Cevap Yaz
12 Eylül 2022, 14:13 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30-33. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 30-33. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Doğal Sayılarla Zihinden Toplama Ve Çıkarma İşlemleri konusunun bulunduğu 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 30-33 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30-33. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5 .Sınıf ÖZGÜN Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 30-33. Sayfa Cevapları Doğal Sayılarla Zihinden Toplama Ve Çıkarma İşlemleri

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Özgün Yayınları

Hazırlanalım

Mine kumbarasına bir haftada 30 TL attı. Ağabeyi ise aynı hafta kumbarasına 54 TL attı. Mine ile ağabeyinin bir haftada kumbaralarına toplam kaç Türk lirası attıklarını zihinden nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: 30 + 54 = 84 TL atmışlar.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Özgün Yayınları

Öğrendiklerinizi Uygulayınız

1. Ali’nin 24 TL’si vardı. Ali, bayramda büyüklerinden 62 TL harçlık topladı. Ali’nin parasının kaç Türk lirası olduğunu zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap:
62 + 24 = 86 TL


2. Bir balon satıcısının 78 tane balonu vardı. Balon satıcısı, balonlarının 35 tanesini sattı. Baloncunun geriye kaç tane balonunun kaldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 78 – 35 = 43 balon kaldı.


3. Berrin Hanım, cebinde 75 TL ile pazara gitti. Pazardan 38 TL’ye meyve ve sebze aldı. Berrin Hanım’ın geriye kaç Türk lirasının kaldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap:75 – 38 = 37 TL kalır.


4. Meltem, Babalar Günü’nde babasına 52 TL’ye gömlek ve 24 TL’ye kravat aldı. Meltem’in aldıklarına kaç Türk lirası ödediğini zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 24 + 52 = 76 TL ödemiştir.


5. Mehmet’in 36 TL’si vardı. 14 TL’ye sulu boya aldı. Mehmet’in geriye kaç Türk lirasının kaldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 36 – 14 = 22 TL kalmıştır.


6. Aslı’nın babasının yaşı 53’tür. Aslı, babasından 41 yaş küçüktür. Aslı’nın yaşını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 53 – 41 = 12 yaşındadır.


7. 5/A sınıfında 28, 5/B sınıfında 26 öğrenci vardır. 5/A ve 5/B sınıflarındaki toplam öğrenci sayısını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 28 + 26 = 54 öğrenci vardır.


8. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Özgün Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.