Cevap Yaz
19 Mayıs 2024, 14:57 - Saniye Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-217-218. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-217-218. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Ölçme ve Değerlendirme metnine ait çeşitli cevapların bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216-217-218 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-217-218. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7.Sınıf Dörtel Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 216-217-218 Sayfa Cevapları 7. Tema Ölçme ve Değerlendirme

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları Dörtel Yayıncılık

7. TEMA SONU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

A. Temayla ilgili kelime ve kavramlardan oluşan bulmacayı çözünüz.
Cevap:

7.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-216-Cevaplari-Dortel-Yayincilik 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-217-218. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları Dörtel Yayıncılık

B. “İnsan” ve “Toplum” kavramlarının sizde uyandırdığı duyguları açıklayan bir yazı yazınız.
Cevap:

İnsanların içinde bulunduğu toplum, kimliklerinin ve benliklerinin oluşmasında önemli bir rol oynar. İnsan olmanın getirdiği karmaşıklıklar da vardır. İnsanlar arasındaki çeşitlilik, farklı düşünceler, değerler ve beklentiler nedeniyle anlaşmazlıklar, gariplikler olabilir. Bu durumda, insanların duygusal tepkileri de farklı olur. Örneğin, bazı insanlar yeni insanlarla tanışmaktan mutlu olurken, bazıları da bu durumu baskı ve kısıtlama olarak görür.

Toplumda yaşanan değişimler, teknolojik gelişmeler ve kültürel değişimler, insanların duygularını etkiler. Örneğin, dijital çağın getirdiği hızlı iletişim ve sosyal medya, insanların hayatlarını daha fazla insanla paylaşmasına ve bağlar kurmasına yardımcı oldu.


C. Aşağıdaki şiiri yönergeler doğrultusunda değerlendiriniz.

1. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Şiirin konusu türküler ve sanattır.

2. Şiiri şekil özellikleri yönünden değerlendiriniz.
Cevap: Şiirde kafiye ve redif kullanılmıştır. Dörtlük şeklinde yazılmıştır. Şairin adı şiirin sonunda verilmiştir. Nokta ve virgülleri kullanırken dikkat edilmiştir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları Dörtel Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını bulup işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözcüklerden hangisi yapı yönünden diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B) Türkçe dersini çok seviyorum.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapı yönünden farklı bir fiil kullanılmıştır?
Cevap: B) Kurşun kalemim okulda kayboldu.

3. Aşağıdakilerden hangisi tiyatro terimi değildir?
Cevap: A) Jest

4. “İnsanlar, geçmişte yaşadıkları bir olayı sonradan hatırlayarak yazabilirler.” cümlesiyle hangi yazı türünden söz ediliyor olabilir?
Cevap: A) Anı 

5. Kitap okumayı çok seviyorum.” cümlesinde geçen fiille ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Geniş zaman eki almıştır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.