8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 90-91-92-93-94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği noktalar arasında bulunan 8.sınıf inkılap tarihi ders kitabı 90-91-92-93-94-95 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
1-Türk halkı, Doğu ve Güney cephelerinde hangi devletlerle mücadele etmiştir? Söyleyiniz.
Cevap: Türk halkı doğu cephesinde Ermenilerle askerleriyle, güneyde Fransızlarla savaşmıştır.
Doğu Cephesi’nin başarıyla kapanması diğer cepheleri nasıl etkilemiştir? Açıklayınız.
Cevap: Doğu Cephesi’nin başarıyla kapanması Türk ordusunun daha az cepheyle savaşması yani diğer cephelerde dahada güçlenmesine yol açmıştır.
İngilizler daha önce işgal ettikleri Antep, Maraş ve Urfa’yı boşaltarak niçin Fransızlara devretmişlerdir? Açıklayınız.
Cevap: İngiliz devleti Musul’u işgal ederken Fransızlarla anlaşmış bunun karşılığında işgal etmiş olduğu Antep, Maraş ve Urfa’yı vermiştir.
Yukarıdaki alıntıya göre bayrağın indirilmesine halk neden tepki göstermiştir? Bayrağın bir millet için önemini göz önüne alarak düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Çünkü bir bayrak ülkenin bağımsızlığını simgelemektedir. Bu bayrağın indirilmesi ulusun bağımsızlığını yitirmesi anlamına gelmektedir. Buda o ulus için büyük bir hakarettir.
Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.
1-Rahmiye Hanım hangi cephede kahramanlık göstermiştir? Yazınız.
Cevap: Tayyar Rahmiye Hanım, Güney Cephesinde kahramnlık sergilemiştir.
2-Rahmiye Hanım’a neden “tayyar” lakabı verilmiştir? Yazınız.
Cevap: Rahmiye Hanım iki arkadaşını korumak için çok hızlı bir şekilde çatışmaya girdiği için uçan anlamına gelen tayyar lakabını vermişlerdir.
3-Millî Mücadele’de yer alan diğer kadın kahramanlar kimlerdir?
Cevap: Milli Mücadelede mücadele göstermiş Nene Hatun, Halime Çavuş, Şerife Bacı, Nezahat Onbaşı, Kara Fatma, Çete Emir Ayşe, Hafız Selman İzbeli gibi bir çok kadın kahramanımız bulunmaktadır.
1-Urfa, Antep ve Maraş halkının yaşadıkları yöreleri işgalden kurtarmak için gösterdikleri cesaret ve kahramanlıklarını kendi cümlelerinizle açıklayınız.
Cevap: Urfa, Antep ve Maraş halkı masada paylaşılan bir vatan toprağı olmasına rağmen yöre halkı buna izin vermemiş ve kadın-erkek demeden içimizdeki öncüler çıkarak Milli Mücadele meşalesini yakmıştır.
2- Doğu ve Güney cephelerinin başarıyla kapanmasının Batı Cephesi’ne ve Millî Mücadele’ye etkisi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Doğu ve Güney cephelerinin kapanması ile beraber bütün halk ve ordu Batı Cephesi’ne odaklanmıştır. Bu sayede tek bir cephede bütün kuvvetlerimizi toplayabildik.
8.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları 90-91-92-93-94-95. Sayfa, Milli Mücadele Dönemi’nde Doğu ve Güney Cepheleri başlıklı konuların içindeki çalışmaları yanıtladık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Doğu Cephesi’nin başarılı bir şekilde kapatılması bizi savaşlarda ruhen daha güçlü hale getirmiştir. Ayrıca açık olan cephelerdeki asker sayısını da artırmıştır.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.