Cevap Yaz
15 Haziran 2024, 6:08 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 1.Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları Cevapları konusunun bulunduğu 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38-39-40 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 38-39-40. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayınları 38-39-40. Sayfa Cevapları 1.Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları KOZA Yayınları

1-6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi martıların bir özelliği değildir?
Cevap: C) Sevecen olmaları


2. Abdullah Dede ile ilgili aşağıda verilen yargılardan hangisi doğrudur?
Cevap: B) İki yıldır İzmir’de oturması


3. Aşağıdakilerden hangisi metinde İstanbul’u güzel gösteren yapılar arasında sayılmıştır?
Cevap: D) Minareler


4. İstanbul’un aynası olan denizin adı nedir?
Cevap: D) Marmara Denizi


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları KOZA Yayınları

5. Aşağıdakilerden hangisi yazarın dedesinin İstanbul’u sevme nedenlerinden biri değildir?
Cevap: A) Gün geçtikçe daha önemli bir kent hâlini alması


6. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını metinden yararlanarak bulunuz. Bunları metindeki anlamları dışında birer cümlede kullanarak yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları KOZA Yayınları


7. Cümlelerdeki noktalı yerleri aşağıda verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.
Cevap:

Söyleyeni belli olmayan (anonim), tecrübeler sonucunda oluşmuş, gerçeği içeren, topluma yol gösteren ve öğüt veren özlü sözlere ––atasözü–– denir.
Kimi atasözleri, yazılıp söylendiği gibi –––gerçek––– anlamında kullanılır.
Atasözlerinin birçoğu gerçek anlamında değil, ––mecaz–– anlamda kullanılmaktadır.
Atasözleri kelimelerin ––eş––– anlamlısıyla ya da yerinin değiştirilmesiyle oluşturulamazlar. Çünkü atasözleri kalıplaşmış sözlerdir.
Bazı atasözleri, ait olduğu toplumun gelenek, ––görenek–– , inanç ve tavırlarını yansıtır.


8. Aşağıda noktalama işaretlerinin doğru kullanıldığı cümlelerin başındaki kutucuklara “D”, yanlış kullanıldığı cümlelerin başındaki kutucuklara da “Y” yazınız.
Cevap:

(.Y.) Annesine doğru, büyük emin fakat yavaş adımlarla ilerliyordu.
(.D.) Ona bu şekilde davranma hakkını sana kim veriyor?
(.Y.) Sen de oraya geliyor musun?
(.Y.) Derste pergel, iletki, ve gönye kullandık.
(.D.) Sözcükler, genellikle cümle içindeki kullanışlarına göre anlam kazanırlar.
(.D.) Çabuk buraya gel, çok önemli bir şey oldu!
(.Y.) Koltuğu alana kadar üç mağaza, iki mobilya dükkânı, bir de, marangoz gezdik.
(.D.) Sınıftan çıkmanı o mu söyledi?
(.Y.) Şeref Efendi (!-1645) genellikle yaşadığı bölgeyi anlattı.
(.Y.) Kafamdaki bu sorulara bir cevap verebilecek misin?


9. Aşağıdaki atasözlerini anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları KOZA Yayınları


10. Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Cümlelerdeki benzetme (teşbih) unsurlarını tespit ederek belirtilen yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40 Cevapları KOZA Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.