Cevap Yaz
26 Şubat 2024, 20:53 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 183-184-185. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 183-184-185. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme metnine ait cevapların yer aldığı 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183-184-185 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 183-184-185. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7.Sınıf Dörtel Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 183-184-185. Sayfa Cevapları 6. Tema Sonu Ölçme Ve Değerlendirme

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Dörtel Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. En besleyici yiyecek hangisidir? Niçin?
Cevap: En besleyici yiyecek insan ve hayvan sütüdür. Çünkü sütte protein, karbonhidrat, yağ, mineraller, vitaminler ve vücudun kendi kendine üretemeyeceği temel yağ ve aminoasitler vardır. 


2. Sütün içinde hangi maddeler bulunuyormuş?
Cevap: Sütün içinde protein, karbonhidrat, yağ, mineraller, vitaminler ve vücudun kendi kendine üretemeyeceği temel yağ ve aminoasitler vardır. 


3. Annenin beslenme şekline bağlı olan nedir?
Cevap: Annenin beslenme şekline bağlı olan sütün içeriğindeki vitaminlerdir. 


4. Et tüketmeyen annelerin sütünde neler bulunur? Neler bulunmaz?
Cevap: Et tüketmeyen annelerin sütünde B12 vitamini eksik olur. 


5. Metinden hareketle sütün insan hayatındaki önemini açıklayan bir paragraflık yazı yazınız.
Cevap: Süt doğduğumuz andan başlayan yaşamımız boyunca devam eden bir ihtiyaçtır. Yeni doğan bebeklerin tek besini, kemik ve diş gelişimini destekler. Kalsiyum deposudur. Boyun uzamasını sağlar. Hem doğal hem de vücudumuza bir çok faydası vardır. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Dörtel Yayıncılık

B. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Dörtel Yayıncılık


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Dörtel Yayıncılık

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını bulup işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiille çekimlenmiştir?
Cevap: C) Temizlik imandandır.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilin anlamını zaman yönünden tamamlayan bir zarf kullanılmamıştır?
Cevap: D) Bu kitabı mutlaka okumalıyım.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir anlatım vardır?
Cevap: C) Sağlıklı olmak için beslenmesine dikkat ediyordu.


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde geçen fiilin kip ve kişisi farklıdır?
Cevap: A) Ahmet Bey sağlığına dikkat etsin.


5. “Bir güzel evim vardı ki altın kapılı
Benim de bir annem vardı ağlarken gülen.”
Yukarıdaki dizelerde aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D) Deyim anlamlı sözcüklere

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.