5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 38-39-40-41-42-43. Sayfa Cevapları Başak Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 5. sınıf ingilizce ders kitabı cevapları sayfa 38-39-40-41-42-43. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Listen and number the pictures.
Çeviri: Resimleri dinleyin ve numaralandırın.
Cevap:
1- I like origami and I make origami in my free time.(1) I also go fishing(2) with my father. My father and I like fishing.
Çeviri: Origami severim ve boş zamanımda origami yaparım.(1) Ayrıca balığa giderim(2) Babam ve ben balık tutmayı severiz.
2- In summer, I go camping(1) with my mother and father. We like camping. I like collecting stamps,(2) too. I collect them in my free time.
Çeviri: Yaz aylarında, oğlumla kampa giderim.(1) anne ve baba kamp yapmayı severiz.
Pul toplamayı da severim (2). Ben boş zamanlarımda onları toplarım.
3- I play checkers(1) with my brother at home. My brother and I like checkers. I like tag game,(2) too. I play tag with my friends at school. I also play Chinese whisper(3) with my friends.
Çeviri: Evde kardeşimle dama oynarım. Kardeşim ve ben dama severiz. Ben de etiket oyununu severim. Okulda arkadaşlarımla tag oynuyorum. Ayrıca arkadaşlarımla Çince fısıltı çalıyorum.
4- I play dodge ball (1) with my friends at school. It’s so fun. I like blind man’s buff.(2) I play blind man’s buff with my friends, too. In my free time, I also do sculpting.(3) I like sculpting.
Çeviri: Okulda arkadaşlarımla yakar top oynarım. Bu çok eğlenceli. Kör adamı oynamayı severim. Ben de arkadaşlarımla kör adam oynuyorum. Boş zamanlarımda da heykel yapıyorum. Heykel yapmayı severim.
Number the pictures.
Çeviri: Resimleri numaralandırın.
Cevap:
Complete the table.
Çeviri: Tabloyu tamamlayın.
Cevap:
Hobbies
– Sculpting
– Camping
– Fishing
– Origami
Games
– Hopscotch
– Checkers
– Dodge Ball
– Chinese Whispers
– Bilind Man’s Buff
– Hangman
Listen and read.
Çeviri: Dinle ve oku.
1. Gina Pico lives in Rome. (Gina Pico Roma’da yaşıyor.)
– Do you play checkers, Gina? (Dama oynar mısın, Gina?)
– No, I don’t, but I collect stamps, go camping and fishing. (Hayır, bilmiyorum ama pul topluyorum, kampa gidiyorum ve balık tutuyorum.)
2. Max Kaiser lives in Munich. (Max Kaiser Münih’te yaşıyor.)
– Max, do you play blind man’s buff? (Max, kör ebe oynar mısın?)
– Yes, we play blind man’s buff and we play Chinese whisper, too. (Evet, kör ebe oynuyoruz ve Çin fısıltısını da çalıyoruz.)
3. Helena Petro lives in Athens. (Helena Petro Atina’da yaşıyor.)
– What are your hobbies, Helena? (Hobilerin nelerdir Helana?)
– Collecting stamps, making origami and sculpting. (Pul koleksiyonu yapmak, origami yapmak ve heykel yapmak.)
4. Chen Yee lives in Beijing. (Chen Yee, Pekin’de yaşıyor.)
– Can you do sculpting, Chen? (Heykel yapabilir misin Chen?)
– No, I can’t do sculpting, but I can play checkers, tag and dodge ball. (Hayır, heykel yapamam ama dama oynayabilir, etiket ve yakar top oynayabilirim.)
Listen again and tick ✓ or cross X.
Çeviri: Tekrar dinleyin ve ✓’yi işaretleyin veya X’i işaretleyin.
Cevap:
Use the information in exercise 2b and talk about the characters.
Çeviri: Alıştırma 2b’deki bilgileri kullanın ve karakterlerden bahsedin.
Cevap:
– This is Gina and she lives in Rome. (Bu Gina ve Roma’da yaşıyor.)
– She likes camping, fishing and collecting stamps. (Kamp yapmayı, balık tutmayı ve pul toplamayı sever.)
Listen and check your answers.
Çeviri: Dinleyin ve cevaplarınızı kontrol edin.
Work in groups of three. Ask and answer questions to complete the table.
Çeviri: Üçlü gruplar halinde çalışın. Tabloyu tamamlamak için sorular sorun ve yanıtlayın.
Cevap:
– Do you play checkers, Duygu? (Dama oynar mısın Duygu?)
+ No, I don’t like checkers, but I like playing chess. (Hayır, dama sevmem ama satranç oynamayı severim.)
– What are your hobbies? (Hobilerin neler?)
+ I like origami and collecting stamps. (Origami yapmayı ve pul toplamayı severim.)
– Do you like playing hopscotch? (Seksek oynamayı sever misin?)
+ Yes, I like playing hopscotch. (Evet, seksek oynamayı severim.)
Use the information in exercise 2e and talk about yourself and your friends.
Çeviri: Alıştırma 2e’deki bilgileri kullanarak kendiniz ve arkadaşlarınız hakkınızda konuşun.
Cevap:
– Giselle likes origami and collecting stamps. (Giselle origami yapmayı ve pul toplamayı sever.)
– I don’t like collecting stamps, but I likefishing and camping. (Pul toplamayı sevmem ama balık tutmayı ve kamp yapmayı severim.)
– I can’t do sculpting, but I can play tag and dodge ball. (Ben heykel yapamam ama etiket ve yakar top oynayabilirim.)
– Giselle and Larry like tag. (Giselle ve Larry etiketi sever.)
Choose an ID card on pages 165, then ask and answer questions.
Çeviri: Sayfa 165’te bir kimlik kartı seçin. Daha sonra aşağıdaki soruları sorarak karttaki kişinin nelerden hoşlandığını belirleyin ve kim olduğunu bulun.
Cevap:
– Can Andy play hopscotch? (Andy seksek oynayabilir mi?)
+ Yes, Andy plays hopscotch. (Evet, Andy seksek oynar.)
– Can Andy sculpt? (Andy heykel yapabilir mi?)
+ No, Andy can’t sculpt. (Hayır, Andy heykel yapamıyor.)
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları 38-39-40-41-42-43. Sayfa, Games and Hobbies Ünitesi etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Ç5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Ödevimi sizin sayenizde 1 dakikada bitirdim. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Çok teşekkür ederim.Ödev vardı sizin sayenizde artı alacam çok çok teşekkür ederim bundan sonra sürekli sizden bakarak ödevlerimi yapıcam sağolun😀
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.