Cevap Yaz
2 Ağustos 2022, 9:48 - Zülal Güneş Yazdı

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 12. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde II. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 12. sınıf tarih ders kitabı sayfa 94-95 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf MEB Yayınları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 94-95. Sayfa Cevapları II. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları

12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

1-2. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız

1. Sivas Kongresi’nin toplanmasını İtilaf Devletleri ve padişah hükûmeti, sizce hangi nedenlerle istememişlerdir?
Cevap: Milli Mücadelenin başlamasını ve yeni bir devletin kurulmasını önlemek amacı ile istememişlerdir. 

2. Millî Mücadele yanlılarının, Sivas Kongresi’nin toplanmasına engel olmak için yapılanlara karşı aldığı önlemler nelerdir?
Cevap: Ali Fuat Paşa’nın emrinde olan ordu ile İngilizlerin Geyve Boğazından geçişi engellenmiştir. 


Aşağıdaki soruları cevaplayınız

3. Millî Mücadele’de Güney Cephesi’nde işgallere karşı direnişin kimlere karşı yapıldığını ve bu bölgedeki direnişin özelliğini yazınız
Cevap: Fransızlara karşı yapılmıştır. Burada kuvay-ı Milliye desteği ile direniş yapılmıştır. 

4. Halide Onbaşı, Şerife Bacı, Tayyar Rahmiye, Fatma Seher Erden, Gördesli Makbule gibi kadın kahramanların Millî Mücadele’ye hangi alanlarda ne gibi katkıları olmuştur?
Cevap: Bu gibi kahramanlar Anadoludaki işgallere karşı durmuş cephede savaşmışlardır. 

5. Sakarya Meydan Muharebesi’nin sonuçları nelerdir?
Cevap: Sakarya Meydan Muharebesi zaferimiz ile sonuçlanmıştır. Sakarya’nın doğusunda lan arazi Yunanlardan alınmıştır. 

6. Mudanya Ateşkes Anlaşması’nın sonuçları nelerdir?
Cevap: Türk ulusu hem askeri hem de diplomatik başarı elde etmiştir. İstanbul ve Doğu Trakya alınmıştır. 

7. Lozan Barış Antlaşması görüşmelerinin uzun sürmesinin sebepleri nelerdir?
Cevap: Antlaşmada olan diğer devletlerin gecikmeli hareket etmesinden dolayı uzamıştır. 


Aşağıdaki şekile göre 8. ve 9. soruları cevaplayınız.

8. Millî Mücadele Dönemi’nde toplanan kongreler incelendiğinde kesişme noktasındaki Sivas Kongresi’nin diğer kongrelerden en önemli farkı nedir?
Cevap: Ulusal bir kongredir. Bu kongrede manda ve himaye eksin olarak reddedilmiştir. 

9. Millî Mücadele Dönemi’nde çok sayıda kongre toplanmasının nedenleri neler olabilir?
Cevap: Her bölgede direnişi başlatmak amacı ile çok sayıda kongre toplanmıştır. 


Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

10. Aşağıdaki maddelerden hangisi Amasya Genelgesi’nde yer almaz?
Cevap: B) Manda ve himaye kabul olunamaz

11. Tekalif-i Millîye Emirleri’nin çıkarılma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: E) Ordunun ihtiyaçlarını karşılamak


12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 95 Ders Kitabı Cevapları

12. Aşağıdakilerden hangisi Millî Mücadele Dönemi’nin olumsuz gelişmelerinden birisidir?
Cevap: D) Kuvay-ı İnzibatiye

13. (…) Aşağıdaki cemiyetlerden hangisi bunların zararlı faaliyetlerine karşı mücadele etmek amacıyla ,kurulan millî cemiyetlerden biri değildir?
Cevap: C) Doğu Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti

14. TBMM, Lozan’a gönderilen heyetten kapitülasyonlar ve Ermeni Yurdu konularında kesinlikle taviz verilmemesini istemiştir.
Bu durum aşağıda verilenlerden hangisiyle açıklanabilir?
Cevap: D) Bağımsızlıktan hiçbir şekilde taviz verilmeyeceği

15. Sevr Barış Antlaşması ile ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: E) Osmanlı Mebusan Meclisi’nde görüşülmüş ve onaylanmıştır.

16. Meclis’in Kayseri’ye taşınması tartışmaları hangi gelişmeden sonra yaşanmıştır?
Cevap: C) Kütahya-Eskişehir Muharebeleri

17. (…) Buna göre aşağıda verilenlerden hangisine ulaşılabilir?
Cevap: D) TBMM’nin hukuki varlığını kabul etmişlerdir

18. Yukarıda verilen tablo incelendiğinde aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D) Kars Antlaşması ile Türkiye-İran sınırının son şeklini aldığına

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.