Cevap Yaz
15 Nisan 2022, 14:28 - Zülal Güneş Yazdı

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 81-82. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 81-82. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde imam hatip ortaokul öğrencileri için özel olarak hazırladığımız konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu temel dini bilgiler (islam-1) ders kitabı sayfa 81-82 cevapları konusunu paylaştık. E-Kare yayıncılık tarafından hazırlanan kitap içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 81-82. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı 81-82. Sayfa Cevapları 3. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Müminlerin özelliklerinden beş tanesini söyleyiniz. 
Cevap:

⇒ Adaletli olurlar.
⇒ Allah’a ortak koşmazlar.
⇒ İbadetlerini doğru ve düzgün yaparlar.
⇒ Anne ve babalarına karşı saygılı olurlar.
⇒ Güvenilir olurlar.

2. Müminler yoksulun hakkını nasıl gözetirler? Anlatınız. 
Cevap: Müminler yoksullara yardım ederler onların ihtiyaçlarını giderirler. 

3. “Emr-i bi’l-ma’ruf nehy-i ani’l-münker” ne demektir? Açıklayınız. 
Cevap: İyiliği emredip kötülükten men etmek anlamına gelmektedir. 

4. İsraf ile ilgili bir ayet meali söyleyiniz. 
Cevap: 

Ey Âdemoğulları! Her namaz kılacağınızda güzelce giyinin, yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez. (A’raf Suresi 31. Ayet)


B) Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru seçeneği bulup işaretleyiniz

1. Aşağıdakilerden hangisi müminlerin özelliklerinden değildir?
Cevap: D) İsraf olmaması için mallarını kimseyle paylaşmazlar


2. Aşağıdaki ayetlerden hangisi israftan ve cimrilikten sakınmakla ilgili değildir? 
Cevap: D) “… Bu, doğrulara, doğruluklarının fayda vereceği gündür. Onlara, içinde ebedî kalacakları, zemininden ırmaklar akan cennetler vardır. Allah onlardan razı olmuştur, onlar da O’ndan razı olmuşlardır. İşte büyük kurtuluş ve kazanç budur.” Mâide suresi, 119. ayet


3. Aşağıda verilen Yüce Allah’ın esmâ-i hüsnalarından hangisi “güzel davranan,
bağışlayan, ikram eden, iyilik eden” anlamındadır? 

Cevap: A) el-Muhsin


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları E-Kare Yayıncılık

C) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına ise (Y) koyunuz. Yanlış olan cümlelerin doğrusunu verilen satırlara yazınız
Cevap:

1. (D) Namazı özenli kılmak müminlerin en önemli özelliklerinden biridir.

2. (Y) Doğruluk insanı mutsuz eder.
→ Doğruluk insanı mutlu eder. 

3. (Y) Yüce Allah’ın “el-Mâni” ismi, “dilediğine bolluk veren, genişleten” anlamındadır.
→ Allah’ın kullarını hem dünya da hem ahirette koruyup kollaması demektir.

4. (D) Yoksulun hakkını gözetmek önemli bir dinî görevdir.

5. (D) Müminler israf ve cimriliği önemli birer ahlaki zayıflık olarak görürler.


Ç) Aşağıdaki bulmacada, ünitemizde geçen bazı kelime ve kavramlar gizlenmiştir. Bunları bulup işaretleyiniz. Bu kelime ve kavramlarla ilgili neler öğrendiğinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları E-Kare Yayıncılık


Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı Cevapları 81-82. Sayfa, 3. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.