Cevap Yaz
21 Aralık 2023, 18:12 - Sena Yazdı

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 58-59-60-61-62-63. Cevapları Hecce Yayıncılık

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 58-59-60-61-62-63. Cevapları Hecce Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde ortaokul 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Weather And Emotions ünitesine ait çalışmaların yer aldığı 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 58-59-60-61-62-63 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 58-59-60-61-62-63. Cevapları Hecce Yayıncılık

6.Sınıf Hecce Yayınları İngilizce Ders Kitabı 58-59-60-61-62-63. Sayfa Cevapları Weather And Emotions

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Hecce Yayıncılık

1. Look at the pictures below and say: What’s the weather like today?
Çeviri: Aşağıdaki resimlere bakın ve şunu söyleyin: Bugün hava nasıl?
Cevap:

– How is the weather today?
+ The weather is partly cloudy today. (Bugün hava parçalı bulutlu.)


2. Match the pictures to the weather conditions. Find the extra picture.
Çeviri: Resimleri hava koşullarına göre eşleştirin. Ekstra resmi bulun.

Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 58 Hecce Yayıncılık


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59 Hecce Yayıncılık

3. Listen to the weather forecast. Tick the correct symbols. 
Çeviri: Hava durumunu dinleyin. Doğru sembolleri işaretleyin.

Cevap: 

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59 Hecce Yayıncılık


4. Write True (T), False (F) or No Information (NI). 
Çeviri: Doğru (T), Yanlış (F) veya Bilgi Yok (NI) yazın.

Cevap:

(T) 1. It is rainy on Saturday in Sydney.
(F) 2. It is 28°C at night on Saturday.
(NI) 3. It is rainy at night on Saturday.
(T) 4. It is sunny on Sunday.


5. Match the words to the pictures. You can use your dictionaries. One word is extra.
Çeviri: Kelimeleri resimlerle eşleştirin. Sözlüklerinizi kullanabilirsiniz. Bir kelime ekstradır.

Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59 Hecce Yayıncılık1


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 60 Hecce Yayıncılık

6. Work in pairs. Ask and answer about the pictures as in the example.
Çeviri: Çiftler halinde çalışın. Örnekteki gibi resimlerle ilgili soru sorun ve cevaplayın.

Cevap:

– What is the weather like in Picture 3? (Resim 3’te hava nasıl?)
+ The weather is cold and snowy. (Hava soğuk ve karlı.)
– How many children are in the picture? (Resimde kaç çocuk var?)
+ There are two children in the picture. (Resimde iki çocuk var.)
– How are the kids? (Çocuklar ne yapıyor?)
+ They are making a snowman. (Kardan adam yapıyorlar.)


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61 Hecce Yayıncılık

7. Listen, sing and match. 
Çeviri: Dinleyin, şarkı söyleyin ve eşleştirin.

Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61 Hecce Yayıncılık


8. Now, change the song and sing. Use the sentences below.
Çeviri: Şimdi şarkıyı değiştirin ve söyleyin. Aşağıdaki cümleleri kullanın.


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 Hecce Yayıncılık

9. Listen and fill in the blanks. Which word is extra?
Çeviri: Dinle ve boşlukları doldur. Hangi kelime ekstradır?

Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 62 Hecce Yayıncılık


6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63 Hecce Yayıncılık

10. Read the dialogues in activity 9 and match them to the pictures below. Then, work in pairs and act them out. 
Çeviri: Etkinlik 9’daki diyalogları okuyun ve bunları aşağıdaki resimlerle eşleştirin. Daha sonra çiftler halinde çalışın ve bunları canlandırın.

Cevap:

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63 Hecce Yayıncılık


11. Look at the pictures below and say: How do you feel in rainy / stormy / sunny weather? 
Çeviri: Aşağıdaki resimlere bakın ve şunu söyleyin: Yağmurlu/fırtınalı/güneşli havalarda kendinizi nasıl hissedersiniz?

Cevap:

  • I love getting wet in rainy weather. (Yağmurlu havalarda ıslanmayı çok severim.)
  • I feel very energetic and happy in sunny weather. (Güneşli havalarda çok enerjik ve mutlu hissederim.)
  • I become restless and unhappy in stormy weather. (Fırtınalı havalarda huzursuz ve keyifsiz olurum.)

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.