6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 126-127-128-129-130-131 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 126-127-128-129-130-131-132-133-134-135-136-137-138 Cevapları MEB Yayınları 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Theme 8 Life in the Universe & Future konusunun bulunduğu 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 126-127-128-129-130-131-132-133-134-135-136-137-138 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
6.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131. Sayfa Cevapları Theme 8 Life in the Universe & Future
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları MEB Yayınları
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları
Get Ready
Watch the digital story. Guess what it is about.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin. Hikayenin ne hakkında olduğunu tahmin edin.
Cevap: It is about raising environmental awareness and talking about basic scientific facts. (Çevre bilinci kazanmak ve temel bilimsel bilgiler hakkında konuşmakla ilgilidir.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Start
Talk about your favourite holiday type with the words you know.
Çeviri: Bildiğiniz kelimelerle en sevdiğiniz tatil türünden söz edin.
Cevap: My favourite holiday type is a seaside holiday. I like swimming and making sandcastles. (En sevdiğim tatil türü deniz kenarı tatilidir. Yüzmeyi ve kumdan kale yapmayı severim.)
1. Watch the digital story and tick (√) the words/phrases you hear.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin ve duyduğunuz kelimeleri/ifadeleri işaretleyin.
Cevap: d. lightning, e. a storm ve f. a tornado işaretlenir.

2. Match the words/phrases above with the pictures. There is an extra one.
Çeviri: Yukarıdaki kelimeleri/ifadeleri resimlerle eşleştirin. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: 2 → f, 3 → b, 4 → e, 5 → g, 6 → d, 7 → a, 8 → c. Fazla olan 1 numaralı resimdir.

3. Talk in pairs about the words/phrases you matched in Activity 2.
Kitaptaki örnek
Do you go to a seaside on holidays? (Tatillerde deniz kenarına gider misin?)
Yes, I like making sandcastles. (Evet, kumdan kale yapmayı severim.)
Çeviri: 2. etkinlikte eşleştirdiğiniz kelimeler/ifadeler hakkında arkadaşınızla konuşun.
Cevap: A: Do you like watching the sky at night? (Geceleri gökyüzünü izlemeyi sever misin?) B: Yes, I love looking at the stars. (Evet, yıldızlara bakmayı çok severim.)
4. Watch the digital story again carefully and match the activities with the characters in the chart.
Çeviri: Dijital hikayeyi bir kez daha dikkatle izleyin ve tablodaki eylemleri karakterlerle eşleştirin.
Cevap: 1. satır → Uzay, 2. satır → Yıldız, 3. satır → Mrs Ay, 4. satır → Yıldız, 5. satır → Güneş, 6. satır → Uzay.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları
5. Look at the picture on pages 126-127 and tick (√) the words/phrases you see there.
Çeviri: 126-127. sayfalardaki resme bakın ve orada gördüğünüz kelimeleri/ifadeleri işaretleyin.
Cevap: storm, drought, space station, green energy, planets ve an electric car işaretlenir.

6. Talk in pairs about the words/phrases you ticked (√) in Activity 5.
Kitaptaki örnek
Do you think electric cars will be more common soon? (Sence elektrikli arabalar yakında daha yaygın olacak mı?)
I hope so. They will support a cleaner environment for everyone. (Umarım. Herkes için daha temiz bir çevreye katkı sağlayacaklar.)
Çeviri: 5. etkinlikte işaretlediğiniz kelimeler/ifadeler hakkında arkadaşınızla konuşun.
Cevap: A: Do you think green energy is important? (Sence yeşil enerji önemli mi?) B: Yes, I do. It keeps our planet clean. (Evet. Gezegenimizi temiz tutar.)
7. Watch the digital story again and put the events in the correct order.
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve olayları doğru sıraya koyun.
Cevap: Yukarıdan aşağıya: 5, 3, 4, 1, 2.

8. Play in groups of 7. Each student must pick a different planet (but not Earth) and say, “I will live on (planet picked) in the future.” Each planet can be used only once. Then, as a group, try to remember all seven sentences and report them to the class.
Kitaptaki örnek
I will live on Mercury in the future. (Gelecekte Merkür’de yaşayacağım.)
Çeviri: 7 kişilik gruplar halinde oynayın. Her öğrenci (Dünya dışında) farklı bir gezegen seçip “Gelecekte (seçilen gezegen)de yaşayacağım.” desin. Her gezegen yalnızca bir kez kullanılabilir. Sonra grup olarak yedi cümlenin hepsini hatırlamaya çalışın ve sınıfa aktarın.
Cevap: I will live on Mars in the future. (Gelecekte Mars’ta yaşayacağım.)
Ready to Say
1. Listen to the dialogue and notice the coloured letters. Then act it out.
Çeviri: Diyaloğu dinleyin ve renkli harflere dikkat edin. Sonra diyaloğu canlandırın.
Cevap: Renkli harfler v, w, x, y ve z sesleridir. Diyaloğu bu seslere dikkat ederek canlandırıyoruz.
2. Listen to the words/phrases. Then write the words/phrases in the correct box.
Çeviri: Kelimeleri/ifadeleri dinleyin. Sonra bunları doğru kutuya yazın.
Cevap: v: to invent, alive, Venus. w: world, white, weather. x: to exist, to expect, an experience. y: yesterday, sky, flying. z: a blizzard, a zebra, freezing.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Learn
1. Look at the picture and guess what the text is about.
Çeviri: Resme bakın ve metnin ne hakkında olduğunu tahmin edin.
Cevap: The text is about the universe and the future. (Metin evren ve gelecek hakkındadır.)
2. Listen to the recording and complete the text with the correct words/phrases below. There is an extra one.
Çeviri: Kaydı dinleyin ve metni aşağıdaki doğru kelimelerle/ifadelerle tamamlayın. Bir tanesi fazladır.
Cevap: (1) exist, (2) extremely, (3) predict, (4) close, (5) run out, (6) distance. Fazla olan: find.

3. Work in pairs. Talk about the meanings of the words/phrases in Activity 2. Then match the definitions with them. There is an extra one.
Çeviri: İkili çalışın. 2. etkinlikteki kelimelerin/ifadelerin anlamları hakkında konuşun. Sonra tanımları bunlarla eşleştirin. Bir tanesi fazladır.
Cevap: a → 7, b → 6, c → 1, d → 4, e → 3, f → 2. Fazla olan: 5 (to find).

4. Complete the sentences using the words in Activity 3.
Çeviri: 3. etkinlikteki kelimeleri kullanarak cümleleri tamamlayın.
Cevap: a. close, b. exist, c. run out, d. predict, e. extremely, f. distance.

5. Draw lines to make meaningful sentences.
Çeviri: Anlamlı cümleler oluşturmak için çizgi çizin.
Cevap: a → 5, b → 3, c → 4, d → 6, e → 1, f → 2.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları MEB Yayınları
6. Read the dialogue from the digital story quickly and circle.
Çeviri: Dijital hikayedeki diyaloğu hızlıca okuyun ve doğru seçeneği daire içine alın.
Cevap: a. the topic of the next lesson (bir sonraki dersin konusu).

7. Read the dialogue again and underline the words/phrases you don’t know. Talk about them as a whole class.
Çeviri: Diyaloğu yeniden okuyun ve bilmediğiniz kelimelerin/ifadelerin altını çizin. Bunlar hakkında sınıfça konuşun.
Cevap: extreme weather conditions (aşırı hava olayları), a research expert (araştırma uzmanı), enjoyable (eğlenceli).
8. Match the words/phrases with the pictures. There is an extra one.
Çeviri: Kelimeleri/ifadeleri resimlerle eşleştirin. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: 1 → g, 3 → a, 4 → c, 5 → b, 6 → e, 7 → f, 8 → d. Fazla olan 2 numaralı resimdir.

Ready to Play
Find and circle the words horizontally (→), vertically (↓,↑), or diagonally (↘,↗) in the chart. Use the words in an example sentence correctly.
Çeviri: Kelimeleri tabloda yatay, dikey veya çapraz olarak bulup daire içine alın. Kelimeleri örnek bir cümlede doğru şekilde kullanın.
Cevap: bright, storm, exist, alive, thunder, flying, invent, visible, predict, blizzard, nature ve expect kelimeleri bulmacada işaretlenir. Örnek cümle: The stars are very bright tonight. (Yıldızlar bu gece çok parlak.)

Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

