7. Ulaşım araçları nasıl sınıflandırılır? Örnek vererek açıklayınız.
Cevap:

Hava yolu:Uçak,
Demir yolu:Tren,
Deniz yolu:Vapur,
Kara yolu:Minibüs.

8. Geçiş üstünlüğünü açıklayarak hangi araçların geçiş üstünlüğü olduğunu belirtiniz.

Cevap:Geçiş üstünlüğü belirli araç sürücülerinin diğer sürücülerin can ve mal kaybına sebep olmadan trfik levhalarından ve kurallarından muaf olmasıdır.Ambulans,itfaiye, polis ve yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar. 

4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

E – Kara yollarını güvenli yapan unsurlardan bir tanesini seçerek resmini yapınız.
Cevap:Üst geçit

4.sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan Yaya İken Uyduğumuz Trafik Kuralları Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,80)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor