Cevap Yaz
18 Ocak 2024, 12:29 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı 68-69-70-71. Sayfa Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı 68-69-70-71. Sayfa Cevapları Hecce Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun yer aldığı 4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 68-69-70-71 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı 68-69-70-71. Sayfa Cevapları Hecce Yayıncılık

4.Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı 68-69-70-71. Sayfa Cevapları 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Hecce Yayıncılık

A. Aşağıda verilen ifadelerdeki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

1. İki ya da daha çok tarafın düşünce ve amaçları arasındaki uyuşmama durumuna __anlaşmazlık__ denir.
2. İnsanların, aralarındaki görüş ve çıkar ayrılıklarını karşılıklı ödünler vererek kaldırıp anlaşmasına __uzlaşı__ denir.
3. Anlaşmazlıkları çözmek için yapılması gereken ilk ve en önemli şey, karşı tarafla __iletişim__ kurmaktır.
4. Kişilerin __empati__ yapamaması, anlaşmazlık yaşanmasına neden olur.
5. Devlet tarafından konulan __yasalar__ tüm toplumun uzlaştığı temel değerlerdir.


B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına “D”, yanlış olanların yanına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) 1 Anlaşmazlık durumunda olaya kendi bakış açımız ile bakmalıyız.
(D) 2 Birden fazla görüşün olduğu durumlarda uzlaşıya başvurulur.
(D) 3 Empati yapmak, karşımızdaki insanın neler hissettiğini anlamamızı sağlar.
(Y) 4 Sorunları çözmek için diğer görüşleri dinlemeye gerek yoktur.
(D) 5 İletişim kurmazsak sorunları çözemeyiz ve mutsuz oluruz.


C. Aşağıda verilen soruları defterinize yanıtlayınız.

1. Bir sosyal deney yapılmak istenmektedir. İnsanlar iki gruba ayrılır. Her iki gruba da aynı soru sorulur. A grubunda insanların birbirleriyle iletişim kurmasına izin verilmez. Sadece soruyu okurlar, düşünürler ve bunu bir kâğıda bireysel olarak yazarlar. B Grubu ise doğru cevabın ne olabileceği konusunda birbirleriyle görüşür ve gerektiğinde uzlaşarak tek bir görüşe ulaşır. Sizce hangi grup, ne tür bir cevaba ulaşır? Hangisinin süreci daha zor gerçekleşir? Hangi grubun yanıtı ya da yanıtları daha tatmin edici olur?
Cevap: A grubu birbiri ile iletişim kurmadan cevap verdikleri için verdikleri cevaplar birbirlerinden farklı olacaktır. B grubu ise iletişim kurup anlaşmış ve ortak karar belirleyerek sonucu sunmuş olacaklardır. A grubu daha geç cevap verecek ve sonuç tatmin edici olmayacaktır. B grubu ise verdiği cevap tatmin edici olacaktır. 

2. Bir mahalledeki boş araziye çocuk parkı mı yoksa spor merkezi mi yapılacağı konusundaki farklı düşünceler nedeniyle karar verilememektedir. Bu durumda mahalle sakinlerinin izlemesi gereken adımlar neler olmalıdır?
Cevap: Mahalle sakinleri ile ortak olarak konuşulmalı ve oylama yapılmalıdır. O yere uyun olan faaliyete karara bağlanmalı ve çoğunluğa göre hareket edilmelidir. 


Ç. Aşağıda verilen kavramların anlamlarını araştırınız. Bu kavramlar neden önemlidir? Söyleyiniz
Cevap:

İletişim → Kişiler kendi aralarında duygu ve düşüncelerini aktarmasına iletişim denir. 
Uzlaşı → Anlaşma
Empati → İletişim kurarken kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyarak düşünmeye denir. 


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Hecce Yayıncılık

D. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. (…) Emre ne yaparsa Seda’nın üzüldüğünü daha iyi anlayabilir?
Cevap: C) İletişim


2. I. Doğru iletişim kurmak
II. Empati yapmak
III. Uzlaşı sağlamak için çaba göstermek
Anlaşmazlık durumlarında yukarıdakilerden hangilerini yapmalıyız?
Cevap: D) I-II-III


3. Nur ve Merve çok yakın iki arkadaştır. Ancak sürekli anlaşmazlık yaşarlar. Bu yüzden de en güzel günlerde bile mutsuz olurlar. Nur ve Merve’nin uzlaşı sağlayabilmesi için birbirlerine hangi davranışı göstermeleri gerekir?
Cevap: B) Dinlemek


4. Aşağıdakilerden hangisi uzlaşı sürecinin özelliklerinden biridir?
Cevap: C) İletişime açık olmak


5. (…) Yukarıdaki metinde yer alan Zehra öğretmen öğrencilerin isteklerini
dinleyerek aslında ne yapmıştır?
Cevap: A) Uzlaşı sağlamıştır.


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Hecce Yayıncılık

6. I. Karşımızdakinin duygu ve düşüncelerini anlamak
II. Problemin ne olduğunu belirlemek
III. İki taraf için en uygun çözüm önerisini uygulamak
IV. Kızgınken konuşmamak
Yukarıda verilen uzlaşma sürecinin aşamalarının doğru sıralanışı hangisidir?
Cevap: B) II, IV, I, III


7. İnsanlar bazen anlaşmazlık yaşayabilir.
Anlaşmazlıkların en önemli nedeni nedir?
Cevap: A) İyi iletişim kuramamak


8. Üzerinde tartışılan konularda neye ihtiyaç duyulur?
Cevap: B) Uzlaşı yapmaya


9. Aşağıda yer alan konulardan hangisinde uzlaşma sürecine başvurulması beklenmez?
Cevap: A) Sınıfımızda uyulması gereken kuralları belirlerken


10. Aşağıda yer alan davranışlardan hangileri anlaşmazlık yaşayan bireylerde görülür?
Cevap: D) İletişime kapalı ve kızgın


4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Hecce Yayıncılık

E. Aşağıda verilen zihin haritasını bu ünitede öğrendikleriniz çerçevesinde doldurunuz.
Cevap:

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Hecce Yayıncılık

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.