Cevap Yaz
8 Eylül 2022, 20:57 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Dört İşlem İçeren Problemler konusunun bulunduğu 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 67-68 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf ÖZGÜN Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 67-68. Sayfa Cevapları Dört İşlem İçeren Problemler

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Özgün Yayınları

Öğrendiklerinizi Uygulayınız

1. Okul basketbol takımının oyuncularından Ayça’nın, maçların birinde 2 sayılık atışlarından 9’u; 3 sayılık atışlarından ise 5’i basket oldu. Ayça, bu maçta takımına kaç sayı kazandırmıştır?
Cevap: (2 x 9) + (3 x 5)= 18 + 15 = 33


2. Bursa’da üretilen 1464 otomobil, tırlarla çeşitli illere götürülecektir. Bir tır 6 otomobil taşıyabildiğine göre bu iş için kaç tır kullanılacaktır?
Cevap: 1464 ÷ 6 = 244 tır kullanılacak.


3. Ergün, okul kütüphanesinden ödünç aldığı 248 sayfalık bir romanı 7 günde iade edecektir. İlk dört günün her birinde romanın 32 sayfasını okuyan Ergün, kitabı zamanında iade edebilmek için geriye kalan günlerde eşit sayıda sayfa okumayı planladı. Geriye kalan günlerde Ergün, romanın kaçar sayfasını okumalıdır?
Cevap: 32 x 4 = 128 ilk dört günde okuduğu sayfa sayısı.
248 – 128 = 120 kalan sayfa sayısı

120 ÷ 3 = 40 sayfa okumalıdır.


4. Vildan’ın yaşı, 5 yıl önceki yaşı 45 olan babasının yaşından 37 yaş eksiktir. Vildan’ın şimdiki yaşı kaçtır?
Cevap: 45 + 5 = 50 Vildan’ın babasının şimdiki yaşı.
50 – 37 = 13 yaşındadır.


5. Ailesiyle kırtasiyeye giden iki kardeşten Gamze, tanesi 2 TL olan kalemlerden 6 tane ve fiyatı 24 TL olan pastel boya aldı. Ağabeyi Hayati ise fiyatı 18 TL olan bir öykü kitabı aldı. İki kardeş, kırtasiyeden toplam kaç Türk liralık alışveriş yaptı?
Cevap:  

2 x 6 = 12 TL kalemler
18 + 24 + 12 = 54 TL’lik alışveriş yapmışlar.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Özgün Yayınları

6. Bir çiftlikten bir haftada elde edilen yumurtalar, her biri 30 yumurta alan kolilere konulduğunda 48 koli doldu ve 14 yumurta arttı. Bu çiftlikte, bir haftada kaç tane yumurta elde edilmiştir?
Cevap: (30 x 48) +14 = 1440 + 14 = 1454


7. Bir bahçedeki kiraz ağaçlarından 2250 kg kiraz toplandı. Toplanan kirazlar, on beşer kilogramlık kasalara konuldu. Bir kasa kiraz 60 TL’ye satıldığına göre tüm kirazların satışından kaç Türk lirası elde edilmiştir?
Cevap: 2250 ÷ 15 = 150 kasa
150 x 60 = 9000 TL elde edilmiştir.


8. Özden ailesi 3 420 TL’ye fırın aldı, peşinat olarak 920 TL ödedi. Geriye kalan borcunu her ay eşit miktarda ve 5 ayda ödemek üzere satıcı ile anlaştı. Özden ailesi 5 ayın her birinde kaç Türk lirası ödeyecektir?
Cevap: 

3 420 – 920 = 2500
2500 ÷ 5 = 500 TL ödeyecekler.


9. Can, Seda ve Emre isimli üç kardeşin birikimlerinin toplamı 190 TL’dir. Seda’nın parası, Can’ın parasının 2 katı kadardır. Emre’nin parası ise Seda’nın parasından 10 TL eksiktir. Seda’nın parası kaç Türk lirasıdır?
Cevap: 

Can: x
Seda: 2x
Emre: 2x – 10
x + 2x + 2x -10 = 190
5x -10 = 190
5x = 200
x = 40
Seda: 2x→ 2 x 40 = 80 TL dir.


10. Aşağıda verilen tablodaki verilerden yararlanarak en çok üç işlem ile çözülebilecek bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
Cevap: 

Problem: Yanda verilen tabloda bir mağazanın bir haftada yaptığı satışlar ve kazançlar gösterilmiştir. Bu verilere göre bir haftada kaç Türk lirası kazanmıştır?
Çözüm

Kazak→ 16 x 45 = 720 TL
Etek→ 24 x 89 = 2136 TL
Gömlek→ 33 x 69 = 2277 TL
Pantolon→ 22 x 126 = 2772 TL
720 + 2136 + 2277 + 2772 = 7905 TL kazanmıştır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.