Cevap Yaz
31 Mayıs 2022, 1:45 - Zülal Güneş Yazdı

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 99-100. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 99-100. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde imam hatip ortaokul öğrencileri için özel olarak hazırladığımız konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu temel dini bilgiler (islam-1) ders kitabı sayfa 99-100 cevapları konusunu paylaştık. E-Kare yayıncılık tarafından hazırlanan kitap içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı 99-100. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı 99-100. Sayfa Cevapları 4. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. İslam nezaketli davranışlara nasıl vesile olmaktadır? Anlatınız.
Cevap: İslam’da ibadetler insanları güzel davranışlara yönlendirir. İslam güzelliğe, iyi huya, doğruluğa çağırır insanları. Bu yönüyle nezaketli davranışlara vesile olur. 


2. Hucurât suresi 11-12. ayetler ve Hümeze suresi 1-2. ayetlerde bizden istenen nezaket örnekliklerinin neler olduğunu söyleyiniz.
Cevap: Hucurat suresinin 11 ve 12. ayetlerinde, alay etmemek gerektiğinden, kötü sözlerden kaçınmaları gerektiğinden, zandan, gıybetten ve insanların özelini araştırmaktan uzak olunması gerektiğinden bahsetmektedir. Hümeze suresinin 1 ve 2. ayetinde ise gıybet yapan, cimri olanın Allah katında yeri olmadığından bahsedilmektedir. 


3. Hz. Âişe (r.a.) ve Enes b. Malik’in (r.a.) şahit olduğu Peygamberimizin (s.a.v.) nezaketini anlatınız
Cevap: Biri ile selamlaştığı zaman karşıdaki yani selamlaştığı kişi elini çekene kadar peygamber efendimiz elini çekmezmiş. 


4. Geleneğimizde yer alan üç nezaket örneği söyleyiniz
Cevap:

⇒ Misafirimiz giderken ayağa kalkıp kapıya kadar geçirmek
⇒ Sofraya büyükler oturmadan oturmamak
⇒ Büyüklerin ellerinin öpülmesi


B) Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru seçeneği bulup işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi nezaketi bozan bir davranıştır?
Cevap: C) Yüksek sesle ve bağırarak konuşmak

2. Aşağıdakilerden hangisi nezakete uygun bir davranış değildir?
Cevap: A) Konuşurken sesimizi yükseltmeli ve karşımızdaki insana sen diye hitap etmeliyiz

3. Aşağıdaki davranışlardan hangisi nezaketli davranışlardandır?
Cevap: B) Güler yüzlü olmak

4. Aşağıdaki davranışlardan hangisi nezaketli davranışlardan değildir?
Cevap: D) Lakap takmak


Temel Dini Bilgiler (İSLAM-1) Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları E-Kare Yayıncılık

C) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına ise (Y) koyunuz. Yanlış olan cümlelerin doğrusunu verilen satırlara yazınız.
Cevap:

1. (D) Nezaket, Müslüman’ın ahlaki olgunluğunu yansıtan önemli bir göstergedir.

2. (Y) İnsanın gerçek değeri ahlaklı ve nezaketli davranışlar ile değil, fiziksel özellikleri ve zenginliği ile ortaya çıkar.
→ İnsanın gerçek değeri ahlaklı ve nezaketli davranışlar ile ortaya çıkar.

3. (D) Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) kaba ve katı kalpli değil, aksine şefkat ve merhametle dolu bir insandı.

4. (D) Yüce Allah’ın “el-Halîm” ismi “cezada, acele etmeyen, yumuşak davranan” anlamındadır.

5. (Y) Peygamberimiz (s.a.v.) sadece Müslümanlarla olan ilişkilerinde nazik davranmıştır.
→ Peygamber efendimiz bütün insanlara karşı nazik davranmıştır. 


Ç) Aşağıdaki ayetlerden çıkarılacak mesajları boş bırakılan noktalı yerlere yazınız
Cevap:

1. (Âi-i İmân suresi, 159. ayet.) → Nazik ve doğru olmak insanların hoşuna gider ve o insan toplumda her zaman sevilir. 

2. (Tâhâ suresi, 43-44. ayetler) → Günah işleyen kişilere karşı da her zaman nazik olmamız gerekir.


Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ders Kitabı Cevapları 99-100. Sayfa, 4. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.