Cevap Yaz
7 Eylül 2022, 21:55 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224-225-227-228-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224-225-227-228-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırladığımız konular arasında bulunan ve içerisinde Çevre Uzunluğu Problemleri konusunun bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 222-223-224-225-227-228-229 cevapları konusunu paylaştık. Çevre Uzunluğu Problemleri konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224-225-227-228-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 222-223-224. Sayfa Cevapları Çevre Uzunluğu Problemleri

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 222 Ders Kitabı Cevapları

Gazi Paşa İlkokulunda 3. sınıflar arası basketbol turnuvası düzenlenir. Turnuvanın yapılacağı dikdörtgen şeklindeki sahanın uzun kenarı 28 m, kısa kenarı 15 m’dir. Buna göre sahanın çevre uzunluğunu nasıl bulabiliriz? Düşünelim.
Cevap:
Sahanın kısa kenarı ve uzun kenarını toplayıp 2 ile çarparak buluruz.

28 + 15 = 43 m
43 x 2 = 86 m


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

Yapalım

1. Kare şeklinde bir tarlanın bir kenarı 203 m’dir. Buna göre bu tarlanın çevresi kaç m’dir?
Cevap: 203 x 4 = 812 m

2. Dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin uzun kenarı 190 m, kısa kenarı ise 75 m’dir. Buna göre bahçenin çevresi kaç m’dir?
Cevap:

190 + 75 = 265 m
265 x 2 = 530 m


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

BÖLÜM DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki şekillerin çevresini belirleyip kaleminizle çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

2. Defterinizin çevresini önce silginiz ile sonra cetvel kullanarak ölçünüz. Aşağıdaki noktalı yerlere ölçüm sonuçlarınızı yazınız
Cevap:

• Defterim 12 silgi uzunluğundadır.
• Defterim 15 cm uzunluğundadır.


3. Masanızın çevresini önce karış ile sonra cetvel kullanarak ölçünüz. Aşağıdaki noktalı yerlere ölçüm sonuçlarınızı yazınız
Cevap:

• Masam 15 karış uzunluğundadır.
• Masam 30 cm uzunluğundadır


4. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını birim cinsinden hesaplayıp noktalı yerlere yazınız. ( Bir kenar uzunluğu bir birimdir.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları


5. Uzun kenarı 17 cm, kısa kenarı 8 cm olan bir dikdörtgenin çevresi kaç cm’dir?
Cevap:

17 + 8 = 25
25 x 2 = 50


6. Tüm kenarları eşit uzunlukta olan bir üçgenin bir kenarı 12 cm’dir. Buna göre bu üçgenin çevresi kaç cm’dir?
Cevap:  12 x 3 = 36 cm


7. Dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin kısa kenarı 6 m, uzun kenarı ise 18 m’dir. Buna göre bahçenin çevresi kaç m’dir?
Cevap:

6 + 18 = 24
24 x 2 = 48 cm


8. Kare şeklindeki tarlanın bir kenarının uzunluğu 75 m’dir. Bu tarlanın çevresine 3 sıra tel çekilecektir. Buna göre kaç m tel gerekir?
Cevap:

75 x 4 = 300
300 x 3 = 900 m

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 225-227-228-229. Sayfa Cevapları Şekillerin Alanını Kaplama ve Ölçme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 225 Ders Kitabı Cevapları

Görseldeki anasınıfı oyun matı ile döşeniyor. Döşemenin tamamlanması için kaç tane daha oyun matına ihtiyaç vardır? Düşünelim
Cevap: 6 tane oyun matı gerekmektedir.


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları

Yapalım

1. Aşağıdaki tabloda verilen nesnelerin kapladığı alanları standart olmayan malzemelerden biriyle kaplayarak ölçelim. Kaplama malzemesi olarak eş büyüklükte renkli kâğıt, plastik vb. malzeme kullanılabilir. Bulduğumuz sonuçları tablodaki ilgili yerlere yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde verilen şekilleri boyayalım. Şekillerin kaç “birim kare” olduklarını sayarak altlarındaki noktalı yerlere yazalım. ( 1 birim karedir.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları

Alan Tahmin Etme

Özgür ile babası, görseldeki toprak alanı çiçek dikerek kaplayacaklardır. Özgür ile babasının toprak alanı kaplamak için kaç tane çiçeğe ihtiyaçları vardır? Tahmin edelim
Cevap:   10 x 3 = 30 çiçek ile kaplayacaklardır


Alan Tahmin Etme

1. Yandaki şeklin içini kırmızı üçgenlerle kaplamak istiyoruz. Kaç tane üçgen yerleştirebiliriz? Tahmin edelim. Sonra da üçgenleri çizip boyayarak sayalım
Cevap:

Tahminim: 24
Sonuç: 24

2. Yandaki kare şeklinde olan bahçeye kare şeklinde taşlar döşenecektir. Buna göre kaç tane kare şeklinde taş gerekir? Tahmin edelim. Sonra şekil üzerinde kare şeklinde taşlar çizerek sayalım
Cevap:

Tahminim: 24
Sonuç: 24


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 229 Ders Kitabı Cevapları

 BÖLÜM DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde verilmiş şekillerin kaç birim kare olduklarını bulunuz. Bulduğunuz sonuçları noktalı yerlere yazınız. ( 1 birim karedir.)
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 229 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki şekillerin alanı kaç birim karedir? İçlerine yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 229 Ders Kitabı Cevapları

3. Yandaki şekillerde mavi renkli alan, pembe renkli alandan kaç birim kare fazladır? Noktalı yere yazınız
Cevap:  6 birim kare fazladır.

4. Yandaki şekil bir evin banyosuna döşenmekte olan karoları göstermektedir. Bu şekle göre banyo için kaç karo kullanılır? Tahmin ediniz. Sonra şekil üzerinde karoları çizerek sayınız
Cevap:

Tahminim: 40
Sonuç: 40

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.