Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
5 Kasım 2019, 9:29
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30-31-32-33-34-35-36-37-38-39. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 30-31-32-33-34-35-36-37-38-39. sayfa cevapları DOĞAL SAYILARLA İŞLEMLER

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30-31-32-33-34-35-36-37-38-39. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” konusunda öğrencilerimize bu sayfada yer alan doğal sayılarla ilgili hazırlanan alıştırmaları doğru bir şekilde cevapladık. Yapamadığınız soruları buradan bakıp hatalarınızı düzeltebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları

Hazır mıyız?

1) Aşağıda verilen işlemleri yapınız.
Cevap:

a) 11.621
b) 7566
c) 5629


2) Aşağıdaki işlemlerde şekillerin yerine gelecek rakamları bulunuz.
Cevap:

a)   4833
      9615
  +______
     14448

b)  9503
     4271
  -______
      5232


3) Çıkanı 438, farkı 5098 olan çıkarma işleminin eksileni kaçtır?
Cevap: 5536 dır.


4) Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerinin tahmini sonuçlarını bulunuz.
a) 3458 + 218 : 3676
b) 5210 + 4089 : 9299
c) 2704 – 362 : 2342
ç) 8646 – 1435 : 7211

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 34 Ders Kitabı Cevapları

İlk maça gelen seyirci sayısını 17 200 kişi, ikinci maça gelen seyirci sayısını 31 200 kişi olarak düşünseydik tahmini sonucumuz ile gerçek sonuç arasındaki fark nasıl değişirdi?
Cevap: Tahmini sonuç gerçek sonuçtan 14000 daha azdır.


Yıl sonunda toplam ziyaretçi sayısının 100 000 olması için yaklaşık kaç kişinin daha müzeyi ziyaret etmesi gerekirdi?
Cevap: 20264 kişinin daha ziyaret etmesi gerekir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1) Aşağıda verilen toplama ve çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap: 
a) 94498
b) 78974
c) 148268
ç) 18757


2) Bir tarladan iki yılda toplam 43 215 kilogram ürün alınmıştır. Birinci yıl 25 763 kilogram ürün alındığına göre ikinci yıl kaç kilogram ürün alınmıştır?
Cevap: İkinci yıl 17452 ürün alınmıştır.


3) Tablolardaki toplama ve çıkarma işlemlerini yapınız.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

4) Erdem 76 805 ile 15 349 sayılarını topladığında sonucu 91 144 bulmuştur. Erdem’in yaptığı toplama işleminde hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.
Cevap: Hatalı yapmıştır. 92154 olacaktı cevap.


5) Hesap makinesi ile 67 348 sayısından 36 593 sayısını çıkaran Muhsin eksilen sayının binler basamağını yanlışlıkla 3 olarak yazdığını fark ediyor. Muhsin’in bulduğu sonuçla gerçek sonuç arasındaki fark kaçtır?
Cevap: Muhsin in binler basamağını yanlış yazdığı rakam ile çıkan sonuç 33755 tir. Gerçek sonuç ise 30755 tir. Aralarındaki fark 3000 dir.


6) Yanda verilen işlemin sonucunu Tuna toplananları en yakın onluğa, Ada en yakın yüzlüğe yuvarlayarak tahmin ediyor. İki arkadaşın tahminlerini bularak karşılaştırınız. Hangisinin sonucu gerçek sonuca daha yakın çıkmıştır?
Cevap: Yanda verilen işlemin sonucuna Tuna daha çok yaklaşmıştır.


7) Kutular arasındaki toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını uygun olan boşluklara yazınız.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

8) Karpuz yüklü bir kamyonun kütlesi 44 658 kilogramdır. Kamyondaki karpuzların kütlesi 32 439 kilogram olduğuna göre kamyonun karpuz yüklenmeden önceki kütlesi kaç kilogramdır?
Cevap: Kamyonun karpuz yüklemeden önceki kilosu 12219 kilodur.


9) Hayriye, Fatma ve Ayşe’nin yaşları toplamı 78′ dir. Hayriye grubun en büyüğüdür. Fatma 30 yaşındaki en büyük grup üyesinden 7 yaş küçüktür. Her birinin yaşlarını bulunuz.
Cevap: Grubun en büyüğü olan Hayriye’nin yaşı 30 dur. Fatma’ nın yaşı 23 Ayşe’nin ki ise 25′ tir.


10) “Annem 34, ben 10 yaşındayım. Babam, annemden 8 yaş büyük olduğuna göre babam kaç yaşındadır?” problemini çözünüz. Problemin çözümünde kullanmadığınız veri oldu mu?
Cevap: Çocuğun yaşı kullanılmadan babanın yaşı 42 dir.


11)7814 + 5278 işleminin sonucunu Kübra toplananları en yakın binliğe, Ersin en yakın yüzlüğe yuvarlayarak tahmin ediyor. İkisinin bulduğu sonuçları gerçek sonuçla karşılaştırınız. Kimin tahmini gerçek sonuca daha yakındır? Neden?
Cevap: Toplananları en yakın binliğe yuvarlayan Kübranın işleminin sonucu 13000 dir. En yakın yüzlüğe yuvarlayan Ersin in işleminin sonucu 13100 dür. Gerçek sonuç 13092 olduğuna göre sonuca en çok yaklaşan Ersin dir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

12) Bir ortaokulda 64 öğrencinin katıldığı mangala turnuvası düzenlenecektir. Turnuva eleme usulüne göre yapılacaktır. Yani bir oyun kaybeden oyuncu turnuvadan elenecektir. Buna göre şampiyonu belirlemek için kaç müsabaka yapılmalıdır?
Cevap: İlk müsabaka 32, ikinci müsabakada 16, üçüncü müsabakada 8, dördüncü müsabakada 4, beşinci müsabakada 2, altıncı müsabakada ise 1 toplam 63 müsabakada yapılır.


13)Çocuk odası için dolap, yatak ve masa almak isteyen Şahin ailesi, bu iş için 4000 lira bütçe ayırmıştır. Almak istedikleri ürünlerin fiyatları yandaki tabloda verilmiştir.

a)Yanda verilen ürünlerin toplam fiyatının  yaklaşık kaç lira olduğunu tahmin ediniz
Cevap: Yanda verilen ürünlerin yaklaşık toplam fiyatı 4780 dir.

b)Ailenin ayırdığı bütçe bu ürünleri almak için yeterli midir?
Cevap: Ailenin ayırdığı bütçe bu ürünleri almak için yeterli değildir.


14)Aşağıdaki tabloda verilen işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizi gerçek sonuçlarla karşılaştırınız.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

15)Aralık 2016 istatistiklerine göre Marmaray istasyonlarındaki günlük ortalama yolcu sayısı yanda verilen tabloda gösterilmiştir. Buna göre Marmaray istasyonlarını kullanan toplam ortalama yolcu sayısını tahmin ediniz.
Cevap: Aralık 2016 istatistiklerine göre Marmaray istasyonlarındaki günlük ortalama yolcu sayısı 180000 dir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 22-23-24-25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (8 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,38)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor