6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları MEB Yayınları 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Theme 1 School Life konusunun bulunduğu 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
6.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları Theme 1 School Life
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları
Get Ready
Watch the digital story. Guess what it is about.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin. Hikayenin ne hakkında olduğunu tahmin edin.
Cevap: It is about a group of responsible students working together for the 29 October Republic Day celebration at their school. (Okullarındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için birlikte çalışan sorumluluk sahibi öğrencileri anlatıyor.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Start
Tell three school rules you know.
Çeviri: Bildiğiniz üç okul kuralını söyleyin.
Cevap: We listen to our teachers. We don’t run in the corridors. We keep our classroom clean. (Öğretmenlerimizi dinleriz. Koridorlarda koşmayız. Sınıfımızı temiz tutarız.)
1. Watch the digital story and tick (√) the words/phrases you hear.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin ve duyduğunuz sözcükleri/sözcük gruplarını işaretleyin.
Cevap: c, d, e ve f işaretlenir (a celebration, a speech, an assembly, a parade).

2. Match the words/phrases in Activity 1 with the pictures. There is an extra picture.
Çeviri: 1. etkinlikteki sözcükleri/sözcük gruplarını resimlerle eşleştirin. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: 1 → f, 3 → a, 4 → b, 5 → e, 6 → c, 7 → g, 8 → d. Fazla olan 2 numaralı resimdir.

3. Watch the digital story again and tick (√) the people’s roles and responsibilities. You can tick more than one role or responsibility for each person.
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve kişilerin rollerini ve sorumluluklarını işaretleyin. Her kişi için birden fazla rol ya da sorumluluk işaretleyebilirsiniz.
Cevap: Defne: reading a poem, researching Atatürk’s speeches, decorating the classroom, singing in the choir. Sude: being the leader for preparations, singing in the choir. Mehmet: carrying the flag, singing in the choir. Mrs Günay: guiding the programme.

4. Ask and answer questions about the roles and responsibilities in Activity 3 in pairs.
Kitaptaki örnek
A: What are Mehmet’s responsibilities? (Mehmet’in sorumlulukları neler?)
B: Mehmet is responsible for carrying the flag in the parade. (Mehmet geçit töreninde bayrağı taşımaktan sorumlu.)
Çeviri: 3. etkinlikteki roller ve sorumluluklar hakkında arkadaşınızla birbirinize soru sorup cevap verin.
Cevap: A: What are Sude’s responsibilities? (Sude’nin sorumlulukları neler?) B: Sude is responsible for being the leader for preparations. (Sude hazırlıkların liderliğini yapmaktan sorumlu.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları
5. Look at the pictures on pages 28-29 and tick (√) the activities you see there. Then talk in pairs using them.
Kitaptaki örnek
A: What is the boy in picture 1 doing? (1. resimdeki çocuk ne yapıyor?)
B: He is reading a book in the library. (Kütüphanede kitap okuyor.)
Çeviri: 28-29. sayfalardaki resimlere bakın ve orada gördüğünüz etkinlikleri işaretleyin. Sonra bunları kullanarak arkadaşınızla konuşun.
Cevap: a, d, e ve h işaretlenir. A: What are the students in picture 5 doing? (5. resimdeki öğrenciler ne yapıyor?) B: They are having lunch. (Öğle yemeği yiyorlar.)

6. Watch the digital story again and put the events in the correct order.
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve olayları doğru sıraya koyun.
Cevap: Kutulara yukarıdan aşağıya 4, 2, 5, 3, 1 yazılır.

7. Work in groups of 4 or 5. Write three short questions about the pictures on pages 28-29. Then exchange your questions with another group and answer each other’s questions. Give positive feedback.
Kitaptaki örnek
How many students are playing sports in picture 6? (6. resimde kaç öğrenci spor yapıyor?)
Çeviri: 4 ya da 5 kişilik gruplar halinde çalışın. 28-29. sayfalardaki resimler hakkında üç kısa soru yazın. Sonra sorularınızı başka bir grupla değiştirin ve birbirinizin sorularını cevaplayın. Olumlu geri bildirim verin.
Cevap: 1. Where is the boy in picture 1? 2. What are the students in picture 4 doing? 3. What are the children in picture 5 eating? (1. resimdeki çocuk nerede? 4. resimdeki öğrenciler ne yapıyor? 5. resimdeki çocuklar ne yiyor?)
Ready to Say
1. Listen to the utterances from the digital story and notice the rises and falls. Then practise saying them in pairs.
Çeviri: Dijital hikayeden alınan sözleri dinleyin, sesin yükseldiği ve alçaldığı yerlere dikkat edin. Sonra arkadaşınızla söyleme alıştırması yapın.
Cevap: Cümleler dinlenir ve aynı tonlamayla tekrar edilir: her cümlede ses önce yükselir, cümlenin sonunda alçalır.
2. Listen to the dialogue and draw arrows to show rises and falls.
Çeviri: Diyaloğu dinleyin, sesin yükseldiği ve alçaldığı yerleri oklarla gösterin.
Cevap: Sam: “science” sözcüğünde yükselen, “teacher” sözcüğünde alçalan ok çizilir. Nancy: “always” sözcüğünde yükselen, “interesting” sözcüğünde alçalan ok çizilir.

3. Repeat the dialogue in Activity 2 paying attention to intonation.
Çeviri: 2. etkinlikteki diyaloğu tonlamaya dikkat ederek tekrar edin.
Cevap: Diyalog, 2. etkinlikte çizilen oklara göre ses yükseltilip alçaltılarak tekrar edilir.
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Learn
1. Look at the picture on pages 28-29 and tick (√) the words/phrases you see.
Çeviri: 28-29. sayfalardaki resme bakın ve gördüğünüz sözcükleri/sözcük gruplarını işaretleyin.
Cevap: a sports field, a lab, a conference hall, a library, a lunch hall, a teacher.

2. Watch the digital story again and tick (√) the words/phrases you hear.
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve duyduğunuz sözcükleri/sözcük gruplarını işaretleyin.
Cevap: a school ceremony, a celebration, an assembly, pass, fail, a parade, a flag, helpful, a speech, follow.

3. Read the written version of the digital story on page 140 silently. Then talk about the meanings of the words/phrases you ticked in Activity 2 as a class.
Çeviri: Dijital hikayenin 140. sayfadaki yazılı halini sessizce okuyun. Sonra 2. etkinlikte işaretlediğiniz sözcüklerin/sözcük gruplarının anlamları hakkında sınıfça konuşun.
Cevap: a school ceremony: okul töreni, a celebration: kutlama, an assembly: toplantı, pass: geçmek, fail: başarısız olmak, a parade: geçit töreni, a flag: bayrak, helpful: yardımsever, a speech: konuşma, follow: uymak.
4. Match the words/phrases with their definitions. Then repeat them as a whole class. There is an extra one.
Çeviri: Sözcükleri/sözcük gruplarını tanımlarıyla eşleştirin. Sonra sınıfça tekrar edin. Tanımlardan biri fazladır.
Cevap: a → 6, b → 3, c → 1, d → 9, e → 8, f → 7, g → 4, h → 2. Fazla olan tanım 5 numaradır.

5. Read the dialogue in pairs. Then make meaningful dialogues using each word/phrase in Activity 4.
Kitaptaki örnek
A: What is your role in the school ceremony? (Okul törenindeki görevin ne?)
B: I will read a poem about the day. (O günle ilgili bir şiir okuyacağım.)
Çeviri: Diyaloğu arkadaşınızla okuyun. Sonra 4. etkinlikteki her sözcüğü/sözcük grubunu kullanarak anlamlı diyaloglar kurun.
Cevap: A: Do you follow the school rules? (Okul kurallarına uyuyor musun?) B: Yes, I always follow them. (Evet, her zaman uyarım.)
6. Look at the picture on pages 28-29 again and complete the sentences.
Kitaptaki örnek
The people in picture 3 are having a programme for 15 July Democracy and National Unity Day. (3. resimdeki kişiler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için program yapıyor.)
Çeviri: 28-29. sayfalardaki resme yeniden bakın ve cümleleri tamamlayın.
Cevap: a. reading a book. b. doing an experiment. c. having lunch. d. playing sports.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları
7. Listen to the dialogue and circle the correct answers.
1. What is the main topic of the dialogue? (Diyaloğun ana konusu nedir?)
2. How does Ziya feel about the running race? (Ziya koşu yarışı konusunda ne hissediyor?)
3. What does Sedef tell Ziya to do? (Sedef, Ziya’ya ne yapmasını söylüyor?)
Çeviri: Diyaloğu dinleyin ve doğru cevapları daire içine alın.
Cevap: 1. b (the Sports Day), 2. a (excited), 3. c (to listen to the sports teacher).

8. Listen to the dialogue again and complete the sentences. Then ask and answer as in the example.
Kitaptaki örnek
A: How does Sedef feel about the Sports Day? (Sedef Spor Günü konusunda ne hissediyor?)
B: She feels so excited. (Çok heyecanlı.)
Çeviri: Diyaloğu yeniden dinleyin ve cümleleri tamamlayın. Sonra örnekteki gibi birbirinize soru sorup cevap verin.
Cevap: (1) assembly, (2) celebration, (3) fail, (4) follow, (5) helpful, (6) try. A: What is the PE teacher like? (Beden eğitimi öğretmeni nasıl biri?) B: He is helpful. (Yardımseverdir.)

9. Work in groups of 4 or 5. Write a funny and short dialogue using the phrases in Activity 1 and 2. Then act it out. Give positive feedback.
Çeviri: 4 ya da 5 kişilik gruplar halinde çalışın. 1. ve 2. etkinlikteki sözcük gruplarını kullanarak komik ve kısa bir diyalog yazın. Sonra canlandırın. Olumlu geri bildirim verin.
Cevap: A: Where is the school ceremony? B: It is in the conference hall. A: Oh no! I am waiting in the lunch hall with my flag! (A: Okul töreni nerede? B: Konferans salonunda. A: Eyvah! Ben bayrağımla yemekhanede bekliyorum!)
Ready to Play
Tasks: 1. Find and circle 6 hidden words in the line. 2. Write the words in the correct category. 3. Use each word in a sentence correctly.
Çeviri: Görevler: 1. Harf dizisinde gizlenmiş 6 sözcüğü bulup daire içine alın. 2. Sözcükleri doğru başlığın altına yazın. 3. Her sözcüğü bir cümlede doğru biçimde kullanın.
Cevap: Roles & Responsibilities: a leader, a teacher, a headmaster. National Days & Celebrations: a ceremony, a festival, a parade. Örnek cümle: Our headmaster gives a speech at the ceremony. (Müdürümüz törende konuşma yapar.)

Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

