💬 Yorum Yaz
13 Mart 2025, 13:44 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 206-207-208-209. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 206-207-208-209. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 206-207-208-209. Sayfa Cevapları Yıldırım Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında yer alan ve içerisinde Dijital Teknolojiler ve Ticaret konularının bulunduğu 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf Yıldırım Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 206-207-208-209. Sayfa Cevapları Dijital Teknolojiler ve Ticaret

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları Yıldırım Yayınları

6. DİJİTAL TEKNOLOJİLER VE TİCARET

Sizce insanlar ihtiyaçlarının bir kısmını doğrudan mağazaya giderek karşılamak yerine neden e-ticaretle karşılamaktadır?
Cevap: Çünkü bulunduğumuz şehirde istediğimiz ürünler ilgili kısıtlı sayıda mağaza vardır. Ancak e-ticaret platformunda Türkiye’nin her yerinden hatta dünyanın öbür ucundan ürün satın alabildiğimiz için e-ticaret daha kullanışlı hale gelmiştir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları Yıldırım Yayınları

Görsel 5.31’i inceleyerek üretim, dağıtım ve tüketim aşamalarında hangi faaliyetlerin yapıldığını açıklayınız.
Cevap: Her şeyin temeli tüketim talebidir. İnsanlar tüketmek istedikleri ürünü üreticiye bildirir. Üretim aşamasında ürün üretilir, dağıtım aşamasında ürünler tüketiciye ulaştırılmak üzere götürülür ve tüketici ürünü kullanır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 207 Cevapları Yıldırım Yayınları

Etkinlik Zamanı

Ticaretin geçmişte ve günümüzde nasıl yapıldığını, gelecekte nasıl yapılacağını ilgili kutucuklara yazınız.
Cevap:

Geçmişte Ticaret → İnsanlar yük hayvanlarının üzerine koyduğu ürünlerle haftalarca yolculuk yapıp tüketiciye ürün götürürdü.

Günümüzde Ticaret → Günümüzde insanlar e-ticaret yoluyla ürünlerini sipariş edip en fazla 3 gün içerisinde kapısına ürünleri getirtebiliyor.

Gelecekte Ticaret → Gelecekte sanal gerçeklik hayatımıza girebilir ve istediğimiz ürünler 3 gün yerine anında teslim alabiliriz.


Dijital teknolojiler üretim, dağıtım ve tüketim ağını nasıl etkilemiştir?
Cevap: Dijital teknolojiler tüm bu üretim, dağıtım ve tüketim ağının ihtiyacını arttırmıştır. Artık daha fazla üretime, daha fazla dağıtıma ve daha fazla tüketim talebi bulunmaktadır.

İnsanlar sosyal medyada daha fazla şey gördüğü için daha çok tüketmek istiyor. Daha fazla tüketmek istediği için daha çok üretim yapılıyor. Daha çok üretim ise daha çok dağıtım gerçekleştirilmesine neden oluyor.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Yıldırım Yayınları

Sıra Bende

A. Aşağıda bazı mesleklere ait görseller verilmiştir. Görselleri inceleyiniz ve mesleklerin isimlerini ilgili yerlere yazınız. İlgi duyduğunuz meslekleri görsellerin üzerindeki kutucukları işaretleyerek belirtiniz. 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Yıldırım Yayınları


İşaretlediğiniz görsellerden gelecekte yapabileceğiniz mesleklerden birini seçerek seçme nedenlerinizi aşağıdaki boşluğa yazınız. Bu nedenleri sıralarken ilgilerinizi, kişisel özelliklerinizi, becerilerinizi, mesleğin gerektirdiği eğitim durumunu göz önünde bulundurunuz.
Cevap: Müze Rehberi olmak benim hoşuma giderdi çünkü tarihi ve kültürel olaylar hakkında araştırma yapmayı, öğrenmeyi ve insanlara bunları açıklamayı seviyorum. Müze Rehberi olabilmek için her meslekte olduğu gibi en başta çok çalışmalıyız. Daha sonrasında çok fazla kitap okumalı, tarihi olaylar hakkında bilgi edinmeli ve çok müze gezmeliyiz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları Yıldırım Yayınları

B. Sanayi İnkılabı’yla sanayide, ulaşımda, tarımsal üretimde makineleşme başladı. Üretimde makinelerin kullanılması ekonomik ve sosyal hayatta köklü değişimleri beraberinde getirdi. Aşağıdaki tabloda 10 dönümlük bir tarlada pamuk üretimi ve pamuğun işlenmesi faaliyetlerinde makineleşme öncesi ve sonrası harcanan süreler yaklaşık olarak verilmiştir. Tabloyu inceleyiniz.

1. Sizce pamuğun hasadına harcanan sürede neden bir değişim yaşanmamıştır?
Cevap: Pamuk hasadı dikkatli yapılması gereken bir iştir ancak yine de bu makinelerle  1 günlük işi 1 saate indirmiştir. Aslında değişim gerçekleşmiştir.

2. Tablodaki bilgilerden yararlanarak pamuk üretiminde makinelerin kullanılmasının ekonomik ve sosyal hayata etkilerini aşağıya yazınız. Bunları yazarken pamuk üretimine bağlı olarak pamuk, iplik, halı ve hazır giyim üretimi; elde edilen kazancın artışı, harcanan sürenin kısalması, çalışan iş gücünün azalması vb. konulara değininiz.
Cevap: Her alanda olduğu gibi pamuk hasadının ve pamuğun işlendiği diğer sektörlerdeki verimlilik artışı gözler önüne serilmiştir. Tarlaya ekilip hasat edilmesi, işlenmesi gibi süreler hesaba katıldığı zaman toplam süre 42 günken makineleşme sonrası bu süre sadece 1 gün 8 saate düşmüştür.

Pamuğun üretiminin bu kadar kısa süreye düşmesi elbette pamukla iş yapan tekstil sektöründe önemli katkılar sağlamıştır. Tekstil sektöründeki üretimin artmasına ve daha kaliteli ürünler üretilmesine neden olmuş olabilir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Önerilen Yazılar:

✏️ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.