Cevap Yaz
13 Mayıs 2024, 20:57 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme konusunun da yer aldığı 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94-95-96 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

7.Sınıf Dörtel Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları 3. Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 94 Dörtel Yayıncılık

3. TEMA SONU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

1. Atatürk, karakter özelliklerini hangi kavramlarla açıklıyor?
Cevap: Atatürk, karakter özelliklerini Hürriyet ve İstiklali kavramlarıyla açıklamaktadır.

2. Milletlerin gelecekte ayakta kalması Atatürk’e göre nelere bağlanmıştır?
Cevap: Milletler, şereflerini, haysiyetlerini, namusun ve insanlığın vücut ve beka bularak hürriyetine ve istiklaline sahip çıkmasıyla gelecekte ayakta kalabileceklerini söylemiştir.

3. Parçadan, Atatürk’ün kişilik özellikleriyle ilgili neler çıkarabiliriz?
Cevap: Atatürk adil, vatan sever, anlayışlı ve gerektiğinde savaşçı bir özelliğe sahiptir.

4. Atatürk, hangi şartlarda, kimlerin düşmanı olabileceğini belirtiyor? Niçin?
Cevap: Atatürk, milletimizi esir etmek isteyen herhangi bir milletin düşmanı olabileceğini belirtiyor. Çünkü bu durumda milletimiz zarar görecektir ve Atatürk milletini çok seven birisi olarak buna izin vermek istemez.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 95 Dörtel Yayıncılık

B. Aşağıda verilen geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanarak cümleleri tamamlayınız.

Türk ordusu halkın sevinç gözyaşları arasında İzmir’e giriyordu. __Bir başka deyişle__ düşmanı yurdumuzdan temizliyordu.
Halkı hiçe sayanlara, __özellikle __ halkın tercihini görmezden gelenlere 15 Temmuz günü sonsuza kadar unutamayacakları bir ders verildi.
Atatürk, __ilk olarak__ Erzurum’da __son olarak__ da Sivas’ta kongre yaptı.
Törende __ilk olarak__ kürsüye Atatürk çıktı __bir başka deyişle__ bu törenin en önemli konuğu o idi.
Bu nedenle __özellikle__ onun konuşması gerekirdi.


C. Aşağıdaki soruların doğru cevabını bulup işaretleyiniz.

1. Yukarıdaki şiirle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Fiiller dilek kipiyle çekimlenmiştir.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilgisi kurulmuştur?
Cevap: D) Atatürk, yorucu bir yolculuk yaptığı için çadırda dinlendi.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 Dörtel Yayıncılık

3. Yukarıdaki şiirde fiil türünde kaç kelime vardır?
Cevap: D) 4

4. Yukarıdaki şiirde geçen fiiller aşağıdaki hangi zaman ekini almamıştır?
Cevap: B) Gelecek zaman

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin fiili oluş bildirmektedir?
Cevap: C) 15 Temmuz gecesi halk, darbecilerin karşısında çığ gibi büyüdü.

6. “Darbeciler geleceğimizi ve istikbalimizi ipotek altına almak istediler.” cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Gereksiz sözcük kullanımı

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin fiili yapı yönünden farklıdır?
Cevap: B) Düşünce özgürlüğünün en değerli temsilcisi olacaksınız.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.