Eski Zamanlarda Bilim Adamları Dünyayı Neye Benzetirdi?
Eskiden İnsanlar Dünyanın Şekli İle İlgili Nelere İnanıyorlardı
Eski zamanlarda bilim insanları Dünya’nın şekli ile ilgili pek çok fikir ortaya atmışlardır. Dünya’nın şekli ile ilgili eski zamanlarda farklı medeniyetler kültürleri ve düşünceleri nedeniyle farklı farklı düşünceleri ortaya çıkarmışlardır.
Farklı farklı medeniyetlerin ortaya çıkardığı “Dünya’nın şekli” ile ilgili fikirler şunlardır:
Eski Mısırlılar: Eski Mısır medeniyetindeki düşünürlerin görüşlerine göre Dünyamızın şeklini düz ve diktörtgen bir şekle benzetmişlerdir. Gökyüzü ise Dünyamızın dört köşesinde bir sütun üzerinde durduğu düşünülmekteydi. Dünya’nın sınırlarında ise sonu olmayan ve sürekli akmakta olan bir akarsu olduğu düşüncesi vardı.
Babiller: Babiller Dünya’nın deniz üzerinde yüzen dümdüz bir tepsiye benzediğini düşünmüşlerdir.
Mayalar: Dünya’yı gölde yüzen dev bir timsah olarak düşünmüşlerdir.
Eski Hintliler: Eski Hintlilerin görüşüne göre Dünya dört tane filin sırtında duran yarım küre şeklindedir. Bu filler ise sonsuz okyanus üzerinde, dev bir deniz kamplumbağanın üzerindedir.
İlk Yunan Düşünürler: Dünya’nın etrafının nehirlerle çevrelediği düz bir tepsi gibi duran kara parçası olarak düşünmüşlerdir.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz. Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Dünyanın şeklini düz sanmaları gerçekten garip değil aslında çünkü o zaman teknoloji çok kısıtlıydı ve bilmeleri için çok çaba sarfetmeleri gerekiyordu. Her topluluğun farklı inançları olması da iletişimin kısıtlı olmasıyla açıklanabilir.