8.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 8. sınıf inkılap tarihi ders kitabı 110-111-112-113-114-115 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
SAKARYA MEYDAN SAVAŞI’NDAN MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI’NA MUSTAFA KEMAL
Mustafa Kemal Paşa’nın Sakarya Meydan Savaşı sırasında verdiği tarihi emrin savaşın seyrini değiştirmesi, onun hangi özelliğini yansıtmaktadır? Söyleyiniz.
Cevap: Mustafa Kemal Paşa verdiği bu emir ile beraber onun karakteristik, liderlik ve ilerigörüşlülük gibi özelliklerini yansıtmaktadır.
Sakarya Savaşı’nı anlatan bir kompozisyon yazdığınızı varsayalım. Savaşın sonuçlarını düşünerek nasıl bir başlık koyacağınızı söyleyiniz.
Cevap: Yüzyıllar sonra artık türkler geri çekilmeyi bıraktığı için bu kompozisyona “TÜRKLER GERİ DÖNÜYOR” başlığını koyardım.
Büyük Taarruz’un Sakarya Meydan Savaşı’ndan farklı olan yönü nedir? Açıklayınız.
Cevap: Sakarya Meydan Savaşı bir savunma savaşıydı ancak Büyük Taaruz topyekün bir karşı saldırıydı. En büyük fark budur.
Büyük Taarruz öncesi, Türk ordusunun yaptığı hazırlıklar nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: Büyük Taaruz öncesinde Türk ordusu şu gibi hazırlıkları gerçekleştirmiştir:
Millî Mücadele’nin “savaş dönemi” ve “diplomatik dönemi” terimlerini açıklayınız?
Cevap: Savaş dönemi siyasetçilerin uzlaşma yöntemlerini bırakarak askeri olarak sıcak çatışmaya girerek baskın gelmeyi hedefleyen dönemdir. Diplomatik dönem ise askeri mücadelenin öncesinde ve sonrasında yapılan sözlü ve yazılı şekilde anlaşarak askeri müdahaleyi sonlandırmak veya askeri müdahaleyi yapmadan uzlaşmayı sağlayacak dönemdir.
Aşağıdaki konuşma metinlerinde boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:
Türk ordusunun Batı Cephesi’nde son savunma savaşı __Sakarya Meydan Savaşı__’dır.
Bu savaştan sonra Türk ordusu __saldırı__ geçmiştir
Millî Mücadele’nin son savaşı __Büyük Taaruz__’dur.
Bu savaşla Millî Mücadele’nin __savunma__ safhası sona ermiştir.
Millî Mücadele’yi bitiren Ateşkes Anlaşması __Mudanya__’dır.
Bu antlaşmayla __Boğazlar__ ve __İstanbul’un Yönetimi__ TBMM’ye verilmiştir.
8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları 110-111-112-113-114-115. Sayfa, Sakarya Meydan Savaşı’ndan Mudanya Ateşkes Antlaşması’na Mustafa Kemal başlıklı çalışmaların cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, milletimizin birliğini ve ülkemizin bütünlüğünü korumak için Atatürk’ün ilke ve inkilaplarını yaşatmamız gerekir. Her insanın üzerine düşeni yapması gerekir.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.