Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 16:36 - Sena Yazdı

1.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

1.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı ünite değerlendirme sorularının cevaplarını 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 36-37-38 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (5. Sınıf Türkçe Anıttepe)

1.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 36-37-38 Cevapları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

1. “Acı nedir, tatlı nedir, bilmezdin / Dilin damağın ben oldum!” dizelerinde şairin vurgulamak istediği nedir?
Cevap:  Bu dizelerde mecazi bir anlatım söz konusudur. Annelerimizin bize bir şeyler öğrettikleri anlatılmak istenmiştir.


2. “Dili dönmemek” deyimi şiirde hangi anlamda kullanılmıştır?
Cevap: Söyleyememek, konuşmamak anlamında kullanılmıştır.


3. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Şiirin ana duygusu annelerin çocuklarına olan sevgisidir.


4. Şiirde koyu renkle yazılmış kelimeleri gerçek ve mecaz anlamda birer cümlede kullanınız.
Cevap: 

Oyuncak
Gerçek anlam: Oyuncak dürbün isteyip durdu.
Mecaz anlam: Onunla oyuncak gibi oynadı.

Tatlı
Gerçek anlam: Akşama sarak sarması tatlısını yapacağız.
Mecaz anlam: Çok tatlı dilli biriydi.


B. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise cümlenin başına “D”, yanlışsa “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) 1. “Öğleden beri yorgunluğum giderek artıyor.” cümlesindeki “yorgunluğum” kelimesi gerçek anlamda kullanılmıştır.

(D) 2. “Çocukların hesapsız sevgisini öğretmen olunca tattım.” cümlesindeki altı çizili kelime mecaz anlamda kullanılmıştır.

(Y) 3. “Küçükleri sevmek, büyükleri saymak bizim kültürümüzde her daim önemlidir.” cümlesinde virgül sıralı cümleleri ayırmak için kullanılmıştır.

(Y) 4. “Arkadaşlarla saat 10.30’da Galata Kulesi önünde buluşacağız.” cümlesinde nokta doğru kullanılmamıştır.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

C. Aşağıda verilen cümlelerdeki altı çizili kelimeleri gerçek veya mecaz ilişkisi yönünden tamamlayınız.
Cevap: 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Anıttepe Yayıncılık


Ç. 1 ve 2. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Bu metnin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Sevginin gücü


2. Bu metinde anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Sevgi, sorunları çözecek özelliktedir.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “almak” kelimesi diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır?
Cevap: B) Onun kaydını bu okula alalım.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Anıttepe Yayıncılık

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamlı bir kelime kullanılmıştır?
Cevap: D) Bir güneş gibi aydınlattın bizi.


5. Aşağıdakilerin hangisinde virgül diğerlerinden farklı görevde kullanılmıştır?
Cevap: B) Buraya kadar gelmiş, bize de uğramıştı.


D. Aşağıdaki çocukların konuşmalarını değerlendiriniz.
Cevap: Ben, …İlsu, Bilge ve Mert’in... söylediklerine katılıyorum. Çünkü Yiğit’in savunduğu gibi alçak sesle konuşursak anlaşılamayız. Bu şekilde de iletişimlerimiz zedelenir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.