Cevap Yaz
8 Eylül 2022, 20:58 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 1. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim konusunun bulunduğu 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69-70-71-72 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları ÖZGÜN Yayınları

5.Sınıf ÖZGÜN Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları 1. Ünitede Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Özgün Yayınları

A. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. 6 606 626 doğal sayısında basamak değeri 600 000 olan rakam hangi basamaktadır?
Cevap: C. Yüz binler 


2. 35 687 910 sayısında 5 rakamının bulunduğu basamağın adı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. Milyonlar 


3. Aşağıdaki şekil örüntüsüne göre örüntünün 4. adımındaki daire ve üçgen sayıları hangi seçenekteki gibi olur?
Cevap: D. Daire: 4, Üçgen: 10


4. Yandaki işlemde verilmeyen çıkan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 4406 


5. Yandaki işlemde ▲ ve ● yerine yazılması gereken rakamlar hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: C. ▲ = 0, ● = 9 


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Özgün Yayınları

6. 2 kişi, 9 el işi kâğıdını eşit olarak paylaşırsa bir kişiye ne kadar el işi kâğıdı düşer?
Cevap: B. 3 tam ve 1/2 el işi kâğıdı


7. Bir sınıftaki sıralara 25 öğrenci ikişer ikişer oturtulacaktır. Hiçbir öğrencinin ayakta kalmaması için sınıfta kaç sıra bulunmalıdır?
Cevap: B. 13
25 ÷ 2 = 12 + 1 öğrenci için bir masa

12 + 1 = 13


8. Yandaki işlemde verilmeyen çarpan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 27
972 ÷ 36 = 27


9. Yandaki işlemde verilmeyen bölünen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 1178
62 x 19 = 1178


10. (12² – 8) ÷ 4 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 34
(144 – 8) ÷ 4 = 136 ÷ 4 = 34


11. Hasan ile annesinin yaşlarının toplamı 60’tır. Annesinin yaşı, Hasan’ın yaşının 4 katıdır. Buna göre Hasan kaç yaşındadır?
Cevap: A. 12 

Hasan: x
Annesi: 4x
x + 4x = 60 
5x = 60
x =12


12. Zekiye Hanım, 2348 TL’ye çamaşır makinesi aldı, peşinat olarak 700 TL ödedi. Geriye kalan borcunu 8 eşit taksitte ödemek üzere satıcıyla anlaştı. Zekiye Hanım aylık kaç Türk lirası taksit ödeyecektir?
Cevap: 

2348 – 700 = 1648
1648 ÷ 8 = 206 TL ödeyecek.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki çalışmaları yapınız.

1. Aşağıda rakamlarla verilen doğal sayıların okunuşlarını ve okunuşları verilen doğal sayıları rakamlarla yazınız.
Cevap: 

a. 38 508 340: Otuz sekiz milyon beş yüz sekiz bin üç yüz kırk.
b. 7 010 372: Yedi milyon on bin üç yüz yetmiş iki.
c. 809 240 856: Sekiz yüz dokuz milyon iki yüz kırk bin sekiz yüz elli altı.
ç. Üç yüz on altı milyon iki bin kırk beş: 316 002 045
d. Altı milyon iki yüz bin yetmiş dokuz: 6 200 079
e. Elli yedi milyon sekiz yüz on bir: 57 000 811


2. Kuralı, 11’den başlayarak sayıların her adımda dokuzar dokuzar artması olan aşağıdaki örüntünün 5. adımında bulunması gereken sayıyı yazınız.
Cevap: 5. Adım: 47 olmalı.


3. Kuralı, 7’den başlayarak sayıların her adımda on üçer on üçer artması olan aşağıdaki örüntünün 6. adımında olması gereken sayıyı yazınız.
Cevap: 6. Adım: 72 olur.


4. Aşağıdaki işlemleri, sonuçları ile eşleştiriniz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Özgün Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Özgün Yayınları

5. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap: 

a. 62 + 9 = 71
b. 43 + 16 = 59
c. 15 + 13 + 25 = 53
ç. 96 – 24 = 72
d. 65 – 43 = 22
e. 72 – 38 = 34


6. Aşağıdaki işlemleri yapınız. İşlemleri, sonuçlarıyla eşleştiriniz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Özgün Yayınları


7. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap: 

a. 168 x 1000 = 168000
b. 1500 x 40 = 60000
c. 76 x 9 = 684
ç. 65 300 ÷ 100 = 653
d. 48 000 ÷ 300 = 160
e. 380 ÷ 5 = 76


8. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını önce tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak bulduğunuz sonuçlarla tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Özgün Yayınları1

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.