Cevap Yaz
30 Kasım 2022, 13:23 - Seher Yazdı

Karagöz ile Hacivat Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

Karagöz ile Hacivat Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Karagöz ile Hacivat metnine ait çeşitli etkinliklerin, dil bilgisi sorularının ve çalışmalarının yer aldığı 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184-185-186-187-188 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Karagöz ile Hacivat Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

Karagöz ile Hacivat Metni Cevapları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 184-185-186-187-188. Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

1. Etkinlik

a. Aşağıda, metinde geçen bazı sözcüklerin anlamları verilmiştir. Bu sözcükleri belirleyip anlamlarının başına yazınız.
Cevap: 7.-Sınıf-Türkçe-Ders-Kitabı-Özgün-Yayınları-Sayfa-184-Ders-Kitabı-Cevapları

b. Aşağıda eş anlamlıları verilen sözcükleri metinden bularak bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap:  7.-Sınıf-Türkçe-Ders-Kitabı-Özgün-Yayınları-Sayfa-184-Ders-Kitabı-Cevaplarİ

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. Etkinlik

a. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Karısı, Karagöz’ün neden dışarı çıkmasını istemiş?
Cevap: Komşuları geleceği için karısı karagözün dışarı çıkmasını istemiştir.

2. Karagöz doktor yerine kime gitmiş?
Cevap: Karagöz doktor yerine Hacivat’a gitmiştir.

3. Karagöz yolda kimlerle karşılaşmış?
Cevap: Tuzsuz Deli Bekir, Temel Reis ve Azeri ile karşılaşmıştır.

4. Karagöz’ün karşılaştığı kişiler niçin üzgünmüş?
Cevap: Hacivat karşılaştıkları kişilere öleceğini söylüyormuş.

5. Hacivat, kendisine danışan hasta kişilere ne söylemiş?
Cevap: Verem olacaklarını öleceklerini söylermiş.

6. Karagöz, Hacivat’a nasıl bir ders vermiş?
Cevap: Karagöz Hacivat’a son dileğim seni dövmek deyip dövmüştür sahtekarlık yapmaması için söylemiştir.

b. Siz Karagöz’ün yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız? Açıklayınız.
Cevap: Hacivat’a yanlış olduğunu anlatırdım. 

3. Etkinlik

a. Okuduğunuz metin sahnede canlandırılabilir mi? Arkadaşlarınızla metnin türü hakkında tartışınız.
Cevap: Okuduğum bu metin sahnede canlandırılabilir. Çünkü konuşma şeklindedir.

b. Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız

1. Metinde geçen olay nedir?
Cevap: Karagözün Hacivat’ın yanına gidip hastalığını anlatında yalan söylemesi ve karagözün ona ders vermesi.

2. Metnin şahıs kadrosunda kimler vardır?
Cevap: Metnin şahıs kadrosunda Karagöz, Hacivat, Karagöz’ün Karısı, Tuzsuz Deli Bekir, Temel Reis ve Azeri vardır.

3. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metinde ki konu Hacivat’ın yalan söylemesi ve ders verilmesi. 

4. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Bir konu hakkında bir bilgimiz yoksa insanları yanlış yönlendirmemeliyiz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

4. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerin taşıdığı anlam ilişkilerini örnekteki gibi karşılarına yazınız.

• Karagöz muayene olmak için Hacivat’a gitmiş. Amaç – Sonuç …..Amaç-Sonuç…..

• Hacivat bulduğu kitaba bakarsa Karagöz’e derman olur. …..şart-sonuç…..

• Temel, hastalandığı için çok üzgünmüş. …..neden-sonuç…..

• Karısı, komşuları geleceğinden Karagöz’ü evden göndermiş. …..neden-sonuç…..

• Sana hesap sormaya geldim. …..amaç-sonuç…..

• Bana yardım edersen işlerimi çabucak bitiririm. …..koşul-sonu…..

• Hacivat, Karagöz’den kurtulmak için evden kaçmış ….amaç-sonuç…..

5. Etkinlik

Sayıların yazımıyla ilgili aşağıdaki kuralları örnek cümleler ile eşleştiriniz. Noktalı kutucuğa eşleştiremediğiniz kurala uygun bir örnek cümle yazınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

6. Etkinlik

Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Sayıların yazımıyla ilgili yanlışlık yapılan cümleleri işaretleyip doğrularını altlarına yazınız.

[X] Apartman toplantısına yalnızca onsekiz kişi katılmış.
Doğrusu: Apartman toplantısına yalnızca on sekiz kişi katılmış.

[ ] Tiyatro oyunumuz yarın 13.50’de başlayacak.

[X] 7.’nci sınıf Türkçe konuları çok kolay.
Doğrusu: 7. Sınıf Türkçe konuları çok kolay.

[X] Kavanozları kolilere 3’er 3’er yerleştirelim.
Doğrusu: Kavanozları kolilere üçer üçer yerleştirelim.

[ ] Sizi yediye çeyrek kala parkta bekleyecek.

[ ] Çocuklar boş arsada birdirbir oynuyorlar.

7. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde geçen zarfların altını çizerek bunların cümleye kattığı anlamı karşılarına yazınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik

Aşağıdaki unsurları kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenizde öyküleyici ve betimleyici anlatım tekniklerinden yararlanınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

2. Geleneksel el sanatlarımızdan olan “dokumacılık, bakırcılık, çinicilik, ahşap işçiliği” ile ilgili araştırma yapıp bir sunum hazırlayınız. Sunumunuzda görsel, işitsel materyaller kullanınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları (1)

Dokumacılık: İpliklerin birbirine işlenmesiyle ortaya çıkan şekilli dokumalardır. Dokumanın türleri şunlardır; Mekikli dokumalar, Kirkitle dokumalar gibi dokumalardır.

Bakırcılık: Bakırdan yapılan eşyalardır.

Çinicilik: Killi topraktan yapılan fırında pişen çeşitli renk ve motifleri olan seramik parçalarıdır.

Ahşap işçiliği: Ahşap ile üretilen eşyalardır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.